logo

Šampon za konje

Sažetak članka

Tržište kozmetičkih proizvoda i usluga uvijek je toliko bogato da svatko s mirnom dušom može pokupiti proizvod samo za sebe. No, proizvođači proizvoda za osobnu njegu još uvijek pronalaze nove proizvode, koji još uvijek privlače njihove pozitivne kvalitete. Jedan od najboljih novih proizvoda bio je konjski šampon. Također se naziva ulje konja ili šampon konjskih snaga.

U ovom članku ćemo se upoznati s konj šampon malo bliže, naučiti o njegovom sastavu i korisnim svojstvima, kao i objaviti najpopularnije recenzije svoje djelovanje od kupaca i liječnika.

Odakle dolazi konjski šampon?

Konj šampon je alat koji nam je došao sa Zapada, gdje je odavno poznat i aktivno se koristi o tome. Također je vrijedno napomenuti da je prodaja šampona za konje popraćena velikim reklamnim kampanjama koje uključuju poznate osobe iz svijeta show businessa, pa čak i sportova.

Mi smo u Rusiji šampon konja stekao svoju popularnost i zahvaljujući dobroj reklamnoj kampanji. No, Važno je napomenuti da, unatoč velikoj količini oglašavanja sa zvijezdama, konj šampon pronašao mnogo obožavatelja među običnim kupcima. Internet je prepun pozitivnih recenzija o proizvodu, kao i njegovih blagotvornih svojstava kose. No, bilo kakve zaključke o ovom šampon može biti samo nakon njegove uporabe.

Šampon za konje i njegove značajke

Jedna od glavnih osobina konjskog šampona je njegov sastav, o čemu ćemo vam kasnije govoriti. Također je vrijedno napomenuti da je šampon konj koji se koristi za čišćenje vlasišta. To znači da djeluje ne samo na kosu, već i izravno na vašu kožu.

U njezi konja šampon se koristi kao snažan borac protiv parazita kose. Stoga konjski šampon savršeno uništava neugodne insekte iz vaše kose i vlasišta.

Šampon za keratinu u konju - Sastav

U konju šampon sadrži mnoge tvari koje su identične onima koje se koriste za stvaranje konvencionalnih šampona. No, za razliku od njih, koncentracija takvih tvari u konjskom je šamponu mnogo veća i čak premašuje ljudsku normu. Takav agresivni sastav šampona jednostavno je opasan za ljude.

Ako čitate na paketu konjskog šampona njegov sastav, evo što ćemo vidjeti:

 • Proteini pšenice;
 • Gliceriol oleat;
 • Tarin od breze;
 • Glicerilnog sterata;
 • Ekstrakt propolisa.

Sve ove komponente su izvor neposrednog učinka lijepe i bujne kose. Komponente pšenice značajno jačaju kosu, a tvari kao što su gliceril oleat i gliceril sterate odgovorne su za volumen i pomp kosu. Što se tiče katrana od breze, djeluje kao borac s perutom i drugim štetočinama kose. Ekstrakt propolisa je prirodna tvar koja sprječava gubitak kose.

Sudeći prema sastavu konjskog šampona, može se činiti da je to idealan proizvod za njegu kose. Ali je li to stvarno? Pogledajmo sve prednosti i nedostatke ovog proizvoda.

Za i protiv konj šampon

Oko konja šampon ide širok izbor mišljenja i glasine. Dok kupci zagovaraju njegovu uporabu, zbog svog prvoklasnog pozitivnog učinka, dermatolozi i frizeri su protiv toga, misleći na previše agresivan učinak šampona za ljude.

Odlučili smo izmjeriti sve prednosti i mane konja šampon tako da svatko može izvući zaključke za sebe o potrebi korištenja konja šampon na kosu.

Glavne prednosti šampona za konje:

 • Pomaže kod gubitka kose;
 • Potiče aktivan rast kose;
 • Bori se protiv peruti i drugih parazita oko glave;
 • Čini kosu glatkom i jakom;
 • Povećava volumen kose i pjenušavost;
 • Rezultat upotrebe šampona ne traje dugo;
 • Puno pozitivnih povratnih informacija od kupaca;
 • Pomaže kod problema masne kose i vlasišta.

Glavni nedostaci šampona za konje:

 • Suši kosu i vlasište;
 • Ne može se često koristiti;
 • Ima agresivan učinak na kosu i vlasište;
 • Ne prodaje se svugdje;
 • Visoka cijena;
 • Nije prikladno za sve tipove kose;
 • Postoje kontraindikacije;
 • Moguća je alergijska reakcija;
 • Ima negativne kritike dermatologa i frizerki.

Sada, uspoređujući sve prednosti i nedostatke djelovanja konjskog šampona, samo vi odlučite trebate li ga ili ne.

Kosa nakon konjskog šampona

Jedna od sjajnih prednosti šampona za konje je njegov trenutni učinak za korisnika. Odmah nakon prve primjene osjetit ćete značajnu razliku u kosi prije i nakon konjskog šampona.

Kosa će ti postati jača, dobit će zavidan sjaj. Isto tako, vrijedi napomenuti da će vaša kosa dobiti zamjetnu količinu u odnosu na prošlost.

Ali u konjskom šamponu postoje neugodni učinci. Suši vlasište i kosu. Stoga treba koristiti omekšavajući ili hidratantni regenerator za kosu nakon nanošenja šampona za konje.

Frizura „prije“ i „nakon“ nanošenja šampona za konje

Da biste usporedili razliku u stanju i izgledu kose prije i nakon zahvata, obratite pozornost na fotografije onih koji su već na sebe primijenili šampon za konje. Posebno za vas napravili smo mali izbor takvih fotografija za vizualnu usporedbu.

Kontraindikacije za uporabu konjskog šampona

Konj šampon zbog svog sastava ispire uzrokuje alergijske reakcije kod nekih ljudi. Stoga, kako bi se izbjegao takav učinak, isplati se savjetovati sa stručnjakom prije korištenja konjskog šampona.

Također, da biste identificirali alergijske reakcije na šampon konja, možete organizirati test na bilo kojem dijelu kože. Da biste to učinili, nanesite malu količinu šampona na kožu i nakon određenog vremena operite je. Pričekajte reakciju, ako se ništa ne pojavi na mjestu gdje je šampon nanesen, to znači da niste alergični na njega. Znakovi alergijske reakcije na šampon konja bit će: svrbež, iritacija kože, crvenilo na mjestu primjene šampona.

Konjski šampon nije pogodan za sve tipove kose. Ako imate suhu i beživotnu kosu - nemojte riskirati! Također, ako imate čireve na vlasištu, izbjegavajte korištenje konjskog šampona dok se potpuno ne zaraste.

I dalje konjski šampon je kontraindiciran za obojenu kosu. Budući da sastojci šampona imaju snažan učinak na kosu, oni će jednostavno isprati svu umjetno stvorenu boju iz vaše kose.

Tko može koristiti šampon za konje?

Ovaj šampon je prikladan za ljude s masnom kosom i vlasištem, jer šampon za konje ima tendenciju „sušenja“ kose. Također konj šampon je izvrsno rješenje za one koji su dugo htjeli da biste dobili osloboditi od peruti i drugih kožnih parazita.

Važno je upamtiti da konj šampon nije loš za čišćenje vlasišta, što će biti put za one koji imaju problema s njim.

Koji je najbolji način da koristite konjski šampon?

Agresivni učinak konjskog šampona može se smanjiti pomoću nekoliko savjeta:

 1. Prvo Vijeće. Razrijedite šampon s vodom. Koristeći veliku količinu vode, možete smanjiti koncentraciju tvari u sastavu šampona, što će smanjiti njihov učinak na kosu. I u ovom slučaju, šampon je dovoljan za više upotrebe.
 2. Vijeće drugog. Izmjenjivi šamponi za kosu. Ako stalno koristite samo konjski šampon, to će naškoditi vašoj kosi. Ponekad im je potreban odmor, pa je vrijedno izmjenjivati ​​konjski šampon s redovitim šamponom. Konj šampon je najbolje koristiti ne više od jednom tjedno, tako da će vam donijeti samo korist.

Ako slijedite ove jednostavne savjete, onda konj šampon neće imati negativne rezultate na zdravlje, ali naprotiv, to će samo dati korist za vas i vaše kose.

Gdje kupiti šampon konjskih snaga?

Sada konj šampon se prodaje u specijaliziranim trgovinama za njegu sebe, te u ljekarnama. Također se može lako pronaći u online trgovinama po pristupačnijim cijenama. Ako napravite narudžbu na internetu, onda vam šampon isporučuje pravo u vaše ruke.

Preporučamo kupnju u velikim trgovinama, na primjer, možete kupiti konj šampon na Ozon.ru.

Ako niste pronašli konja šampon u redovitim trgovinama u domaćim odjelima, trebali biste kontaktirati profesionalne trgovine. Na primjer, u kozmetici ili friziranju. Također, šamponi se mogu naručiti kroz neke kozmetičke salone, jer oni čine skupne narudžbe, onda će konjski šampon koštati mnogo manje.

Cijena šampona za konje

Konj šampon - užitak nije jeftin. Proizvođači doista znaju njegovu cijenu, pa ovaj šampon vrijedi više od bilo kojeg drugog. Ali nemojte se obeshrabriti, jer se šampon za konje koristi rjeđe (u prosjeku jednom tjedno), pa će u skladu s tim biti dovoljno za duže vrijeme.

Prosječna cijena šampona za konje varira od 500 do 1000 rubalja.

Horse Shampoo Recenzije kupaca

Teško je pronaći loš pregled šampona za konje na internetu, svi su kupci u potpunosti zadovoljni, jer se svi deklarirani učinci uporabe šampona ostvaruju. Kosa nakon što postane jaka i glatka, prestaje ispadati pa čak i počinje rasti još brže.

Unatoč takvim ugodnim recenzijama o šamponima od kupaca, nisu svi suglasni s njima. Na primjer, liječnici ne podržavaju mišljenje o koristima konja šampon za ljudsko zdravlje.

Šampon za konje

Za razliku od oduševljenih recenzija kupaca, liječnici ne prihvaćaju takve pozitivne presude šamponima za konje. Nisu svi stručnjaci suglasni da je upotreba šampona, izvorno stvorenog za životinje, prikladna za ljude.

Liječnici strahuju za stanje vlasišta, a kosa za one koji često koriste konjski šampon. Uostalom, struktura kože i kose kod konja i kod ljudi značajno se razlikuju. I što je još gore, takav specifičan šampon može naškoditi osobi. Stoga su se dermatolozi protivili upotrebi šampona za konje kod ljudi.

Pregled frizera za šampone za konje

U ovom slučaju, stručnjaci za friziranje podržavaju dermatologe, bojeći se zdravlja vaše kose i vlasišta. Sastav konjskog šampona prilično je agresivan za ljude. Štoviše, šampon za konje koristi se više kao antibakterijsko sredstvo za čišćenje vlasišta konja nego kao šampon za kosu.

Važno je napomenuti da nakon duljeg korištenja šampona, vlasište može postati suho i oštećeno, a kosa će izgubiti snagu. Dakle, ovdje se igra palica s dva kraja, a svatko se odlučuje za takav šampon ili ne.

 1. Pažljivo razmislite hoćete li koristiti konjski šampon. Kao što smo već shvatili, konjski šampon ima mnoga pozitivna i negativna svojstva. Stoga, prije nego što ga sami provjerite - razmislite, i je li to prikladno za vaš tip kose?
 2. Konzultirajte stručnjaka prije nanošenja šampona za konje. Budući da konj šampon ima brojne kontraindikacije i može uzrokovati alergijske reakcije, prije nego što ga upotrijebite, savjetujte se sa stručnjacima. Možete doći kod dermatologa ili razgovarati sa svojim frizerom. Oni će odrediti vrstu vaše kose i kože, kao i dati savjet o korištenju konja šampon.

VAŽNO! Ako imate alergijsku reakciju na konjski šampon, odmah se obratite liječniku. Nemojte riskirati svoje zdravlje!

 1. Pokušajte ne zloupotrebljavati šampon. Ovaj šampon se ne mora prečesto primjenjivati. Definitivno nije pogodan za svakodnevnu njegu kose. Ako zloupotrijebite uporabu šampona za konje, on može, naprotiv, naškoditi zdravlju vaše kose i vlasišta. Najbolja opcija je izmjena konjskog šampona s normalnim i ne koristiti više od jednom tjedno.
http://rastivolos.ru/loshadinyjj-shampun.html

Šampon "Konjska snaga": pregled, kompozicija, osvrti

Povijest marke

Sastav šampona Konjska snaga

Razmislite što je još ostalo i što su proizvođači dodali i kakav učinak imaju različite tvari.

Snaga - Sastav
Demineralizirana voda, natrijev lauret sulfat, kokamidopropil betain, natrijev klorid, glicerat kokat, glicerin, polikvaternium-10, provitamin B5 (D-pantenol), kolagen i elastin, lanolin, limunska kiselina, smjesa mirisa, limonen, metil kloroizotioza, kromoacetat.

1. Natrijev lauret sulfat je surfaktant čija je glavna funkcija pjenjenje i čišćenje kose i vlasišta. Smatra se mekšom od natrijevog lauril sulfata.

Proizvođači tvrde da sorte soli sumporne kiseline, uključene u sredstva ove marke, djeluju štedljivo i pažljivo. Osim toga, elementi su dodani kompozicijama, ublažavajući njihova opasna svojstva. Međutim, šteta od sulfata je znanstveno utemeljena činjenica.

VAŽNO! U vozilu za rast i jačanje kose odsutni su sulfati konjskih snaga. Poput parabena.

2. Kokamidopropil betain - odnosi se na blage površinski aktivne tvari. Nježno utječe na kožu, savršeno čisti glavu od nečistoća, ublažava iritaciju kože. Obično se nalazi u šamponu za osjetljivo vlasište.

3. Natrijev klorid - u prehrambenoj soli ljudi. Šampon se koristi za davanje viskoziteta.

4. Glyceret Kokoat - tenzid biljnog porijekla s mekim svojstvima. Također je odgovoran za stvaranje pjene.

Glicerin je sredstvo za zadržavanje vode. Koristi se u šamponima za suhu i lomljivu kosu kako bi se spriječilo njihovo isušivanje. Kosa postaje meka, sjajna i elastična.

6. Polyquaternium-10 - visoki polimerni silikon. Silikoni omekšavaju uvojke, daju svilenkast sjaj. Oni stvaraju prilično gust film na kosi, lijepe razdvojene krajeve i zapečate ih. Međutim, silikone je teško potpuno isprati iz kose i postupno ih začepljuju, jer povremeno treba koristiti šampone za dubinsko čišćenje.

7. Provitamin B5 (D-pantenol) - komponenta koja podržava zdravu kosu. Može omekšati, hidratizirati i glatku kosu. Pokriva kosu laganim filmom, štiteći ih od negativnog utjecaja vanjskog okoliša.

8. Kolagen i elastin - potrebni za održavanje elastičnosti kose. Omotajte ljepilo za ljepljenje kose, čineći ih sjajnim i elastičnim. Oglašavanje nas uvjerava da kolagen može obnoviti strukturu kose, ali to je vjerojatnije kozmetički učinak, budući da kolagen koji se donese izvana nikada neće djelovati kao kolagen proizveden u nama.

9. Lanolin. Taj prirodni element dobiva se tijekom prerade ovčje kože. Svojstva lanolina slična su masnoći koju proizvodi ljudsko tijelo. Proizvođači postavljaju ovu komponentu kao hidratantnu i omekšavajuću. Međutim, postoje i druga stručna mišljenja. Obrnuta strana učinka lanolina na kožu glave i kose je u tome što su pore začepljene i prehrana stanica je slomljena. Osim toga, vuneni vosak u nekim slučajevima uzrokuje alergije. Ova supstanca je sama po sebi iznimno korisna, ali u sastavu sredstava za pranje glave njegova pozitivna uloga još uvijek izaziva sumnju.

10. Limunska kiselina - omekšava kosu.

11. Parfem i limonen - sastojci koji stvaraju ugodnu aromu.

12. Metil kloroizotiazolinon i metil izotiazolinon su konzervansi. Njihov udio u proizvodu ne smije prelaziti 0,0015%, u suprotnom može izazvati dermatitis, alergijsku reakciju. Dopušteno u Rusiji, ali zabranjeno u Europi.

Kao što možete vidjeti, sastav šampona Konjska snaga nije tako bezopasan. Iako je većina tih komponenti sadržane u drugim popularnim šamponima.

Razmislite za sebe, sami odlučite hoćete li kupiti Horsepower šampon, čija je cijena usporediva s drugim profesionalnim proizvodima za njegu kose. Radi cjelovitosti, dajemo primjere proizvoda iz različitih serija i recenzije kupaca.

Vrste proizvoda

Šampon "Konjska snaga za rast kose" s keratinom i zobenim tenzidima.

Ultral Formula suhi šampon

Šampon protiv peruti

Šampon za ponija za bebe

Nema sulfata, parabena i silikona. Šampon je hipoalergen, ne iritira oči djece, sadrži biljne ekstrakte.

Asortiman također predstavlja kompozicije za njegu slabe, oštećene kose, regeneratora, regeneratora i još mnogo toga.

Ako ste zainteresirani za ovu marku, svakako pročitajte pravila primjene i kontraindikacije.

Tko nije prikladan šampon "Konjska snaga"

Kako primijeniti šampon

Odlučili ste isprobati poznatu marku, - jasno slijedite upute i možda ćete se pridružiti tisućama zadovoljnih korisnika.

1. Nemojte nanositi proizvod na kosu, već umutiti u ruke s dodatkom vode dok se ne formira pjena, a tek onda pjenite pramenove.
2. Uzmite malo (jedan klik na dozator). Za dugu frizuru - ponovite postupak 2-3 puta.
3. Nemojte koristiti ove šampone cijelo vrijeme, jer to može izazvati ovisnost. Provedite mjesečni tečaj, a zatim izmjenjujte s nesulfatnim formulacijama i drugim deterdžentima.

http://www.voloskova.ru/hair-care/445-shampun-loshadinaya-sila.html

Šampon za konje Što biste trebali znati o korištenju

Naša kosa odražava stanje našeg cijelog tijela. Ali što učiniti ako se osjećate potpuno zdravi, ali u isto vrijeme vašoj kosi nedostaje sjaj i sjaj?

Sada na vrhuncu popularnosti je konj šampon. Ali mi smo ljudi! Možemo li ga koristiti? I vrijedi li ga uopće koristiti? Ta se pitanja odnose na većinu žena. Otkrijte istinu! Za početak, da vidimo što je istina i što je mit inspiriran oglašavanjem.

Šampon za konje Istina i mitovi

1. Kosa postaje svilenkasta i gusta.

Da, jest. To je zbog silikona i kolagena uključenih u šampon. Oni zgusnu kosu, obavijaju ih, ali istodobno ih preopterećuju i oslabljuju. A uz konstantno korištenje šampona za konje, postoji velika vjerojatnost da će se za 5-6 mjeseci elegantna konjska griva pretvoriti u ošišan tanak rep. Silikon i kolagen se također mogu naći u običnim ljudskim šamponima, ali ne iu takvim dozama konja.

2. Oslobodite se peruti.

Čak i ako konji imaju perut, ona također, kao i ljudi, uzrokuje njezinu gljivicu. Za borbu protiv ovog problema, cinkov oksid se dodaje konjskom šamponu. Pomaže li konjima i ljudima? Kontroverzno pitanje.

3. Konj šampon ima prirodni sastav.

Za bilo koju trgovinu deterdženta kozmetika ne može se pripisati konceptu "prirodnog". Proizvođači koji tvrde "prirodnost" vrlo su lukavi. Čak i najbolji kozmetički proizvodi sadrže različite ekstrakte i kemijske tvari (konzervanse) koje pomažu proizvodu da poveća rok trajanja. Važno je napomenuti da konjski šamponi često sadrže natrijev lauret sulfat, koji se također nalazi u svim normalnim ljudskim šamponima. Može li stupanj čišćenja kozmetike za životinje biti veći od stupnja čišćenja kozmetike za ljude? Malo je vjerojatno da su standardi za kvalitetu kozmetike za životinje stroži nego za ljude.

Nesumnjiva prednost je ubrzanje rasta kose. To olakšava katran breze, koji se nalazi u šamponu za konje. No, vrijedi li za njega kupiti konjski šampon? Sada postoje mnoge dobre maske i šamponi za ljude, uključujući i one na bazi breza.

Ovo je zanimljivo: "Domaće maske za ekspres kose"

Ako se ipak odlučite za kupnju konja šampon, pročitajte preporuke o pravilnoj uporabi.

Šampon za konje Što biste trebali znati o korištenju

1. Konj šampon je izvorno dizajniran da se brine za griva i rep konja. Uzgaja se u vodi u omjeru 1:10. Ovaj šampon može prati konja samo jednom tjedno, jer može isušiti njihovu kožu i kaput. Kao što možete vidjeti, za konje ovaj šampon također nije vrlo bezopasan. I što se onda može dogoditi ljudima? Mislim da je bolje razmisliti 10 puta prije nego što napravite takvu kupnju.

2. Šampon za grivu mogu koristiti samo ljudi koji imaju normalnu ili masnu kosu. No, vlasnici suhe kose, ovaj šampon je apsolutno kontraindicirana.

3. Ako se odlučite za konjski šampon, najprije morate biti sigurni da nemate kožne bolesti ili unutarnje organe.

4. Kad operete kosu šamponom, pokušajte upotrijebiti minimalnu količinu. Uvijek zapamtite da se i za konje uzgaja 1:10. Što možemo reći o ljudima.

5. Ako ipak odlučite oprati kosu šamponom za konje, svakako kupite dobar balzam za kosu. Trebat će se koristiti nakon svakog pranja kose.

6. Jednom tjedno, učinite kosu regenerirajućom maskom. Odaberite onu koja će se sastojati od prirodnih sastojaka.

7. Ne koristite šampon za grivu u neobičnim klimatskim uvjetima za nas.

8. I što je najvažnije! Stalno pratite stanje vaše kose. Ako postoji nelagodnost ili osjećaj pečenja, ako postoji nerazumljiv svrab, odmah odmah prestanite koristiti ovaj šampon.

9. Kada završite jednu bocu šampona za konje, nemojte odmah trčati do trgovine za novu. Pusti kosu. Pauza za 3 mjeseca.

Važno je shvatiti da šampon za kosu nije panaceja i neće pretvoriti vašu tanku kosu u gustu i bujnu. Najbolje je koristiti “ljudski” šampon za vaš tip kose. S vremena na vrijeme, razmazite kosu prirodnim maskama za kosu i povremeno pijete vitamine. Bit ćete zdravi, kosa će vam biti i lijepa!

http://vse-o-zdorovie.ru/konskiy-shampun-chto-stoit-znat-o-ego-ispolzovanii.html

Konjski šampon za rast kose

Želite li imati istu raskošnu grivu guste i sjajne kose poput konja? Pokušajte oprati kosu šamponom za konje, koji je u posljednje vrijeme postao iznimno popularan. Konjski šampon za ljude počeo se primjenjivati ​​relativno nedavno, nakon što je javnost saznala da Jessica Parker i mnoge druge holivudske zvijezde koriste konjski šampon. Mnogi su zainteresirani da li je moguće koristiti šampon za konje za ljude i kakav učinak daje, o tome ćemo govoriti u našem članku.

Konjski šampon za rast kose

Puno djevojaka koristi konjski šampon za rast kose, i doista, svatko tko koristi šampon ima povećan rast kose. Njihova struktura je zbijena, kosa postaje deblja, gubitak kose primjetno se smanjuje ili potpuno prolazi. Kosa postaje zdravija, njegovana i dobiva sjaj.

Međutim, konj šampon je vrlo individualna stvar. Postoje ljudi koji to ne vole ili im se iz nekog razloga ne sviđa.
Učinak šampona konja uvelike ovisi o njegovom prirodnom sastavu, jer konji ne toleriraju "kemiju". Međutim, ako usporedite sastav konvencionalnog šampona i šampona za konjsku kosu, tada ćete vidjeti da su njihove kompozicije na mnogo načina slične. No koncentracija hranjivih tvari u konjskim šamponima je mnogo veća.

Kako odabrati šampon za konje

Odabir šampona, obratite pozornost na strukturu vaše kose i postojeće probleme. Ako imate problema s gubitkom kose, povećajte masnoću i prhut, pogodan šampon za konje s katranom, sumporom i propolisom. Za suhu kosu s podijeljenim krajevima, odaberite konjski šampon s lanolinom i kolagenom. Ako ste skloni alergijama, šampon za ždrebad s katranom i keratinom. Nakon šamponiranja uvijek koristite balzam za kosu.

Gdje kupiti konj šampon

Šampon za konje možete kupiti u bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce i ne biste se trebali stidjeti takve kupovine jer ljudi već dugo koriste kozmetiku za konje. Primjerice, mast za zagrijavanje zglobova, koja je također namijenjena za konje. Cijena šampon konja varira od 170-250 rubalja.

O ostalim šamponima za rast kose možete pročitati u našem sljedećem članku Šampon za rast kose.

http://silky-hair.ru/rost-volos/loshadinyj-shampun-dlya-rosta-volos/

Katyin blog

Stranica o gubitku težine, zdravom načinu života i brizi o sebi

Šampon za kosu

Šampon za kosu je najpopularniji proizvod za njegu kose u posljednje vrijeme. Čitao sam recenzije na internetu, vidio sam mnogo reklama o šamponu za konje i koristio sam ih više od dva mjeseca. Tako sam odlučio podijeliti svoje iskustvo s vama. I također reći o mišljenjima stručnjaka, o sigurnosti ljudske kose.

U raznim forumima i blogovima samo je veliki broj tema posvećen konjskom šamponu i čudesnom učinku koji djevojke koriste.

Ako vjerujete u časopise, neke zvijezde također koriste šampon za konje, na primjer, Sarah Jessica Parker i Jennifer Aniston, i kao što znate, imaju prekrasnu kosu.

Veliki broj žena i djevojaka tvrdi: konjski šampon učinio je kosu sjajnom, snažnom, dao je samo predivan volumen, glatkoću i čak ubrzao rast kose. Većina pregleda je naravno pozitivna, neke dlake imaju manje da ispadaju, postaju guste na dodir, sjajne i bolje drže volumen.

Međutim, često postoje negativne kritike. Neki djevojke konj šampon vrlo loše uništena kosa. A neki kao rezultat njegove uporabe imaju probleme povezane s vlasištem.

Ima onih koji nisu primijetili razliku između uobičajenog šampona i konja.

Stručnjaci govore drugačije. Glavna razlika između konjskog šampona i ljudskog šampona je njihova koncentracija, stoga se učinak njihove uporabe očituje tako brzo i na početku je tako dobar. Stalno koristite konj šampon je nemoguće.

Budući da sastav konj šampon uključuje silikon, kosa postaje teška, što s vremenom može dovesti do lomljivosti i gubitka kose. Aditivi za kondicioniranje, uz čestu upotrebu, mogu poremetiti cjelovitost membrane kose, što može dovesti do toga da kosa postane mršava i lomljiva. Također, prije korištenja konjskog šampona, stručnjaci savjetuju da uzmete u obzir da se skalp osobe razlikuje od onog konja - i po strukturi, i po funkciji, i za pH. Samo konjska kozmetika, međutim, kao i svi zoo-kozmetika, nije testirana na ljudima, tako da koncentracija komponenti šampona možda ne zadovoljava sigurne standarde za ljude. Stručnjaci kažu da ako imate osjetljive skalp ili dermatološke probleme, šampon za konje može izazvati iritaciju ili čak alergiju.

Također treba napomenuti da se negativni učinci mogu pojaviti ne tijekom prve uporabe, već nakon višemjesečne uporabe. Ako koristite konj šampon, onda stalno pratiti stanje vlasišta i kose. Ako primijetite bilo kakvu nelagodu, peckanje, perut ili svrab, trebali biste odmah napustiti šampon za konje i otići u uobičajeni šampon. Nakon završetka boca konja šampon, potrebno je uzeti pauzu, idite na redoviti šampon.

Šampon za konje: Uvjeti korištenja!

Šampon za konje mora se razrijediti vodom. Jedan dio šampona trebao bi imati barem 10 dijelova vode, bolje je zaliti vodom nego šamponom.

Uzmite malo razrijeđenog šampona na dlan, bičite pjenu, a zatim je nanesite na kosu.

Konj šampon treba koristiti najviše jednom redoviti šampon, a bolje manje.

Konjski šampon ne smije se koristiti tijekom nagle promjene klime iu ekstremnim vrućinama, stoga redovno odlazite na odmor.

Konjski šampon možete kupiti u veterinarskoj ljekarni ili u dućanu za kućne ljubimce, ali u posljednje vrijeme možete ga naći iu običnoj ljekarni, ali ne iu svima.

Moje iskustvo s korištenjem šampona za konje:

A sada ću vam ispričati o svom iskustvu u korištenju šampona za konje. Kupio sam ga u veterinarskoj ljekarni, cijena je bila 180r. Na fotografiji možete vidjeti pakiranje. Razrjeđujem šampon u čepu, sipam dosta konjskog šampona i dodajem vodu do kraja čepa, omjer je vjerojatno 1 do 15. No, kao što sam već napisao, bolje je da ulijemo više vode nego šampon. Moj suprug, nakon što je slušao moje rave kritike o šamponu, također je odlučio probati, ali budući da muškarci u pravilu ne čitaju ono što je napisano na paketu, oprao je glavu koncentriranim šamponom, tj. Nisam ga razrjeđivao vodom, a kao rezultat toga, pojavila se perut iz jedne aplikacije, ali na sreću, taj je problem riješen odmah nakon upotrebe uobičajenog šampona. To je nešto što je moj tata prije nekoliko godina oprao uređaj za kosu, na sreću njegova je kosa bila na glavi. Stoga očistite ovaj šampon na polici daleko od muškaraca koji nisu navikli čitati upute. Nakon prve prijave, nisam primijetio nikakve rezultate, ni na gore ni na bolje. Kosu je oprala šamponom konja jednom tjedno, ponekad 2, ali ne češće. Žuti je naizmjenično s redovitim šamponom. Nakon dva mjeseca nanošenja konjskog šampona, kosa mi je prestala padati. To je činjenica. Zbog snažnog gubitka kose 2 godine nisam obojio kosu, čak sam morao skratiti kosu, mislio sam da će šišanje pomoći u rješavanju ovog problema, ali ništa nije pomoglo. Zahvaljujući konjskom šamponu, gubitak kose je prestao. Ali mogu reći da nisam uopće primijetio volumen, pojavio se sjaj, je li kosa rasla brže ili ne, ne mogu reći, ali za 4 mjeseca u trajanju od 2 mjeseca definitivno su rasli. Pozitivne i negativne kritike na internetu iznose oko 50% do 50%. Zato mislim da vrijedi pokušati i koristiti konjski šampon, jer ga uvijek možete prestati koristiti u slučaju negativnog učinka.

http://blogkaty.ru/loshhadinyiy-shampun-dlya-volos/

Konjski šampon za rast kose

Konjski šampon za ljude počeo se primjenjivati ​​relativno nedavno, nakon što je javnost saznala da Jessica Parker i mnoge druge holivudske zvijezde koriste konjski šampon. Mnogi su zainteresirani da li je moguće koristiti šampon za konje za ljude i kakav učinak daje.

Puno djevojaka koristi konjski šampon za rast kose, i doista, svatko tko koristi šampon ima povećan rast kose. Njihova struktura je zbijena, kosa postaje deblja, gubitak kose primjetno se smanjuje ili potpuno prolazi. Kosa postaje zdravija, njegovana i dobiva sjaj.
Međutim, konj šampon je vrlo individualna stvar. Postoje ljudi koji to ne vole ili im se iz nekog razloga ne sviđa.
Učinak šampona konja uvelike ovisi o njegovom prirodnom sastavu, jer konji ne toleriraju "kemiju". Međutim, ako usporedite sastav konvencionalnog šampona i šampona za konjsku kosu, tada ćete vidjeti da su njihove kompozicije na mnogo načina slične. No koncentracija hranjivih tvari u konjskim šamponima je mnogo veća.

Kako odabrati šampon za konje

Odabir šampona, obratite pozornost na strukturu vaše kose i postojeće probleme. Ako imate problema s gubitkom kose, povećajte masnoću i prhut, pogodan šampon za konje s katranom, sumporom i propolisom.
Za suhu kosu s podijeljenim krajevima, odaberite konjski šampon s lanolinom i kolagenom.
Ako ste skloni alergijama, šampon za ždrebad s katranom i keratinom. Nakon šamponiranja uvijek koristite balzam za kosu.


Gdje kupiti konj šampon

Šampon za konje možete kupiti u bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce i ne biste se trebali stidjeti takve kupovine jer ljudi već dugo koriste kozmetiku za konje. Primjerice, mast za zagrijavanje zglobova, koja je također namijenjena za konje.

Osobno sam potpuno zadovoljan svojim ljudskim šamponom, a ipak nema granica savršenstva.

http://www.stranamam.ru/post/1007061/

Šampon za kosu je mit?

Kao iu bilo kojem drugom društvenom procesu, postoje mitovi o čudesnim sredstvima u kozmetologiji. Najveći mitovi posljednjih godina uključuju priču o konjskom šamponu za rast kose. Odakle je išla, to definitivno nije poznato, ali postoji pretpostavka da je njen autor sama Jessica Parker. Tijekom jednog od televizijskih intervjua, pitali su je kako se brine za njezinu raskošnu kosu. Na što je odgovorila da koristi šampon koji sadrži keratin konjske dlake.

Nakon toga, intervju je preveden na ruski i u njega se uvukla pogreška. U konačnoj verziji prijevoda pokazalo se da Jessica pere glavu pravim konjskim šamponom iz trgovine za kućne ljubimce. Budući da zvijezda ima mnogo obožavatelja, mit se brzo naviknuo. Do danas, malo tko nije čuo za nevjerojatan učinak šampona za konje na ljudskoj kosi.

Argumenti za korištenje konjskog šampona za rast kose:

 1. Konjski šampon ima siguran sastav, jer je sva kozmetika za životinje napravljena od prirodnih sastojaka;
 2. Alat sadrži veliku količinu aditiva za kondicioniranje koji su korisni za rast kose;
 3. Konjski šampon zasićen je voskastim sastojcima koji obnavljaju strukturu oštećene kose;
 4. U proizvodnji proizvoda koriste se aditivi koji poboljšavaju rast kose, kao što je katran.

Izlaganje mitske korisnosti šampona za rast konjske dlake

Na prvi pogled svi argumenti djeluju pouzdano, pa ćemo ih pobliže pogledati.

Bilo koji tvornički izrađeni šampon, bilo da se radi o životinjama, čak i ljudima, ima više kemije od prirodnih sastojaka. U konjskom šamponu postoji čak i veća koncentracija površinski aktivnih tvari nego kod ljudi. To proizlazi iz činjenice da je griva nasoljena snažnije od kose i treba posebno koncentrirane deterdžente.

Drugi argument je apsolutno pouzdan. U konjskim šamponima stvarno ima mnogo regeneratora. Međutim, ono što je dobro za konje je loše za ljude. Ljudska kosa je ponekad mršavija od konja, stoga mu ne treba toliko aditiva za kondicioniranje! Preopterećuju kosu i razrjeđuju je.

Tko je ikada vidio konjsku grivu, zna kakav je zdrav sjaj. Ova zasluga pripada silikonu koji sadrži sve šampone za konje. Ali doza koja je u životinjskom šamponu nije prikladna za ljude. Uz redovitu upotrebu šampona, ljudska kosa umire od slojevitosti voska na njoj.

Doplate za rast kose:

Ako govorimo o katranu, onda ga i narodni recepti preporučuju ljudima. Ne treba zaboraviti da je pogodna za masnu kosu, ali ne i za suhu i slabu kosu. U koncentraciji koja je u konjskom šamponu, katran je štetan! Želite li zahvaljujući tome ubrzati rast kose? Koristite katranski sapun ili šampon.

Alternativni konjski šampon za ljudsku kosu

Uzbuđenje oko konjskih šampona navelo je mnoge kozmetičke tvrtke da na tržište plasiraju novi proizvod. Na primjer, nedavno, sudionici zloglasne House 2 reklamirani šampon konjske snage. Ovaj je alat prilagođen ljudima i ima sastav poput većine ljudskih šampona:

 • Kolagen - vraća strukturu kose;
 • Lanolin - prirodni vosak, vlaži i daje zdrav izgled kosi;
 • Destilirani glicerin - pomaže u očuvanju vlage u kosi;
 • Provitamin B5 je vitamin neophodan za rast kose;
 • Amidopropil betain je derivat kokosovog ulja koji brine, olakšava češljanje i sprječava elektrifikaciju kose;
 • Etoksilirani natrijev lauril sulfat - baza za pranje koja može sušiti vlasište uz čestu upotrebu;
 • Natrijev klorid je aditiv za stvaranje pjene;
 • Natrijev bikarbonat - omekšivač vode;
 • Limunska kiselina - za regulaciju kiselosti;
 • Caton je konzervans.

Vjerojatno zbog oglašavanja i povećane potražnje za šamponom Konjska snaga nije mala. Jedna boca od 500 ml košta oko 20 dolara.

Što god proizvođač ovog šampona kaže, sintetički agens ne može riješiti ozbiljne probleme s kosom. Kao što se može vidjeti iz njegovog sastava, služi samo za kozmetičku njegu. Da bi se ubrzao rast kose, potrebna su aktivna sredstva koja njeguju vlasište ili potiču dotok krvi u njega. Maske s senfom i uljem dobro rade s tim.

http://blogkrasotka.ru/konskij-shampun-dlya-rosta-volos-eto-mif/

Šampon za konje: za i protiv

Već više od desetak godina došlo je do žestokih nesuglasica oko korisnosti korištenja konjskog šampona za pranje ljudske kose. Netko s oduševljenim kopitima, hvaleći divna svojstva ovog alata, i netko s užasom frkne, žaleći se na značajno pogoršanje kvalitete njegove grive nakon njegove uporabe. Dakle, koji je razlog za tu podjelu mišljenja? Pokušajmo zajedno razumjeti ovo pitanje.

Što je konjski šampon?

Prvo da vidimo iz čega se sastoji konjski šampon. Uostalom, moguće je da konji trebaju posebne sastojke kako bi sačuvali prekrasnu grivu. Dakle, u sastavu konja šampon uključuje sljedeće tvari:

natrijev lauret sulfat je kemijski spoj potreban za pjenu šampona;

kokoglukozitis je prirodna tvar dobivena iz kokosovog ulja ili fruktoze, ima učinak čišćenja i pjenjenja;

gliceriol oleat - supstanca biljnog podrijetla koja pomaže omekšavanju vlasišta i vlaži kosu;

kolagenski hidrolizat - kolagenski spoj koji jača strukturu kose;

glikol disterat - omekšava i hidratantna krema koja obavija dlake, dajući im sjaj;

Gliceril Sterat je prirodni emulgator koji spaja komponente šampona i stimulira rast kose;

katran breze - pospješuje rast i uklanja perut;

ekstrakt propolisa - jača kosu, ima baktericidno djelovanje;

proteini pšenice - jačaju kosu.

Sudeći po sastavu konja šampon, njegovi proizvođači su jako vole konja. Ova količina prirodnih sastojaka rijetko se nalazi u ljudskim deterdžentima. A sve zato što su konji mnogo osjetljiviji na alergijske reakcije uzrokovane utjecajem kemikalija od ljudi.

Dakle, što kolagen, bjelančevine pšenice ili ekstrakt propolisa mogu učiniti ljudskoj kosi? Uostalom, iste tvari sadržane su u mnogim "ljudskim" šamponima. O tome ćemo saznati u sljedećem odjeljku.

Ljudi vole konje?

Protivnici konjskog šampona argumentiraju svoje stajalište činjenicom da se konj i ljudski organizmi, blago rečeno, razlikuju. Posebice, pH ljudske kože iznosi 5,5, a kod konja 6,8. Osim toga, konji su velike životinje koje trebaju deset puta više hranjivih tvari za održavanje zdravlja svojih griva nego ljudi. I kao što znamo, višak korisnih komponenti nije ništa manje opasan od njihovog nedostatka. Dakle, konj šampon može oštetiti ljudski skalp kao kršenje prirodnog pH, pojavu iritacije, što kasnije dovodi do gubitka i poremećaja strukture kose.

U početku, doza surfaktanata ima povoljan učinak na kvalitetu kose, pod uvjetom da nisu previše suhi. Kosa počinje rasti glomaznim tempom, izgleda zdrava, gusta i gusta. Međutim, nakon nekoliko postupaka pranja s konjskim šamponom, mnogi ljudi primjećuju brz gubitak i lomljivu kosu. To znači da je skalp preplavljen hranjivim tvarima, koje sada imaju destruktivan učinak na folikule kose. I ogroman broj sintetičkih spojeva, koji su obavijali dlake, učinili su ih krhkim i teškim, što je dodatno ubrzalo gubitak.

Šampon za konje: vrijedi li ga koristiti?

Unatoč činjenici da mnogi frizeri i trichologists ne preporučuju korištenje konja šampon, neki ljudi koriste ovaj alat za mnogo godina i vrlo su zadovoljni s rezultatima. Kako objasniti tu činjenicu? Možda je neki gen za konje u DNK tih ljudi? Ništa slično. Oni samo znaju kako koristiti konjski šampon kako bi koristila kosi. Ova su pravila prilično jednostavna:

 • Kada koristite konj šampon treba razrijediti s vodom u omjeru ne manje od 1:10.
 • Šampon za konje ne može se koristiti sa svakim šamponiranjem, morate ga izmjenjivati ​​redovitim šamponom koji odgovara vašem tipu kose.
 • U slučaju svrbeža, pečenja ili gubitka kose, odmah prestanite koristiti konjski šampon.
 • Šampon za konje ne smije se koristiti za osobe sa suhom i teško oštećenom kosom (izbijeljenom, sklonom kemijskoj trajnosti itd.).
 • Posebnu pažnju treba posvetiti korištenju konjskog šampona koji uključuje katran. Ova komponenta snažno suši vlasište, pa se koristi samo za osobe s vrlo masnom kosom.
 • Šamponi za ždrebad imaju manje intenzivan učinak. Stoga se mogu koristiti kao "sonda" konjski šamponi.

U svakom slučaju, tijelo svake osobe je drugačije, tako da ako sami ne pokušate koristiti šampon za konje, nećete znati točno kako će to utjecati na vašu kosu. Iznad svega, ne zaboravite pravila za njegovu uporabu, tako da u potrazi za konjskom grivom ne slučajno naudite vašoj kosi.

© Autor članka: Daria Mazko

http://24hair.ru/konskiy-shampun-za-i-protiv/

Sastav konjskog šampona

Popularna novost u kozmetologiji smatra se proizvodom za njegu kose - konjskim šamponom. Takav neobičan deterdžent doslovno je potopio farmaceutsko tržište. Sve više muškarci, a posebno žene koje se suočavaju s problemom gubitka kose, zainteresirane su za kozmetiku konja i stječu je za sebe. Takozvana konjska moda došla je sa zapada, gdje šampon već dugo vremena uspješno koriste poznate svjetske zvijezde sporta i kina. Oglašeni fondovi obećavaju zapanjujući učinak u kratkom vremenskom razdoblju. Ali je li šampon za konje tako učinkovit za ljude? I može li se koristiti stalno, bez straha od pojave nuspojava i pogoršanja izgleda kose?

Svatko tko je kupio šampon ili će to učiniti samo traži odgovor na ova pitanja. Nesuglasice i nesuglasice među korisnicima čuda konja - znači ne umanjuju se. Međutim, mišljenja stručnjaka mnogo su jasnija i po prirodi negativna nego pozitivna. Na primjer, dermatolozi kažu da konjski proizvod može naškoditi ne samo samoj kosi, već i vlasištu osobe. Uostalom, skalp ljudi i konja značajno se razlikuje na mnogo načina: funkcija, razina pH, struktura.

Sadrži šampon za konje

Konjski šamponi sadrže tvari slične onima u ljudskim deterdžentima za kosu, ali imaju veću koncentraciju. Takvi koncentrirani alkalni proizvodi mogu biti opasni za kožu i skalp ljudi. Isušuju kosu, lišavaju ih prirodne vlage, a također uzrokuju iritaciju vlasišta i teške alergije, osobito kod osoba s osjetljivom kožom.

Prema dermatolozima, konj ne može utjecati na stanje kose iznutra. U pravilu, svi šamponi za konje dizajnirani su za čišćenje vlasišta, a ne za jačanje strukture kose. Stoga dermatolozi savjetuju uporabu običnih ljudskih šampona s komponentama koje su manje agresivne za kovrče za njegu kose.

Uz recenzije dermatologa, i mnogi frizeri se slažu. Na isti način kao i liječnici smatraju da uporaba kozmetičkog proizvoda za pranje konja može biti nesigurna. Budući da su koncentracije komponenata nekoliko puta veće od dopuštenih normi za ljude. Osim toga, šampon sadrži silikone i regeneratore koji mogu "slomiti" kosu i narušiti integritet njihove ljuske.

Međutim, suprotno se odnosi na povratne informacije korisnika konjske pripreme. Mnogi kupci čudo - povećati volumen lijekova, gustoću, snagu kose nakon uporabe šampona. Ali nisu svi ljudi koji su suočeni s problemom gubitka kose, kao is zamjetljivim slabljenjem kovrča, bili zadovoljni uporabom kozmetičkih proizvoda za konje. Za neke, lijek jednostavno nije pomogao, a za nekoga je uzrokovalo pogoršanje situacije. Sve ovisi o individualnim karakteristikama tijela, vrsti kose i pravilnom korištenju deterdženta. Možda, za dobivanje željenog rezultata će biti dovoljno i nekoliko postupaka za pranje glave konjskim šamponom. U svakom slučaju, prije korištenja šampona, posavjetujte se sa stručnjakom.

Što je uključeno u fondove konja?

Rezultat njegove primjene ovisi o sastojku šampona. Kako bi u potpunosti razumjeli: koristan ili opasan konjski šampon za ljude, potrebno je točno odrediti njegov sastav.

Dakle, što je uključeno u pripremu konja:

 1. proteini pšenice - sastojci šampona namijenjeni za jačanje kose na glavi;
 2. gliceril oleat je jedan od surfaktanata koji može omekšati kosu i hidratizirati vlasište;
 3. breza katran - prirodna komponenta koja pomaže u borbi protiv peruti i ubrzava prirodni rast kose;
 4. gliceril sterat - netoksični emulgator. On je u stanju ojačati kosu, učiniti je voluminoznijom, gustom, s učinkom prirodnog sjaja;
 5. Propolis ekstrakt je baktericidni prirodni lijek koji sprječava gubitak kose i također pomaže u jačanju folikula dlake.

Osim navedenih komponenti, u konjskom proizvodu često je moguće pronaći i druge komponente, npr. Lanolin, keratin, kolagen, silikone itd. Sve ovisi o vrsti šampona. S obzirom na komponente koje čine šampon, možete procijeniti njegovu neposrednu korist ili štetu.

Postoje 3 vrste konjskih pripravaka za njegu kose:

 1. Šamponi koji sadrže hormone za brz rast kose i poboljšavaju njihov cjelokupni izgled. Takvi konjski proizvodi, kada ih koriste ljudi, mogu uzrokovati alergije na kožu glave kod ljudi, ozbiljno narušiti njihove hormonske razine i također dovesti do povećanog gubitka kose.
 2. Deterdženti za konje, koji uključuju teške silikone, doprinose zbijanju i ravnanju tvrde kose konja. Za osobu, takve "teške" tvari mogu biti opasne. Uostalom, silikoni ne rastopiti u vodi, oni "podmiriti" na kovrče i držite u kosi za dugo vremena. Ako koristite ovaj konj šampon sve vrijeme, možete vidjeti ne povećanje volumena i debljine kose, ali naprotiv - njihova krhkost, prekomjerni gubitak, gustoća (do formiranja kuke) i pinnage od savjeta.
 3. Proizvodi slični po sastavu konjskim šamponima koji obećavaju ljepotu i debljinu kose, poput konja. Ovi šamponi su izvorno dizajnirani za ljude, ali nemaju učinak koji ima konj.

Kontraindikacije za deterdžent s učinkom konja

S obzirom na osebujan sastav šampona, kao i dvosmislenosti recenzija korisnika, mnogi kupci teško mogu utvrditi indikacije, i što je najvažnije, kontraindikacije za uporabu konjskih proizvoda. Stoga, svatko tko želi dobiti reklamirani šampon za kosu, morate točno znati kada i tko može koristiti čudo od čarobnog konja zbog gubitka kose.

Tko ne smije proizvoditi konjsku kosu:

 1. Ljudi čija je kosa tanka, labava ili suha.
 2. Oni koji imaju bolest vlasišta ili sklonost alergijama.
 3. Vlasnici obojene kose, osobito oni koji su obojeni u plavu boju (kosa s ovom bojom je ranjivija).

Za ljude s masnom kosom najbolje je koristiti konjski proizvod. Onda neće biti takvih nuspojava kao što je "preveliko sušenje" kovrča. Kako bi se izbjegle druge, ne manje neugodne nuspojave, potrebno je pridržavati se nekoliko jednostavnih pravila za korištenje proizvoda za kosu:

 • razrijedite šampon vodom, i što više vode - to bolje. Visoke koncentracije komponenata konjskih proizvoda u čistom obliku mogu oštetiti strukturu kovrče i vlasišta;
 • Svakako zamijenite konjski šampon običnim deterdžentima za ljude. Tek tada će učinak šampona biti što je moguće pozitivniji (jačanje kose, rast kose, njihova debljina, smanjenje gubitka kose), a nuspojave su minimizirane;
 • U vrućem vremenu ne koristite opremu za konje, jer šampon sadrži komponente koje "suše" kožu. A pod vrućim suncem, koje već "uzima" svu vlagu, kosa i vlasište će se osušiti. To će samo uzrokovati alergije, svrbež, crvenilo kože, kao i krhkost, tupost i beživotnost kose;
 • koristite šampon ne više od 1 puta tjedno. A nakon pranja glave kozmetičkim konjem, potrebno je upotrijebiti balzam za njegu uvojki.

Cijena za šampon za kosu

Za mnoge koji se suočavaju s problemom proćelavosti, važno je pronaći dobar i kvalitetan šampon koji će vam pomoći vratiti izgubljenu ljepotu i blistavost kose. Međutim, cijena je često odlučujući faktor u kupnji robe. Kada je riječ o konjskim proizvodima, pitanje cijene jednostavno ne može nastati. Uostalom, za većinu kupaca kozmetike, izgled šampona konja u ljekarnama za ljude bio je iznenađenje. No, unatoč inovaciji, deterdžent za konje ima prilično povoljne cijene. Cijena šampona s efektom konja gotovo je ista kao i kod kvalitetnih šampona za ljude. Stoga ih svatko može dobiti u veterini ili u redovnoj ljekarni.

Trebam li kupiti šampon za konje - na vama je. Međutim, ako se odlučite za kupnju, uvijek razmotrite jednostavne preporuke:

 1. Pažljivo proučite sastav (možda imate predispoziciju za alergije ili postoji povećana osjetljivost na sastojke konjskih sredstava).
 2. Upoznajte se sa svim vrstama recenzija, običnih korisnika i stručnjaka (dermatologa, kozmetologa, trichologa).
 3. Razmotrite problem i vrstu vaše kose.
 4. Savjetujte se sa stručnjacima.

Odaberite samo učinkovite i sigurne proizvode za njegu kose. I neka vaše kovrče uvijek budu svilenkaste i lijepe!

http://hairsave.ru/ukhod/shanpuni/loshadinyj.html