logo

Kako se napraviti dugačak prasak?

Ništa ne mijenja izgled kao šišanje, a ništa ne mijenja frizuru poput resica. Uz pomoć šiški možete učiniti kosu mekšom i dodati joj volumen. Možete koristiti bangs i prilagoditi oblik lica. Dugi prasak koji će omotati obje strane lica dobar je izbor za žene s okruglim licem, jer lice čini vizualno uskim. Oni s ovalnim licem mogu nositi i ravne i kose šiške. Uštedjet ćete vrijeme i novac ako sami naučite rezati prasak. Zato što šiške brzo rastu, i morate ga često podešavati.

1. Odvojite količinu kose koju želite izrezati u obliku šiški. Zakvačite kosu kako biste odvojili kosu koju ne namjeravate odrezati, tako da ne ometaju Vašu frizuru. Da biste bili sigurni da ste se čak i rastali, koristite poseban češalj za šišanje. Nemojte rezati šiške dok je kosa mokra. Mokra kosa će se dobro rastezati, a ako je izrežete, krajnji rezultat može biti da šiške mogu biti kraće nego što biste željeli. Kada rezate suhu kosu, znate točno koliko je potrebno za podrezivanje.

2. Podijelite kosu koju ćete rezati na 2 jednaka dijela pomoću istog češlja. Svaki od tih dijelova će pasti na jednu stranu lica. Odlučite koliko dugo šiške želite. Za početak, ako trenutno imate dugu kosu, najbolje je krenuti od duljine do brade ili do vrha nosa. Povucite češalj niz jedan od dijelova. Držite kosu između indeksnih i srednjih prstiju, izrežite ravno duž dlake. Ponovite isto s drugom polovicom kose, pazeći da oba dijela budu jednake duljine.

3. Odmaknite se i pogledajte u zrcalo. Češalj izvadite oba dijela kose do sredine lica. Ponovno provjerite jesu li oba dijela jednake duljine. Ako je jedan od pramenova duži, držite ga s češljem preko niti i spustite češalj na duljinu drugog dijela, tako da treba odrezati samo kosu koja gleda ispod češlja. Držite ovu kosu između indeksnog i srednjeg prsta. Prestani s ostatkom. Također možete istegnuti oba dijela kose češljem za mjerenje.

http://www.figarohair.ru/sam-stilist/kak-samostoyatel-no-sdelat-dlinnuyu-ch.html

Duga šiška - romantična i nevjerojatno elegantna

Vješto obrubljene izdužene šiške izgledaju predivno i izgledaju poput filmske zvijezde. Jednom su ga nosile samo najslobodnije djevojke, što je izazov. Ali sada su duge šiške popularne među običnim ženama.

Tko ide kome - ne?

Postoji određena vrsta izgleda za koju su izduženi pramenovi stvoreni kao posebno. To su široke jagodice i pretjerano veliko čelo. Također, to će odgovarati dovoljno odraslih žena koje su već naići na bore.

S obzirom na kontraindikacije, u njih možemo uključiti:

 • Teške vjeđe;
 • Duboko usađene oči;
 • Malo lice;
 • Tanka i previše rijetka kosa.

U čemu je ona dobra?

Duga šiška ima nekoliko značajnih prednosti koje su ga pretvorile u pravi trend. Možda se, nakon što ste se upoznali s njima, odmah poželite izrezati:

 • Vizualna korekcija neidealnog oblika lica - izduženi pramenovi čine ga izduženim i tankim;
 • Sposobnost skrivanja iza kose svih manjih nedostataka (bubuljica ili bora) i naglašavanja svih prednosti;
 • Univerzalnost - ova vrsta osobe pogodna je za žene svih uzrasta;
 • Svestranost. Duge šiške mogu se polagati na različite načine - češljaju se na stranu, uvijene ili povučene, uvučene iza uha ili podijeljene na pola. To vam omogućuje da često mijenjate dnevnu sliku;
 • Nedostatak brige Da biste se uskladili, trebat će vam vrlo malo vremena i alata. U većini slučajeva nije potrebno ništa osim češlja i sušila za kosu.

Važno je! Prilikom odabira dugog praska, obratite pozornost ne samo na njegovu duljinu, nego i na nekoliko drugih parametara - broj slojeva, debljinu, položaj, rub rubova. Poslušajte savjete frizerke - to će vam samo pomoći.

Glavni tipovi

Duga šiška može biti drugačija. Na primjer, ove fotografije razmatraju glavne vrste.

Udarci s jasnim i ravnim rezom relevantni su već dugi niz godina. Ovo je najbolja opcija za skrivanje visokog čela i lijepo naglašavanje jagodica, obraza, brade. Međutim, postoji jedan vrlo važan uvjet - struktura kose mora biti gusta i apsolutno ravna (idealno, azijska). Djevojčice slavenskog izgleda trebale bi biti opreznije pri izboru - meke i nestašne niti mogu stvoriti dojam neurednosti.

Duge kose šiške dobro izgledaju na gotovo svim ženama. Lako se uklapa i na debelu kosu, a na oskudnim pramenovima, skriva bujne obraze i ispravlja donji dio lica. I što je najvažnije - kose šiške dobro idu uz šišanje bilo koje duljine. Slika je sofisticirana i rafinirana. Zato je ova opcija stekla ogromnu popularnost među modernim modnim umjetnicima.

Sukobljeni ili polukružni

Nevjerojatno lijepe šiške, koje svojim oblikom podsjećaju na luk. Rezali su ga u polukrugu, tako da se pramenovi nježno pretvaraju u šok kose i spajaju se s frizurom.

Pramenovi na rubovima lica - ovo je najbolja opcija za žene svih uzrasta. Fotografija izduženog praska na dvije strane to još jednom potvrđuje - jednostavno nema boljeg! Zanimljivo je da većina djevojaka dobiva tako moderan "dodatak" čistom slučajnošću. Šiške se ne šišaju namjerno, već se dobivaju uzgojem kratkih niti. Kada dostigne potrebnu duljinu, lijepo uokvirujući oval lica, djevojke prestaju rasti i dalje ga ostavljaju. Važno je da takva duljina može biti upletena u kosu ili vezana u rep.

Savjet! Bangs, koji se nalazi na stranama, kategorički nije pogodan za djevojke s širokim čelo i izduženo lice. U ovom slučaju, to će ga produžiti.

Asimetrične niti omogućuju vam stvaranje neobične slike i pronalaženje novih rješenja u stylingu. U ovom slučaju, stilist ima potpunu slobodu za kreativnost - može se izraziti iu smicanju različitih duljina iu upotrebi različitih boja. Asimetrija stvara prekrasnu sliku u duetu s kratkom frizurom (pixie, bob ili garson), ali na dugoj frizuri ne izgleda jako dobro.

Važno je! Takvi su pokusi prikladniji za mlade i neobične žene. Na zrelim ženama, asimetrične duge šiške izgledat će vulgarno.

Popularne frizure

Frizure s izduženim šiškama oduševljavaju njihovu raznolikost i ljepotu.

Za kratku kosu

Tandem izdužene šiške i elegantna kratka frizura izgledaju dobro i štoviše imaju učinak pomlađivanja. Sada vrlo popularne frizure s obrijane hrama i dugo chelochku na svojoj strani. Polaganje takve frizure je nevjerojatno jednostavno - niti moraju biti podmazane gelom, staviti u pravom smjeru i osušiti sušilom za kosu.

Bobova traka s teksturnim nitima nije ništa manje tražena. Međutim, potrebno je uzeti u obzir vrstu osobe. Ako bilo koja vrsta šiške odgovara vlasnicima ovala, onda su djevojke s kvadratnim, okruglim ili trokutastim licem bolje se odlučiti za dugu kosu verziju s poderanim rubovima.

Nastavak popisa piksija - vrlo moderna frizura, koju biraju obične djevojke i holivudske zvijezde. Ova kratka frizura s dugim šiškama (ukošena, asimetrična, poderana ili iskrivljena) izgleda originalno, smiono, elegantno i živahno.

Savjeti koji će vam pomoći da sami napravite izduženi prasak:

Za srednju kosu

Duga šiška na srednjoj kosi izgleda divno. Na takvoj dužini najčešće se javlja. Za ljestve ili kaskade, vrijedi odabrati bočno blago poderanu verziju - takav duet zauzima vodeća mjesta na popisu najotmjenijih frizura. Izduženi bob sa šiškama može se sigurno dodati stranama. Učinit će vaš izgled ženstvenim i romantičnim.

Za dugu kosu

Pokupiti prekrasan izduženi prasak za dugu kosu neće biti lako. Možete eksperimentirati s gotovo svakom frizurom - kaskadom, ljestvicom, grungeom. Duge brave koje oblikuju lice čine izgled još romantičnijim, a ravni pramenovi daju izgled misterije i dubine.

Moj frizer

Kako rezati duge šiške? Za to korisne naše detaljne upute.

 1. Koristeći oštar vrh češlja, odvojite dio kose da biste stvorili buduće šiške. Oni moraju biti suhi - mokri pramenovi se protežu, tako da će biti teško smanjiti željenu duljinu.
 2. Ostatak kose, očistite ispod stezaljke, kako ne bi ometali rad.
 3. Odlučite se za duljinu. Ako prvi put izrežete prasak, zaustavite se na razini brade ili vrha nosa.
 4. Kosu podijelite na pola s vodoravnim razdvajanjem. Ubijte gornji dio.
 5. Pričvrstite češalj na dno i povucite ga prema dolje.
 6. Stisnite pramen između indeksnog i srednjeg prsta i napravite ravnomjerni rez preko duljine kose.
 7. Spustite vrh i ponovite postupak.
 8. Obrežite obje strane.
 9. Još jednom povucite češalj dolje i odrežite opuštenu kosu.

Metode oblikovanja

Postoji nekoliko načina polaganja izduženih šiški. Uz njihovu pomoć možete svakodnevno moliti ljude oko sebe novim slikama.

Metoda 1. Skupno

Dugačke ravne šiške mogu pasti na oči. Tako da se ne ometaju, niti se moraju polagati pomoću sušila za kosu i četke.

 1. Nanesite malo pjene na vlažnu kosu.
 2. Vodoravni dio podijelite u dva sloja.
 3. Prvo isušite donji sloj, snažno uvijajući vrhove velikim okruglim kistom.
 4. Osušite donji sloj laganim uvijanjem.

Metoda 2. Sa strane

Postoji nekoliko mogućnosti za šišanje na boku. U prvoj je podijeljena na kosu, neravnu i razdvojenu sušilom za kosu. Kako bi se spriječilo da se pramenovi vrate u njihov uobičajeni položaj, potrebno ih je fiksirati lakom. U drugom, sve šiške su impregnirane gelom i počešljane na jednu stranu. Kada se kosa uopće ne pokorava, mogu se fiksirati barretom. Ako imate vremena, svaki pramen možete premazati puhom i puhati u nju sa sušilom za kosu. To čini kosu raskošnijom i gustom.

Metoda 3. Natrag

Ako su šiške umorne i želite otvoriti vaše čelo, pokušajte to učiniti.

 1. Odvojite prasak i lagano ga pomiješajte s korijenjem.
 2. Češljajte ga natrag i poprskajte ga lakom.
 3. Ako je potrebno, pričvrstite kosu potajno ili nosite obruč.

Savjet! Da ne bi frizura izgledala previše lako, podijelite resice na male niti i svaki od njih okrenite u uski flagellum.

Metoda 4. Žarulja

Duga šiška može biti glavni element vaše slike. Tako će odgovarati mladim bezobraznim djevojkama.

 1. Kravate u visokom repu. Može biti ravna i kovrčava rana.
 2. Snažno bangs, pa je stajala na kraju.
 3. Savijte vrhove do krune i ubijte ih nevidljive.
 4. Glatki gornji sloj.

Metoda 5. Postavljanje glačanja

Ova opcija je prikladna samo za ravne ili blago poderane šiške.

 1. Operite i osušite kosu do kraja.
 2. Nanesite na njih sredstvo za toplinsku zaštitu.
 3. Poravnajte šiške s željezom.

Metoda 6. Tousle

Casual izgled ove frizure još jednom će naglasiti vašu delikatnu i romantičnu prirodu. Ovo je dobar izbor za vlasnike frizura srednje duljine.

 1. Namočite pramenove s pjenu.
 2. Tući je prstima.
 3. Osušite prasinu sa sušilom za kosu, zgnječite je rukama ili uvijte na prst.

Metoda 7. S dvije strane

 1. Napravite rastanak tako da cijelu kosu podijelite na dva dijela.
 2. Navlažite niti vodom, namažite pjenu ili pjenu.
 3. Okrenite svaki dio glačanjem, savijajući vrhove prema sljepoočnicama.
 4. Namočite kosu lakom.

Kako produljiti šiške?

Da biste dobili šišanje s dugim šiškama, koristite popularne kućne metode. Naravno, u ovom slučaju, morate biti strpljivi, jer kosa ne može rasti u jednom trenutku. Dakle, što nude narodni postupci?

 • Koristite maske koje aktiviraju folikule kose;
 • Zasićite hranu hranom koja sadrži vitamine H, A, C, B i E;
 • Redovito izvodite masažu glave. Mora se kombinirati s posebnim serumima kako bi se stimulirao rast;
 • Ne zaboravite na ispiranje. U tu svrhu, prikladne juhe lišća od bazge, čička ili oraha.

Želi li tvoja ženska duša brzu promjenu? Zatim upotrijebite mikro kapsule. To je prilično učinkovita i uobičajena tehnika koja vam omogućuje da brzo dobijete dugačak prasak. Ranije se ovaj postupak provodio samo na dovoljno dugoj kosi. Sada se koristi na kratkim pramenovima.

Mikro kapsularni nastavak rijetkoj kosi daje nedostajuću količinu, skriva ćelavost i oživljava netipične kovrče.

Važno je! Takvo nakupljanje ne može se provesti tijekom kemoterapije ili u prisutnosti dermatoloških problema.

Napokon

U sažetku dajemo nekoliko savjeta:

 • Perite šiške što je češće moguće - ovaj dio kose najbrže je blatnjav, jer pramenovi gube lijep izgled;
 • S vama uvijek držite različite proizvode za oblikovanje ili barem 1-2 ukosnice. Čak i ako na ulici sada nema vjetra i instalacija se održava dobro, nema jamstva da se situacija neće promijeniti u bliskoj budućnosti u bliskoj budućnosti;
 • Pokušajte što je manje moguće držati vaše šiške rukama - to će učiniti da izgleda kao ledenice.

Također pogledajte: Kako samostalno izrezati duge praske (videozapis)

http://vashvolos.com/udlinennaya-chelka

Kako se izrezati dugi prasak

Kako rezati kosu bangs

Samorezanje kosih prasaka nije san, nego prava prilika. Stvaranje atraktivne, moderne slike kod kuće mnogo je lakše nego što mislite. Prije nego počnete obrezivati ​​vaš dom, trebali biste odabrati oblik i duljinu nove stavke.

Samonikla frizura kod kuće: izbor opcija

Najvažnija točka - oblik bangs. Sjajni časopisi zasljepljuju fotografijama zvijezda s modernim frizurama i originalnim frizurama. Ali ne zaboravimo da svaka zvijezda ima vlastitu stilistu. Njemu su dame na crvenom tepihu obvezne imati savršenu kosu. S druge strane, nemate takvog stilista. A ako postoji, onda ne svaki dan. Dakle, šišanje bi trebalo biti ne samo lijepo, već i zgodno u stylingu. Srećom, kosi šiške zahtijevaju vrlo jednostavnu njegu.

Sada definiramo vrstu lica:

Prve tri vrste odgovaraju dugim kosim šiškama. Da biste najlakše odredili duljinu kovrče, trebali biste ih izrezati na razini trepavica. Kratki kosi bangs pomoći će dati izražajnost za male značajke. Ako imate valovitu ili kovrčavu kosu, zaboravite na asimetrične detalje frizure. Ova opcija ne samo da će biti nezgodno, ali zbog posebne strukture kose neće ni biti vidljiv.

Dame koje se prvi put odluče za prasak ne preporučaju se kositi kod kuće. Najbolje je kontaktirati stilistu. Ali ako inzistirate na neovisnoj izvedbi, onda se opskrbite oštrim škarama, baritama i isječcima.

Stvorite novu sliku kod kuće

Dakle, kako rezati kosi prasak kod kuće? Za početak odredite vrstu kose. Ovdje glavnu ulogu ne igraju debljina i debljina, već "poslušnost" vaših kovrči. Ako se kosa ne podigne na korijenu, poslušna i dobro leži, treba je lagano navlažiti vodom. Ako niti stalno nastoje "izvući" ruke i ne mogu se polagati s takvom lakoćom, potrebno ih je osušiti. Duga strana bi trebala biti tamo gdje se kosa uzdiže na korijenu.

Obavezno operite kosu prije rezanja. Osušite kosu kovrčama. Šiške treba odvojiti od ukupne mase kose. Ostatak kravate u rep ili uklonite isječke.

 • Zamislite kut budućih kosih šiški. Usredotočite se na rast kose. Postoji pogled na liniju rasta malog "pištolja" na čelu. Kut nagiba ne smije ići dalje od njega.
 • Da biste smanjili kosu, možete upotrijebiti fotografiju željenog rezultata.
 • Kada se odredi oblik i kut nagiba, možete početi rezati.
 • Stisnite pramen između prstiju i izrežite na željenu duljinu. Držite kosu uspravno. Trebate rezati od vrha do dna. Za praktičnost, pramenovi se mogu češljati naprijed na čelu.
 • Strogo je zabranjeno rezati kovrče preko čela.
 • Kada se odredi duljina, trebate dati šiške urednim izgledom. Pažljivo češljajte pramenove i podrežite nepravilnosti.
 • Za podnošenje koristite posebne škare. Lagano navlažite niti, češljajte i podrežite vrhove oštrom stranom škara za razrjeđivanje. Usmjerite prema gore.

Obratite pozornost! Nemojte koristiti obične škare za rezanje. Bolje je kupiti poseban alat u profesionalnoj trgovini. Ovdje ćete pronaći proređujuće škare i kvačice.

Da biste dobili zajamčeni rezultat, gledajte video tutorial na samonosećim bangs kod kuće:

Kako izrezati prasak

Žene su zainteresirane za promjenu, pokušati nešto novo u izgledu. Kako bi postali još atraktivniji, nije potrebno radikalno mijenjati frizuru. Modeliranje obruba lica može dodati poseban okus slici - flirt ili misteriozan, razigran ili lagan, dodir kreativnosti ili klasičan dodir.

Kako izrezati prasak

Rubovi lica su važan element frizure, što upotpunjuje sliku. Uredno oblikovanje je važno za žene i muškarce, djevojčice i dječake. Frizura raste brzo, a nema vremena za posjet salonu. Slijedeći jednostavne savjete i preporuke, možete svladati tehnologiju samo-rezanja kod kuće. S tim vještinama možete se pobrinuti za sebe ili svoje dijete.

Kako mogu izrezati šiške? Da biste dobili dobar rezultat, trebate:

 1. Dajte prednost kosi ili čak inačici ako prvi put uokvirite lice.
 2. Koristite velike, oštre makaze.
 3. Prije nego što izrežete šiške, odvojite ih od ostalih niti.
 4. Izvršite zadebljanje guste kose kako bi bila lagana i prozračna.
 5. Lagano navlažite. Prilikom rezanja bez vode, kosa će uglavnom biti neravna, osobito ako su valovita ili kovrčava. Ako su mokre niti, one će se nakon sušenja skratiti.

Prije nego što isečete šiške, uzmite pola sata slobodnog vremena, pronađite dobro osvijetljeno mjesto, pripremite alate:

 • Obične škare, koje bi idealno trebale biti profesionalne. Ako ih nema, samo dobar oštar instrument koji se koristi samo za frizerske svrhe.
 • Razrjeđujuće škare namijenjene zanimljivim efektima.
 • Češalj ili češalj s čestim finim zubima.
 • Bočica za prskanje za vlaženje niti.
 • Ukosnice, kvačice i elastične trake za pričvršćivanje dijelova kose koji ne podliježu rezanju.

Šišanje šiške sa stanjivanjem

Poderani rubovi izgledaju pomalo nepažljivi, lagani i prozračni. Rezanje s proredom s metodom upinjanja vrši se na sljedeći način:

 1. Odaberite željene niti, osiguravajući ostatak.
 2. Podijelite kosu na tri dijela, lagano ih navlažite.
 3. Uzmi srednju cjedilu prstima lijeve ruke, kao u videu. Istegnite ga, odrežite dodatnu duljinu.
 4. Zgrabite prste sljedećim nitima rezom, odrežite ih i izjednačite.
 5. Podijeljenu kosu podijelite na 6-9 komada.
 6. Uvucite svaki pramen flagellumom, na njemu napravite poderane posjekotine s proređujućim škarama u sredini i blizu kraja.

Kako rezati kosu bangs

Okvir na strani izgleda originalno, produljuje lice, daje slici spektakularan, tajanstven. Kako rezati šiške dijagonalno kod kuće? Učinite to na sljedeći način:

 1. Odredite koja će strana biti položena. Označite buduću duljinu.
 2. Sijekujte uz kosu postupno, krećući se od vrha prema dnu. U isto vrijeme, držite škare okrenute prema podu pod kutom od 45 stupnjeva. Podrezivanje s malim koracima povećava šanse za dobivanje dobrog rezultata.
 3. Osušite i očešljajte kosu, provjerite njihovu duljinu, po potrebi podesite.

Kako izrezati prasak u polukrugu

U ovom slučaju potrebno je strogo poštivanje simetrije. Gotovi rubovi trebaju nalikovati urednom polukrugu. Kako izrezati luk? Tehnika šišanja:

 1. Odvojite pramenove od ostatka frizure pomoću isječaka.
 2. Lagano navlažite kosu sprejom.
 3. Odaberite kontrolnu nit u sredini. Isključite je prstima, kao na videu.
 4. Postupno se pomaknite u stranu, povećavajući duljinu trake tako da dobijete čak i polukrug.
 5. Osušite i češite pramenove, provjerite glatke rubove.
 6. Ako je potrebno, izvršite ispravke.

Kako glatko rezati vaše šiške

Glatki rub lica prikladan je za različite slike, bilo da se radi o kratkom četverostrukom, dugačkom frizurom s uvijenim bravama ili mekim valovima. Kako lijepo rezati šiške? Vaše radnje:

 1. Uklonite višak niti.
 2. Podijeli frizuru na tri dijela.
 3. Češalj desno i u sredini.
 4. Uzmi kosu prstima, povuci je dolje.
 5. Dužinu reza držite pod pravim kutom.
 6. Učinite isto s ostalim nitima.
 7. Češalj dobro. Pažljivo obrežite ljepljive dlačice.
 8. Provjerite pramenove povlačeći ih prstima.
 9. Navlažite kosu, ponovno provjerite.

Kako izrezati dugi prasak

Prošireni okvir čini sliku šarmantnom, vizualno sužava lice. Ima neravne, ravne ili valovite oblike ovisno o teksturi frizure i željenom učinku. Kako izrezati prasak kod kuće? Učinite sljedeće:

 1. Odvojite kosu, pričvrstite nepotrebne niti.
 2. Podijelite zonu na dva dijela. Odaberite duljinu, primjerice, do vrha nosa.
 3. Češalj.
 4. Uzmi pramen prstima.
 5. Prereži ga, držeći škare.
 6. Isto učinite s preostalim nitima.
 7. Provjerite rezultat udaljavanjem od zrcala.
 8. Odrežite donji rub ako je potrebno.

Video: kako rezati prasak

Kako lako i jednostavno izrezati šiške

Šišanje bangs pod moći obavljati samostalno kod kuće. No, prije nego što odaberete opciju, morate se upoznati s pravilima za kombiniranje oblika rezova s ​​ovalnim licem.

Udarci mogu osvježiti izgled, ispraviti problematična područja i korisno je naglasiti prirodne ljepote. No, pogrešan oblik će dati suprotan učinak - usredotočit će se na nesavršene detalje. Osim toga, rez se treba skladno uklopiti u cjelokupnu frizuru, kako ne bi bio poseban dio. Koncept uokvirivanja vrhova podudara se s dizajnom vrhova duž cijele dužine.

Šišanje šiške kod kuće

Mnoge žene ovladavaju složenim tehnikama bojanja i kozmetičkih postupaka kod kuće. Sa bangs da se nosi s njima nije osobito teško. No, kao iu svakom poslu postoje nijanse, s obzirom da možete izbjeći razne nedostatke i nepopravljive pogreške.

Najvažniji trenutak u kućnoj frizuri jest odrediti oblik buduće frizure. Ako se rezanje izvodi prvi put, bolje je konzultirati se s voditeljem. Pomoći će vam da odaberete rez koji se skladno uklapa s slikom. Za samo-traženje, bolje je da se zaustavi na nagnutim rezovima ili poderanim vrhovima. Tanke niti izgledat će više nježne, ali ne i na tankoj kosi.

Glavnom alatu postoji samo jedan uvjet - oštrina platna. Dosadne škare čine prekrasnu frizuru nemogućom. Ako nemate profesionalni alat, možete koristiti tiskanice, duljinu slika koje nisu manje od 10 cm.

Prije izvođenja frizure, kosu navlažite za glatko rezanje. Međutim, potrebno je uzeti u obzir da će u suhom obliku duljina skočiti za nekoliko milimetara. Posebno pažljivo trebate liječiti kovrčave brave. Kad su mokri, uspravljaju se i stvaraju varljiv pogled na budući oblik. Prilikom sušenja, kovrče se nabijaju, ne ostavljajući nikakav prethodni dojam i trag. Izlaz je u povremenom poravnanju kose pomoću željeza prije polaganja ili davanja odgovarajućeg oblika.

Razdvajanje niti u sredini također pomaže u stvaranju lijepog oblika. Ostatak kose treba odcijepiti kvačicama kako bi se izbjegla smetnja tijekom smicanja. Filiracija će vam pomoći dati pompe i lakoću. Izvodi se uz pomoć posebnih škare ili s vrhovima običnih, ali to će zahtijevati određene vještine.

Što je potrebno za ovo:

 • češalj s finim zubima;
 • škare 2 vrste (friziranje i prorjeđivanje);
 • posebne stezaljke;
 • ogledalo;
 • sprej za vodu.

Kako odabrati duljinu i debljinu šiški

Parametri šiški se određuju na temelju vrste kontura lica i svojstava strukture kose. Tanke niti ne smiju biti prekomjerne i produljene. Oni sami imaju delikatne i glatke obrise, pa je sasvim moguće raditi sa svjetlosnim snimanjem, koje će dati potreban volumen.

Guste šiške ne izgledaju u skraćenoj verziji, međutim, toliko su kovrčave. Dakle, za njih su odabrani neravni i kosi dijelovi, asimetrije. Za glatku kosu, ravnomjerni rez duž linije obrva je prekrasan, otvara ih ili doseže trepavice. Na debelim nitima možete koristiti nekoliko tehnika, među kojima je posebno popularna diploma. Višeslojnost savršeno ispravlja nesavršene oblike lica, problematična područja i jednostavno dodaje ženstvenost.

Potreban je kvadratni oblik bang lica, jer kosi ili poderani dijelovi učinkovito omekšavaju široki oblik, privlače pažnju na sebe, uklanjajući naglasak s tvrdih linija brade i jagodica. I valovite niti će izgledati povoljnije.

Prerušiti nedostatke trokutastog lica pomoći će debelim ravnim rubovima. Sakrit će svoje široko čelo. I kosi oblik s izduženim krajem brade također će odvratiti pozornost od oštre brade.

Ovalno lice može eksperimentirati s različitim rezovima. Savršene linije je teško pokvariti. Ali ne treba pretjerivati ​​s kreativnošću, klasicizam i asimetrija će biti prikladniji.

Okruglo lice također će odgovarati različitim oblicima, ali prednost ima kosi dio. Prikladno je organizirati poderane savjete ili dobiti u redu.

Osim izbora linije rezanja, potrebno je odrediti i rastanak. Može se izdati u nekoliko opcija:

 • u obliku trokuta;
 • Konfiguracija u obliku slova U;
 • s paralelnim razdvajanjem.

Ako je tip kose tanak, onda ne biste trebali primijeniti razdjeljak u obliku slova U. To će uzeti više od gornjeg dijela kose, što će smanjiti volumen na krunu i strane.

Kako rezati

Ravne šiške

Ravni prasak zahtijeva pažljiviji pristup i pažljivo izvršavanje. Bez odgovarajuće hidratacije, učinite da čak i rez ne radi.

 1. razdvojiti s dijelom željenog oblika prasak i nasjeckati preostale niti zajedno s kopčama ili gumenom trakom;
 2. uzmite mali pramen s desne strane hrama, istegnite ga između prstiju, odrežite duljinu malo ispod linije obrva (škare treba držati pod nagibom od 45 stupnjeva);
 3. isto učiniti s lancem koji se nalazi na lijevoj strani hrama;
 4. naizmjenično izrezati središnje niti, fokusirajući se na odabranu dužinu;
 5. češljajte kosu, poravnajte rez ako je potrebno;
 6. također naizmjenično sa svakim pramenom kako bi se vršilo filiranje vrhova, koristeći proređujuće škare (ne smijete se povlačiti više od 2-3 cm od ruba);
 7. osušite i provjerite dobiveni oblik.

Kosi rubovi

Kosi bangs izvedeni su na suhim i vlažnim pramenovima. Važno je uočiti na suhoj kosi najkraću razinu i najdužu.

 1. odvojiti prednje kovrče s dijelom, odabranim oblikom, odrezati ostatak kose isječcima ili elastičnom trakom;
 2. navlažite pramenove vodom iz raspršivača;
 3. češalj i obris najvišeg i najdužeg vrha;
 4. drži škare pod kutom od 45 stupnjeva kako bi izvela kosi rez, povezujući oznake dvije razine;
 5. savjeti za procesiranje sa škarama za stanjivanje;
 6. osušite i provjerite dobiveni oblik.

Puknuće šiške

Razdvojeni rub je jednostavan. To može učiniti čak i amatera. Tip frizure nalikuje na tanku crtu, ali s dubljim rezovima. Nepravilan oblik može sakriti sve nedostatke, stoga je prikladan za bilo koju vrstu osobe.

 1. da bi odvojili šiške od željenog oblika odvajanja, preostali pramenovi usitniti s kopčama;
 2. navlažite uvojke vodom iz spreja;
 3. uvijajući male žitnice iz niti, izrežite ih pod kutom (slijedite nižu razinu duljine kako ne biste dobili previše kratke praske);
 4. češljati i po potrebi podesiti.
http://1volosy.ru/kak-podstrich-dlinnuyu-chelku-samostoyatelno.html

GirlsArea

Vi ste ovdje

Kako napraviti dugi prasak

Imate li šiške? Želite to učiniti? Možete ga sami odrezati kod kuće - u stvari, to nije tako teško. Naša draga čitateljica Ambika (na slici ispod) htjela je naučiti kako sama napraviti šiške, a moja djevojka Reagan, frizerka, pristala je pokazati nam kako to učiniti.

Kako sebi napraviti prasak

Savjet: Uvijek isijecite šiške na suhu kosu jer se isušuju kada se osuše. Ako izrežete šiške, a kosa je mokra, možete je učiniti kraćom nego što biste stvarno željeli. (Ne želite izgledati kao Jim Carrey u Dumb and Dumber.)

1. Pronađite točku koja će biti početak vaše šiške.

Da biste napravili ravan dugi prasak, u stilu Zoe Deschanel, podijelite kosu u dijelu točno po sredini. Kada se rastavite, osjetite vrh glave, a zatim pronađite mjesto gdje će se početi omatati. Ako pokrenete prasak na mjestu zaokruživanja, on će izaći dovoljno gusto, pa se malo odmaknite od ovog mjesta malo naprijed. (Premda, ako imate malo čelo, možete početi bangs čak i malo koračni natrag dodati dužinu na njega).

2. Napravite trokut

Česta je pogreška jednostavno uzeti komad kose nakon toga, povući ga dolje i početi obrezivati ​​dok ne dobijete resicu. Ali - važno je početi praviti šiške s pravih mjesta tako da ispadne pravi oblik. Morat ćete napraviti trokut iz kose, povezujući dvije gornje točke čela ("rupica" praska). Uvjerite se da trokut ne izlazi preširoko. Uzmite jednaku količinu kose sa svake strane; najvažnije je da je trokut simetričan.

3. Sakupite preostalu kosu u rep.

Uskoro ćemo početi raditi sa škarama, tako da kosa nije uključena u resice, bolje je ukloniti.

4. Podijelite pramenove kose na tri dijela: središnju i dvije strane

Središnji dio bi trebao biti nešto manji od bočne. (Tada će vaše šiške imati ispravan oblik nakon obrezivanja.)

5. Počnite rezati prasak!

Najprije izrežite središnji dio. Povucite kosu i uštipnite s dva prsta na duljinu koju želite da imate, a zatim odrežite ispod prstiju. (Savjet: UVIJEK računajte na to da ćete rezati prasak dvaput dvaput - prvo, duže i točnije. Čak i stilisti uvijek daju prsima približnu duljinu!) Prilikom podrezivanja kose, preporučljivo je držati škare tako da su oštrice nagnute od okomitog prema 30 stupnjeva. (Ako izrežete izravno vodoravno, stvarajući jasnu crtu, veća je vjerojatnost da ćete dobiti bangs koji izgledaju zakrivljeno ili poderano. Ako rezate pod kutom, rezultat će biti "opraštanje", linija bang će biti mekša i teksturirana.)

6. Idite na bočne dijelove.

Da bi šiške učinili istom dužinom, uzmite malo kose iz središnjeg dijela i povežite ih s bočnim dijelovima, koje ćete rezati. Iznimno je važno PROČITATI praske prstima dolje pod kutom koji želite da prasak uokviri vaše lice. (Vidite kako Ambika drži svoje prste?) Ponovno izrežite sekciju škarama, držeći ih pod kutom od 30 stupnjeva.

Ponovite s druge strane.

7. Navlažite prasak, očešljajte ga i osušite kako biste ga zagladili

Vrijeme je da izgladite šiške i provjerite je li glatka i simetrična. U ovoj fazi, možete odlučiti da šiške skratite, ili malo proširite vodoravni presjek na strane (u ovom slučaju, samo gurnite pravokutnik natrag na vrh glave).

Zar ne izgleda slatko? Pokušajte sami napraviti prasak? Dobar izgled za ljeto.

Joanna Goddard za Kup Jo, izvorni članak je ovdje.

http://girlsarea.ru/article/168-kak-samoy-sdelat-dlinnuyu-chelku

Kako izrezati prekrasan prasak. Kako se sam odrezati? Kako rezati šiške na stranu ili kosu šiške.

Kako rezati vlastitu šišku?

Moderne, pravilno obrubljene ili duge, šiške mogu promijeniti sliku do neprepoznatljivosti.

Ne žele li djevojke sakriti nedostatke i najučinkovitije naglasiti dostojanstvo, bez pribjegavanja skupim postupcima ili šminkanju?

U brijačnici radimo profesionalce za frizuru, ali možemo li sami odrezati šiške? Ovo će biti naš članak.

Kako odabrati prasak?

Frizura je ne samo svježa frizura, već i vremenom obrubljena resica. Ovaj mali detalj frizure važan je naglasak cijelog ženskog izgleda.

Potrebni su rezani prasci, pridržavajući se nekih pravila. Ako ih ignorirate, ne samo da će patiti cijela frizura, nego će i neke od nesavršenosti izgleda postati vidljivije.

 • Oblik šiški je odabran uzimajući u obzir značajke lica i oblika. Osobne preferencije također su važne, ali one se uzimaju u obzir posljednje.
 • Ne biste trebali brinuti o činjenici da postoji vrlo malo opcija koje bi naglašavale zasluge i osobine eksterijera. Ima toliko žena na svijetu, i sve one nalaze "svoj" oblik šiški.
 • Ako vam je frizer ponudio savršenu formu za šiške, nakon mjesec dana morat ćete ga prilagoditi.
 • Ako nemate vremena redovito kontaktirati majstora za pomoć, ili u nekom trenutku niste imali dovoljno sredstava za odlazak frizeru, nije loše naučiti kako sami popraviti odrasli prasak. Uostalom, to će biti značajna ušteda u novcu i vremenu.

Ravne šiške na kosi s dugom kosom

Prilikom odabira praska morate uzeti u obzir oblik lica i strukturu kose.

 • Duga šiška, koja je jednaka ostatku mase kose, teže je prilagoditi se. Mnogo je lakše ispraviti rastuću bangs.
 • Krajnji rezultat ovisit će o škarama. Budite profesionalni. Ako ne namjeravate nastaviti ispravljati šiške kod kuće, možete koristiti obične škare. Samo oni trebaju biti oštri i veliki. Škare koje odrezuju papir za ovo neće raditi.
 • Profesionalni frizeri vlaže kosu i tek onda nastavljaju frizuru. Ali ako najprije uzmete frizuru, čak i ako je samo mali dio frizure, bolje je preskočiti korak vlaženja kose i izrezati samo opranu i osušenu kosu. Inače nećete pogoditi duljinu, a vaše šiške će biti prekratke.
 • Ako želite rezati mokru kosu, onda biste trebali ostaviti duljinu dulju od očekivane, a kada rezate kovrčavu kosu - malo se spustite s željene razine.
 • Ako nikada prije niste rezali svoju bangs, onda je ova stavka obavezno pročitati! Odrežite kosu s marginom dužine. Tako možemo, u tom slučaju, ispraviti pogreške ili ispraviti oblik praska.
 • Za početak frizure šiške mogu biti samo u mirnom stanju. Potrebno je i dobro svjetlo, ogledalo i najoštrije škare koje se nalaze u kući.
 • Pramenovi iz kojih planiramo napraviti prasak, odvojeni od ostatka kose. Za to koristimo isječke, a ako je dlaka duga, onda je skupimo u rep ili pecivo. Ako to ne učinite, rizikujete slučajno odrezivanje dodatnog uvojka.
 • Tada ćemo podijeliti rubove na dijelove i pažljivo ih češljati češljem s čestim i daleko postavljenim zubima.
 • Uzmemo mali uvojak s dijela kose dodijeljene šiškama. Pričvrstite ga između prstiju i povucite uvijen prema naprijed. Odrežite malo trake kose, iscrtavajući željenu duljinu. Imamo škare pod kutom od 45 stupnjeva.
 • Ako škare usmjerite pod kutom od 90 stupnjeva prema pramenovima, imat ćete luk u obliku luka: niti će kliziti po noževima škare, što znači da čak i šišanje neće raditi.
 • Ponovite sve korake rezanja kose s preostalim nitima, uklanjajući dodatnu duljinu.
 • Sada prijeđite na formiranje šiški. Prođite kroz nju češljem i odrežite dlačice koje su uspjele izbiti iz ukupne mase. U ovoj fazi moguće je ispraviti oblik šiški i odrezati dlačice koje su izvan duljine ili različite duljine.
 • Ispravite oblik šiški: hodajte njime škarama koje se nalaze pod pravim kutom.

Rezanje kose, fokusiranje na već obrubljeni red

 • Vlažite šiške i češljajte ga. Pritisnite je rukom na čelo i provjerite je li pažljivo odrezana i treba li fiksirati neke niti. Ne smijete se previše zanositi: možete ostati s prekratkim šiškama.
 • Šiške sušimo sušilom za kosu i, ako postoje posebne škare, profiliramo ih tako da prolazimo rubom. "Zubi" takvih škare su različiti po veličini i nalaze se na različitim udaljenostima, što vam omogućuje da izrežete više ili manje savjeta. Tako ćemo olakšati šiške, a daljnje oblikovanje neće potrajati.

ušiljen

 • Ako ste sigurni u svoje sposobnosti, imate minimalno iskustvo u rezanju praska, onda pokušajte podijeliti pramenove u dva horizontalna sloja. Gornji rez je dulji od donjeg. Bangs će biti točniji, i pojednostaviti proces polaganja.

Kako rezati šiške na stranu?

Obrezati šiške nekoliko tjedana nakon sljedećeg posjeta frizeru je lakše nego samostalno dati šiške potpuno drugačijem obliku.

Ako ne želite svaki put trčati frizeru i tražiti samo da obrežete šiške, naučite kako to učiniti sami.

Najčešći i popularni - to bangs na svojoj strani: faze frizure

 • Skica na kojoj ćemo strani i dalje češljati šiške i koliko će to trajati.
 • Kosu se kosimo dijagonalno, držeći škare pod kutom od 45 stupnjeva, pažljivo se krećući duž cijele duljine i lagano rezanjem.
 • Počinjemo od obrve, u kojoj će početi prasak, a zatim nastaviti do druge obrve. Istodobno, pokreti bi trebali biti mali, kao da se "trgaju". Razblažujemo škare za stanjivanje.
 • Podrezivanje na istom principu kao i svaka druga resica. Jedina razlika je u dužini i načinu daljnje instalacije. Bolje je prvi put ostaviti nešto duže u rezervi. Tada možete ponovno prošetati krajevima kose i postići ravnu crtu.
 • Guste šiške moraju biti profilirane, držeći škare koje su posebno dizajnirane za tu svrhu vertikalno. Položite takav prasak, lagano podižući i povlačeći okruglom četkom od korijena.
 • Koja je frizura prikladna za takve šiške? Naravno, stavljen na svoju stranu. Pomoću bangsa na strani, možete ispraviti obrise lica i dati mu izraz.
 • Bangs na strani izgleda elegantno i malo podebljano. To ide gotovo svima: i djevojkama i starijim ženama. U potonjem slučaju, resice na strani mogu čak i vizualno pomladiti.

Pokušajte! Možda je to osoba koja će vam odgovarati.

Kako izrezati kosi prasak?

1. Oprati kosu i malo sušiti kosu ručnikom. To je dovoljno da drže pramenove dovoljno vlažnim.

2. Odredite smjer i duljinu šiški. Zapamtite da je mokra kosa teža od suhe. Kada se resice osuše, "skoči" gore. Da se ne uznemirimo i da se ne zakunemo "nikada ne uzimamo škare u ruke", ostavljamo jedan centimetar duljine u rezervi. Ako kosu osušite, rezultat se može vidjeti odmah, bez čekanja da se prasak osuši.

3. Odvojite štipaljke za prasak od ostatka kose. Rezamo kosu pod kutom koji ste prethodno opisali. Vrhove kose usmjeravamo strogo prema dolje, a škare pod kutom prema kosi kose.

Škare se okreću pod kutom od četrdeset pet stupnjeva prema uvojcima i pažljivo odrezuju višak

4. Da biste dobili efekt kosih šiški s poderanim vrhovima, bit će potrebno odrezati niti pod kutom od 45 stupnjeva, ići dublje za 1 cm. Škare su postavljene okomito i posjekotine su napravljene dijagonalno.

5. Razbijamo šiške kako bismo ih učinili sjajnom: uzimamo cjedilu debljine 1 cm i držimo je pod pravim kutom pred očima. Dva prsta uhvatite vrh i izrežite rep tako stvoren. Ponovite isti postupak sa svim nitima.

6. Glodanje šiški. Za tanku i poslušnu kosu dovoljno je svjetlo snimanja, inače možete potpuno odrezati vrhove. Za krutu i gustu kosu trebate duboki filigran. Kovrčava kosa nije mljevena. Inače će se početi intenzivnije savijati.

 • napravimo glavni rez duž kosine
 • finalizirati i izravnati krajeve, odvajajući kosu od niti debljine više od 1 cm

Kako izrezati svoje šiške u polukrugu, točno točno?

Ako ste savladali klasične načine rezanja bangsa i imali dovoljno treninga, onda vam neće biti teško da kompletirate opcije teže.

 • Da biste formirali prasak u polukrugu, vrijedi uzeti u obzir da će samo debeli šiške u polukrugu izgledati lijepo.
  Chelku se dijeli na dvije polovice.
 • Izrežemo prvi dio, koji počinje od vrha, postavljajući dužinu budućih šiški.
 • Ostatak kose također je podijeljen u dva dijela. Uzorite polukrug. Škare su usmjerene od sredine šiške do rubova.
 • Jednaka duljina na obje strane.

Kako se sam odrezati?

Duga šiška odgovarat će vlasnicima okruglog lica, jer će okrenuti lice s obje strane i vizualno ga već učiniti.

 • Odvojite kosu (suhu, jer se mokri uvojci protežu, a bit će vrlo teško rezati željenu duljinu), koji su potrebni za formiranje dugog praska, od ostatka mase kose pomoću isječaka. Rastanak dok trebate pokušati napraviti glatko. Jer koristite poseban češalj za šišanje.
 • Kao iu prethodnim verzijama, dijelimo kosu na dva dijela, od kojih će svaki pasti na jednu stranu lica. Važno je odrediti duljinu šiški. Ako prvi put izrežete dugi prasak, zaustavite se do brade ili do vrha nosa.
 • Pričvrstite češalj na jednu stranu i istegnite ga uzduž trake. Indeks i srednji prst će pritisnuti pramen i izrezati ga preko duljine kose.
 • Ponovite postupak rezanja niti s drugim dijelom kose.
 • Izjednačite duljinu oba dijela.
 • Opet istegnite češalj niz pramenove, usmjeravajući ga prema sredini lica. Ako neke dlake zaviru ispod četke za kosu, onda ih odrežemo. Da biste to učinili, držite između dva prsta i odrežite formirani "rep".

Video: kako izrezati i položiti dugi prasak?

Kako izrezati ravne šiške točno na vlastitu?

Izvodimo ravne šiške u nekoliko faza.

 • Odvojite udarac od vrha.
 • Podijelite na dva dijela. Prvi dio traje manje od jednog stoljeća i počinje s vrha. Prvo smo ga odrezali. To je potrebno za podešavanje duljine ostatka bangsa. Ostatak kose prelazi na prvu.

Kako se odrezati?

Ripped bangs su sjajan način osvježiti izgled. No, takav prasak se ne preporuča vlasnicima uskog lica i izrazito izraženim jagodicama.

Ako nemate iskustva, bolje je razrijediti poderane resice. Da biste to učinili, odrežite kosu, počevši od naprijed i pomičući se do krune. Dopuštene pogreške bit će lakše popraviti.

 • Očišćenu, sušenu i pažljivo ošišanu kosu izrežemo. Podijelimo ih na dva dijela: šiške i ostatak mase kose, koji su odvojeni klipovima. Širina šiške treba biti jednaka širini čela. Gustoća -1-3 cm.
 • Još jednom, dobro češljaj bangs i početi trim na željenu duljinu. Odrežite cijeli prasak ravno. Nakon toga, počnite rezati neke niti dijagonalno.
 • Ostaje podijeliti šiške na žice čija je širina približno 1 cm. Podignite šiške i izrežite lijepe dlačice ravnim rezom.
 • Glodamo prasak, rezamo ga s malim zubima ili cijelom površinom škare.

Kako izrezati poderane resice, možete naučiti gledanjem videa.

Video: kako se izrezati poderani prasak?

Udarci na dvije strane: kako rezati

Bang na dvije strane nije teško rezati, a pogreške s frizurom gotovo se ne vide.

 • Odvajanje šiške od ostatka kose: podijelite kosu na sredini kose, istegnite je od glave do čela.
 • Bang će početi od sredine rastanka. Ovdje i stavite češalj, držeći ga uz uho. Formirali smo dva identična dijela buduće šiške.
 • Oba dijela rezimo simetrično. Duljina bi trebala biti do linije uglova usana.
 • "Izoštrimo" pramenove: stisnemo ga prstima pod kutom, tako da dobijemo rub poput kista. Podrezivanje niti. Ova tehnika će pomoći u postizanju učinka prirodnosti. Neke niti mogu ostaviti izvornu duljinu.

Kako izrezati prasak, jedan od najoriginalnijih elemenata kose, odluka je vaša, ali ne zaboravite da trebate odabrati njegov oblik u skladu s vanjskim podacima. Ako napravite pravi izbor, možete približiti obrise lica idealu. Frizure sa šiškama imaju jedinstvena svojstva, mogu sakriti bore na čelu, što ga čini najisplativijim sredstvom protiv starenja.

Ako odaberete frizure do ramena sa šiškama, majstor provodi dijagnostiku strukture kose, uzima u obzir vrstu izgleda (ljeto, zima, proljeće i jesen) i tip kože, budući da prisutnost viška potkožnog masnog tkiva na čelu uzrokuje brzu ustajalu frizuru. Kako izrezati resice stvar je individualnog izbora, ali u isto vrijeme morate se usredotočiti na oblik lica, glavni kriterij pri odabiru frizure.

Bangs: izbor lica

Poznato je da se idealan oblik lica smatra ovalom. Djevojke s takvim darom prirode pronaći će frizuru bilo kojeg oblika, debljine i duljine.

Ženske frizure s duljinom obrva učinit će vaš izgled nježnim i tajanstvenim.

Tako ćete naglasiti ljepotu očiju.

Kose šiške s lukom pokazat će Vašem poslovnom ukusu, a za djevojke čiji je izbor pao na svijetlo prkosan stil, moći će se odlučiti za opcije s najkraćim i najljepšim „iskopanim“ šiškama.

Kako odabrati frizuru za djevojke s okruglim licem? U ovom slučaju, vrijedi odabrati dugi i kosi prasak, vizualno će proširiti zaobljeni oblik lica i učiniti ga suptilnijim. Dozvoljene su i granirane niti, zbog učinka poderanih vrhova, oni će olakšati sliku i omekšati grube značajke.

Djevojkama u obliku kvadrata preporuča se napraviti asimetrične frizure, pomoći će vam da stvorite skladnije proporcije i vizualno suzite lice. Bangs će biti glavni adut u vašem stilu. Može biti asimetričan i dugačak, ispod brade. Može biti izbodena, puštena naprijed ili u potpunosti prevučena u pletenice.

Djevojke s trokutastim licem bi trebale izabrati kaskadnu frizuru tako da uz pomoć kose i različitih vrsta šiški oko oštre brade.

Mi se nosimo

Dakle, kako glatko rezati šiške? Ravne šiške - najpopularniji i omiljeniji oblik mnogih djevojaka. Čini se dosadnim samo na prvi pogled. Vrste se razlikuju ovisno o željenoj duljini. Ona može biti obrva, stvarajući tajanstvenu sliku, i super kratku, podebljanu. Širina je odabrana u skladu s širinom čela.

Možete sami obrezati svoje šiške. Prije nego počnete, trebate pripremiti sljedeće alate:

 • ravne škare;
 • škare za prorjeđivanje:
 • peignoir ili ogrtač;
 • Obujmice za kosu;
 • kristalni s vodom;
 • Jakobove kapice.

Od izbora škare ovisi koliko će šišanje biti učinjeno. Škare, koje nisu namijenjene za kosu, ne samo da su neugodne za rad, već gotovo nemoguće izvesti ravnomjerni rez.

Točno rezanje praska kod kuće je vrlo jednostavno, glavna stvar je slijediti preporuke:

 1. Potrebno je odabrati sobu s dobrim osvjetljenjem, ispred ogledala postaviti alate za vlastitu udobnost.
 2. Preporuča se rezati samo čistu kosu.
 3. Prvo, morate razdvojiti glavu kose od onih koji su podvrgnuti rezanju. Kosa je pričvršćena spajalicama kako ne bi slučajno odrezali višak niti.
 4. Kosu navlažite vodom.
 5. Podijelite na nekoliko paralelnih dijelova s ​​horizontalnim razdvajanjem.
 6. Pažljivo češljajte češalj s rijetkim zubima, kako ne biste propustili niti jednu kosu.
 7. Odaberite malu cjedilu jednog od slojeva, stegnite između srednjeg i indeksnog prsta i povucite prema naprijed, odrežite na traženoj dužini. Ovaj dio će biti kontrola.
 8. Odrežite ostatak kose, držeći škare pod kutom od 45 stupnjeva.
 9. Zatim češljajte kroz pokrovu u različitim smjerovima ponovno identificirati labave dlake i izrezati ih.
 10. Da biste vidjeli moguće nedostatke, navlažite kosu iz boce za prskanje i dobro je češljajte čestim zubima, pritišćući resicu na čelo. Tako će biti moguće ispraviti nepravilnosti.
 11. Završni korak će biti stanjivanje već osušene kose - morat ćete malo preći preko vrhova, čineći volumen manje masivnim.
 12. Sušenje s sušilom za kosu i češljem.

Frizure sa šiškama uvijek će ostati u modi, a kod kuće možete napraviti bang, što će vas spasiti od nepotrebnog trošenja novca.

Puknuće šiške

Posebno je teško postaviti pitanje kako izrezati poderane resice. U stvari, sve je vrlo jednostavno: prvo, možete glatko izrezati kosu na potrebnoj razini, a zatim pažljivo izravnati nekoliko niti i napraviti duboko stanjivanje. Dakle, prasak će biti lakše položiti, postat će poslušan u vašim rukama. Frizure sa šiškama uglavnom biraju djevojke koje teže praktičnosti, takav asimetrični oblik savršeno će se kombinirati s njihovim zahtjevima.

Šiške na djetetu obično se režu prilično kratko, a zatim dostižu do obrva. Ne biste trebali pustiti duže: okulisti upozoravaju da to može naškoditi djetetovom vidu. Klasična verzija dječjih šiški smatra se ravnomjernom.

Najmodernija frizura s praskom u odlazećoj 2015. godini je, nesumnjivo, šišanje na ramenima "kaskade" i bob-kesice, teksturirane ili samo kratke duljine.

Vi birate kako rezati šiške: glatka ili kosa. Svaka djevojka barem jednom u životu odlučila je ukrasiti svoje lice uz pomoć ovog jednostavnog i elegantnog elementa kose. Zapamtite: ako se odlučite sami rezati, slijedite opća pravila i vremenom izoštrite svoje vještine do savršenstva.

Neke žene ne vide potrebu da kontaktiraju frizere kako bi dobili moderne šiške, ne dodirujući duljinu kose. U određenoj mjeri, ako imate određene vještine i dužnu pažnju, to može biti ispravna odluka. A ako imate fantaziju i znate kako raditi s kosom, možete uopće stvoriti imitaciju šiški!

Tajne vještine

Ona je u svoje vrijeme postala pravi simbol seksualne revolucije. I u principu, ovaj atribut frizura ne gubi svoju važnost i danas. Stilisti postavljaju i mijenjaju samo određene trendove. Na primjer, u 2006, na vrhuncu mode bio je kosi bangs. Brzo ju je zamijenila "otrcana" verzija, a kasnije je svaka djevojka koja poštuje sebe nosila guste i guste ravne šiške koje su joj prekrivale obrve.

Nažalost, ovaj dio instalacije nije za svaku ženu. Ali ako ste sigurni da ćete se morati suočiti s tim, mi ćemo vam reći kako da sami napravite prasak, kod kuće.

Naravno, ako banalno izravnate pramen, odvojite ga od ostatka kose i grubo ga odrežete škarama za pisanje, ništa dobro ili atraktivno neće doći do vaše frizure. No, ako pokažete dužnu pažnju i točnost, lijepe šiške možete izrezati sami, bez pomoći majstora iz kozmetičkog salona.

Kako kod kuće napraviti kosi ili ravan prasak? Da biste to učinili, morate izračunati određene parametre kose, zonu glave i slijediti pravila ljepote. Ako zanemarite ovo drugo, vaša nova frizura može postati za vas ne ukras, već pojačivač izgleda estetskih nesavršenosti.

Nova frizura vlastitim rukama: je li moguće?

Prije svega, morat ćete odrediti je li frizura u načelu. Ako ste ga nekad nosili, i znate sigurno da vam neće pokvariti izgled, slobodno se spustite na posao. No, trebali biste pokušati i na različitim "stilskim" šiškama. Da biste to učinili, postoje posebni računalni programi i specifični opisi frizura za određene vrste izgleda i ovalnog lica.

Pogledajmo bliže što su ti elementi frizure u biti:

Konstruktivni element. U ovom slučaju, ona se reže tijekom opće frizure. Prasak praktički nije odvojen od većine kose i u skladu je s njom. Začudo, to je najlakši način da se nosite s takvim praskom. Ako raste i izgubi svoju privlačnost, možete samo označiti liniju rubova i nježno ga izrezati. Nisu potrebne daljnje manipulacije s ovim atributom stylinga;

Neovisna stavka. Ova opcija značajno kontrastira s većinom kose. Može biti duga ili kratka, gusta ili mršava, koso ili čak ravna. Njegov izgled ne ovisi o duljini kose - na primjer, može izgledati kao pin-up (na primjer, poput Betty Page), a kovrče će biti dugačke. Njegov tip također ne ovisi o strukturi kose: šiške mogu biti savršeno ravne i pogodne za usklađivanje s glatkim valovima ili razigranim afričkim kovrčama.

Širina šiški je ista udaljenost koja ide vodoravno od jedne do druge konveksne strane čela. Smatrajte da ovaj parametar snažno utječe na percepciju konture lica, stoga, ako niste sretni vlasnik prestižnog “ovalnog”, trebate se obratiti frizeru za savjet i jasne upute o tome.

Nakon što se odlučite na duljinu vaše buduće šiške, važno je da ga odvojite od glavne mase kose s U-obliku, trokutastim ili paralelnim rastom u rastanku. Duljina utječe na percepciju oblika i prirodna "gravitacija" lica nije manja od širine.

Na primjer, djevojke s minijaturnim licem u obliku srca nikada neće dobiti element frizure koji zauzima pola prostora cijelog lica.

Pokušajte slijediti sva osnovna pravila za odabir frizura tako da vaša novostupljena dlaka ne uništi vašu cijelu luksuznu sliku. Ako ste 100% sigurni u ispravnost svoje odluke - prijeđimo na tehnički proces.

Učinite frizuru korak po korak

Neki ljudi u principu ne vjeruju frizerima. Obično se u ovu kategoriju ubrajaju oni koji nisu sretni što se susreću s nesretnim majstorima, nakon čega su im posjeti kozmetičkom salonu postali nešto još alarmantnije i zastrašujuće od prijema stomatologa. Ako pripadate ovoj grupi ljudi, trebali biste bolje popraviti svoj stil.

Ako među vašim poznanicima imate stvarno dokazanog majstora, bolje je da ga kontaktirate za korekciju kose - u ovom slučaju imat ćete jamstvo da vam nova frizura neće sigurno pokvariti.

Najjednostavnija stvar u vašem trenutnom pothvatu je formiranje ravnih šiški. Njezina frizura vam stvarno nije problem. Ako je vaš izbor pao na kose ili poderane šiške, ovdje ćete morati ne samo “znojiti”, nego i naoružati se specifičnim alatima koji nisu u svakoj kući.

Dakle, prva stvar koju morate učiniti je odrediti širinu budućih detalja frizure. Obično se odabire ovisno o prirodnoj strukturi i širini čela. Odvojite šiške od ostatka mase kovrče s U-oblikovanim ili trokutastim razdjeljkom. Otvorimo vam malu tajnu: u drugom slučaju stil će izgledati mnogo povoljnije.

Sada se morate naoružati sljedećim alatima:

 • Frizerske škare s ravnim nožem;
 • Alat za punjenje (ako želite da granica bude poderana i malo neoprezna);
 • Češalj s čestim finim zubima;
 • Specijalne stezaljke;
 • Bočicu poprskajte čistom toplom vodom.

Usput, među samim frizerima još uvijek postoje rasprave o tome radi li se o kosi - suho ili mokro. Zapravo, jedina prava opcija ovdje ne postoji.

Učinite što je vama prikladno. Savjetujemo vam da na glavi najužite kosu, a zatim je osušite i prilagodite frizuru.

Dolazak na šišanje:

 • Odvojite šiške od ostalih uvojki i osigurajte njihove bočne dijelove pomoću obujmica tako da ne slučajno padnu ispod predmeta za rezanje;
 • Vaša kosa bi trebala biti malo vlažna, stoga upotrijebite bocu za prskanje, ali nemojte je temeljito namakati vodom. Obvezno stanje - čistoća glave. Sve radnje izvodite samo na dan kada ste oprali kosu;
 • Ovisno o duljini kose uvjetno podijelite kosu na tri niti. Prvo, donji dio bit će onaj na kojem će se orijentirati preostale zone. Usput, bolje je da bude dosta dugo. Prvo, bolje je podrezati nego trpjeti, da se isječeni element pokazao prekratkim, a drugo, treba razumjeti da će se pri sušenju i oblikovanju vaše šiške uzdignuti za centimetar prema gore;
 • Tako rezati šiške, počevši od vodiča;
 • Sada odvojite sljedeći niz (oko 0,7 cm od vodiča) i odrežite ga. Radite manipulacije sa svim nitima. Sada osušite kosu i odrežite sav višak;
 • Uživajte u rezultatu!

Kako napraviti kosi prasak?

Ovdje trebate malo više vještine i pažnje:

 • Ova opcija je najzanimljivija u svom stilu, ali djevojke se rijetko pitaju kako je lijepo napraviti bangs na svojoj strani, jer se boje da će pogriješiti i sve pokvariti. Ako imate dovoljno hrabrosti, počnite s uobičajenim kovrčama za vlaženje;
 • Odvojite radno područje s trokutastim dijelom;
 • Ponovno odaberite vodič, ali, za razliku od prve opcije, on bi trebao biti kraći od svih ostalih;
 • Važna stvar - morate točno znati kako će izgledati vaš stil frizure na kraju! Postavite fotografiju iz časopisa ispred sebe da biste se izravno usredotočili na nju u procesu rezanja;
 • Sada izrežite kosu u smjeru sa strane. To možete učiniti jednim pokretom, ili savjesno rezati svaku cjedilu tankim škarama;
 • Sljedeći profil rubova. Da biste to učinili, morate znati kako pravilno napraviti pokidani prasak. I ne primjenjujte takve postupke u odnosu na kovrčavu ili neposlušnu kosu;
 • Opet završavamo cijeli proces sušenja i stylinga.

Ako se pitate kako možete napraviti kose bangs iz ravno bangs, morate rasti vaše kose na duljinu koja odgovara vašoj ideji idealne "duljine" budućeg elementa frizure.

Kada se to dogodi, slijedite gore navedena pravila i korake za stvaranje kose bangs. Budite lijepi i originalni u svojoj osobnoj slici!

Bangs - najvažniji dio kose i slike u cjelini. Mijenjajući je ili ga povećavajući, možete promijeniti izgled osobe do neprepoznatljivosti. Za razliku od cijele frizure, sami možete odrezati resicu. Važno je pridržavati se nekih pravila. Ako ih ne poštujete, možete ozbiljno pokvariti kosu i pogoršati neke nedostatke u izgledu.

Što su šiške

Postoje dvije glavne grupe bangsa:

Debljina i širina

Širina šiške je udaljenost između lijeve i desne izbočine čela. Prema pravilima, ona ne može ići izvan hramova, iako, naravno, postoje iznimke. Prije rezanja šiški, razdvajamo kosu trokutastom, U-oblikovanom ili paralelnom kosom. Debljina šiški potpuno ovisi o vašim željama. No ne smijemo zaboraviti da će deblja šiška ostati u glavnom dijelu frizure. Morate početi od guste kose.

Tehnološka frizura šišanja

Alati potrebni za rezanje praska:

 1. Frizerske škare s ravnim nožem;
 2. Smanjene škare;
 3. Češalj s finim zubima (kapice);
 4. Isječci.

Da biste olakšali daljnji proces rezanja šiški, pažljivo češljajte kosu, stisnite ga s dva prsta, povucite je do razine nosnog mosta (ili do razine nosa - ovisi o duljini budućnosti) i odrežite je.

Udarci su važan atribut modernih frizura. Uz njegovu pomoć, moguće je ispraviti neke neravnoteže lica, ispraviti manje mane, dovesti do određenog raspoloženja. Promjena oblika šiški, za razliku od cijele frizure, vrlo je jednostavna. Najhrabrije mlade dame to mogu učiniti čak i same, bez odlaska u salon. Pogledajmo kako smanjiti prasak kod kuće, opća načela i preporuke.

Sve vrste šiški među stilistima, frizerima, konvencionalno su podijeljene u dvije skupine:

 • kao dodatak frizuri - u ovom slučaju, prasak zajedno s ostatkom kose će oblikovati cjelinu, prasak će biti obrezan na samom kraju frizure i poslužit će kao logičan zaključak;
 • kao poseban element - oblik takvih šiški ne ovisi o općem izgledu frizure, dok glavna frizura može biti rijetka i gusta, duga i kratka.

Što je ivica?

Konačni izgled praska ovisi o obliku rubova. To je naziv konačne crte konture i istodobno metoda korekcije. Najčešći oblici ivica:

 • ravni;
 • ovalni i obrnuti ovalni;
 • rastrgan;
 • kosa;
 • U obliku slova L;
 • trokutasta;
 • brzina;
 • valovita.

Ako vam je teško odlučiti o obliku i obliku, bolje je savjetovati se s profesionalnim stilistom ili frizerom. On će dati potrebne preporuke i odabrati pravu opciju, koja će biti savršena za vas u obliku i gustoći.

Širina i debljina su važne značajke.

Prema pravilima, širina šiški se obično bira tako da bude jednaka udaljenosti između desne i lijeve izbočine čela. Granice ne smiju prelaziti hramove, ali u ovom slučaju mogu postojati iznimke.

Trebate li gustu ili rijetku bangs? U ovom slučaju imate gotovo potpunu slobodu djelovanja. Međutim, pri odabiru debljine treba uzeti u obzir čimbenike kao što je gustoća vaše kose.

 • Razdvajanje u obliku slova U;
 • trokutasta;
 • paralelno.

Alati za rezanje kose

Prije izravnog rezanja praska, obavezno pripremite sve potrebne alate. Nešto može biti u vašem domu na lageru, možda ćete morati kupiti neke alate.

Da biste izrezali svoju prsa, trebate:

 • češalj s finim zubima;
 • oštre makaze (bolje profesionalne);
 • hvataljke;
 • posebne škare za podnošenje (ako trebate napraviti debeli prasak, one neće biti potrebne).

Upute za šišanje

Kako rezati šiške tako da vam rezultat ne donosi razočaranje? Za početnike, savjete i trikove profesionalaca.

 1. Treba imati na umu da ako se postupak provodi na mokroj kosi, a zatim nakon sušenja, oni će ustati, a vaše šiške će postati primjetno kraći. Razlika može biti 0,5-1 cm, ili možete izvršiti postupak na suhim pramenovima.
 2. Kovrčave kovrče također imaju tendenciju porasta nakon smicanja, tako da morate ostaviti malu marginu dužine.
 3. Postupak je najbolje obaviti tijekom dana i pri dobrom svjetlu.

A sada razmislite kako rezati resice, ovisno o obliku.

Odrežite je ravno

 1. Odvojite kosu, koja će učiniti budućnost praskom, ostatak kose češljati se natrag i učvrstiti pomoću isječaka.
 2. Pričvrstite jedan prstom i povucite ga dolje.
 3. Izrežite potrebnu duljinu, držeći škare pod kutom od 45 stupnjeva.
 4. Usredotočujući se na ovu cjedilu, izrežite ostatak kose na isti način.
 5. Pažljivo češljajte kovrče i uklonite sve pregibe, pazeći da je linija glatka.
 6. Rukom pritisnite kosu na lice i provjerite ujednačenost rubova.
 7. Ako je potrebno, mi koristimo škare za podešavanje rezanja.
 8. Kosu obrađujemo sušilom za kosu i okruglom četkom.

Kao rezultat, vaše šiške će ispasti ravne i ravne.

Obrezana kosom

 1. Odvojite uvojke za buduće šiške od ostatka kose.
 2. Označite duljinu šiške i odredite na kojoj ćete je strani češljati.
 3. Držeći škare pod kutom od 45 stupnjeva, kosu odrežemo od vrha prema dnu.
 4. Češljamo kosu, provjeravamo njihovu dužinu.
 5. Ako je potrebno, izvršite podešavanja.

Kose ivice omogućuju vam da osvježite sliku i dajte joj malo tajnovitosti.

Kako ispravno izvršiti podnošenje?

Filirovka će vašoj kosi dati efekt prozračnosti. Međutim, ako imate kovrčave kovrče ili suviše tanke, bolje je odbiti ovaj postupak. Za popunjavanje potrebnih specijalnih škare, njihova značajka su mali zubi na noževima. To je na njihov račun da je kosa odsječena ne u ravnoj liniji, već djelomično.

Možete izvršiti vlastitu prijavu slijedeći ove upute:

 1. Uklanjamo višak kose natrag i pričvršćujemo kopče za kosu;
 2. Kovrče su podijeljene u nekoliko zasebnih niti;
 3. Uzmemo jednu cjedilu i okrenemo je u obliku laganog vuča;
 4. Uzimajući prorjeđivanje škarama, napravite rez na udaljenosti od 2-3 mm od vrhova;
 5. Isto činimo s ostatkom kose.

Snimanje je moguće izvoditi na različite načine. Na primjer, krajeve kose možete obraditi vodeći škare uzduž vodoravne crte. Druga mogućnost je izraditi rezove dijagonalno, držeći proređujuće škare u uspravnom položaju. U ovom slučaju, možete dobiti ekstravagantan, neravan rub.

Izrada prasak sebe nije tako teško, važno je slijediti preporuke frizera i obavljati postupak dosljedno. Za početak, pokušajte ga izrezati u ravnoj liniji, a onda, nakon što je malo "punjene ruke", već sigurno možete eksperimentirati. Ne bojte se promijeniti vašu sliku i zadiviti druge!

http://tetyamotya.ru/mens-fashion/how-to-cut-a-beautiful-bangs-how-to-cut-a-long-bang-yourself.html