logo

Kako rezati prasak lijepo i ispravno

Stranica sa sadržajem:

Sve djevojke vole se mijenjati, ali malo nas se može odlučiti na stvarno nestandardne eksperimente. U međuvremenu, jedan od najjednostavnijih i najbržih načina transformacije je rezanje praska. Ako nosite kosu samo razdijeljeno, prisutnost šiški će promijeniti vašu frizuru. A oni za koje prasak više nije novost, mogu promijeniti svoj oblik ili duljinu.

Bangs - najvažniji dio eksterijera. Uklanjanjem praska, ili obrnuto, stvarajući ga, mijenjajući dužinu i rubove, možete promijeniti sliku osobe do neprepoznatljivosti. Kakvu god frizuru učinili, postoji pitanje o bangsu. Čak i s dugom kosom s vremena na vrijeme morate odlučiti na prasak. Neki vjeruju da ne lupaju. To se gotovo ne događa. Najvjerojatnije, očito oni jednostavno nisu našli "svoje" bangs. Također se vjeruje da djevojke s bangs izgledaju mlađe. Da vidimo kako pravilno i lijepo izrezati šiške, pogotovo jer, za razliku od stražnjeg dijela glave, možete se odrezati ispred. Pročitajte više: Kako se osloboditi žutosti nakon izbijanja kose?

Prije no što podignete škare, trebali biste razumjeti što je za vas lijepo i što nije prihvatljivo:

 1. Vlasnici lica pravokutnog i ovalnog oblika mogu birati apsolutno bilo koju opciju, bez straha od oštećenja vlastite slike (stanjivanje, neravnine).
 2. Djevojke s trokutastim licem ići će kosim bangama maksimalne duljine (od linije kose na čelu točno do jagodica).
 3. Za pravokutno lice, kratka verzija je idealna (duljina kratke strane je nešto veća od centimetra, a duljina do obrva), višeslojnost je dobrodošla.

Kako odabrati bang po tipu osobe?

Prilikom odabira šiške ne može se osloniti samo na modu ili okus. Glavna stvar - pronaći ispravan oblik. Da biste to učinili, uzmite u obzir oblik lica i strukturu kose:

 • Okruglo lice - nećete imati problema s praskom, jer se gotovo svi oblici uklapaju u okruglo lice. Kratki će vam dati poticaj, prasak do sredine čela će vas učiniti ženstvenijim, a koso oko će vizualno suziti lice. Da, i od dugih debelih šiški ne treba odustati!
 • Ovalno lice - ne može se pohvaliti istom svestranošću kao prethodna verzija. Lice ovog tipa zahtijeva produljene ravne ili stupnjevane pramenove;
 • Kvadratno lice - zaustavite se na laganom asimetričnom obliku, ispravit će tešku bradu;
 • Trokutasto lice - najgušće šiške do obrva su idealne za vas;
 • Usko malo lice s malim crtama - daje prednost kratkom prasku s mljevenim ili poderanim rubovima;
 • Široko okrenuto lice - rijetke šiške srednje duljine pomoći će ublažiti njegove crte;
 • Kovrčava kosa - možete obrezati šiške, ali budite spremni za svakodnevno oblikovanje uz pomoć glačanja i laka;
 • Tanka i rijetka kosa - odaberite opciju počevši od vrha glave i prekrivajući liniju obrva. Ovaj prasak će učiniti styling voluminoznijim.

Osnovna pravila za rad s bangom

Otkrivamo važne nijanse u radu s kosom lica. Trebat će vam nekoliko frizerskih dodataka:

 • oštre makaze s tankom oštricom;
 • razrjeđivanje škare ili britve;
 • fini češalj s čestim zubima;
 • stezaljke i gume.

Tehnike za rezanje frizura

Za početak, pogledajmo kako rezati kosi bangs:

 1. Operi glavu.
 2. Osušite.
 3. Pomoću tankog češlja odvojite šiške od ostatka kose, uklonite labave uvojke u repu.
 4. Označite buduću frizuru ispravno olovkom ili češljem i vizualno je zapamtite.
 5. Stisnite pramenove između dva prsta i odrežite dodatnu duljinu točno duž planirane konture. Oštrica škare mora se pomicati od vrha do dna kako bi dobila kosinu. Možete ostaviti dodatnu količinu od oko pet milimetara da biste smanjili nepravilnosti.
 6. Škare se okreću pod kutom od četrdeset pet stupnjeva prema uvojcima, nježno savijajući vrhove. Smjer lopatica pod pravim kutom ispunjen je činjenicom da dobivamo luk zbog klizanja dlaka, a potrebno je točno ukloniti dodatnu duljinu.
 7. Nakon uklanjanja nepotrebnih vlakana, češljajte češljeve češljeve češljeve češljeve i pregledajte ima li nepravilnosti. Uvjerite se da ste s takvom duljinom i kutom lijepi. Inače, ispravite proizvedeno remek-djelo.

Da bi slika bila prirodna, možete napraviti tanku crtu ili teksturu. U prvom slučaju, trebat će vam posebne škare s rezanjem na oštricu. Moraju se držati na udaljenosti ne većoj od jedan i pol centimetara od ruba.

Ako nema škare, uzmite žilet. Podijelite prasak na pet dijelova. Svaki od njih zakrenite u čvrsti snop, obradite rubove izratka na udaljenosti od oko centimetra s oštricom, pravilno ga usmjerite (kut od oko 30 stupnjeva) i vrlo pažljivo kako ne biste uklonili višak dlačica. Uklonite samo gornji sloj oklopa, razrjeđujući ga do ruba u obliku čavla ili igle.

Teksturirani ili poderani rubovi se mogu dobiti tako da se oštrica usmjerava prema rubovima prasaka gotovo uspravno. Da biste to učinili, postupno povucite šiške preko vrha glave, uklanjajući dodatnu duljinu pod malim kutom u obliku božićnog drvca s korakom od centimetra. Nakon završetka šišanja, šetajte okolo s prorijeđenim škarama. Ako je ova tehnologija razumljiva, onda ćemo shvatiti kako smanjiti resice na svojoj strani.

Kako rezati prasak vlastitim rukama?

Stisnite kosu između srednjeg i kažiprsta i povucite prasak pod blagim kutom prema dolje. Ako je kut nagiba veći od 45 stupnjeva, gornji sloj praska će biti nešto kraći od dna. Nije potrebno rezati šiške pod pravim kutom. Budući da obične škare nisu rezane poput lasera, rez će biti u obliku luka, jer kosa klizi duž oštrice.

Ako uzmemo u obzir izvornu duljinu, onda je potrebno ponoviti sve pokrete s ostalim uvojcima. Valja napomenuti da za početak uklanjamo nepotrebnu duljinu. Kada je duljina koju ste uklonili, češljati prasak vrlo dobro. Odrežite kosu koja se ne uklapa polako i pažljivo. Stisnite pramenove prstima i povucite ih prema dolje, provjerite je li duljina ista.

Da biste ispravili rubove šiški, odrežite nepotrebne dlačice s desna na lijevo. U ovom slučaju, škare bi trebale biti pod pravim kutom u odnosu na kosu, a između prstiju smo prikliještili male brave. U tom slučaju, duž svih šiški, napravit ćete rezove s unutarnjim dijelom oštrice, a mali viškovi će biti odrezani. Sada navlažite bangs i češalj glatko i nježno. Pomoću finog češlja, pritisnite kosu na čelo i ispravite sve nedostatke koji se pojavljuju uz lagane, glatke pokrete škarama. To je vrlo važno u ovom slučaju, ne odrezati pola prasak.

Sada osušite kosu i divite se rezultatu. Šišanje šiške nije teško. Kao iu svakom drugom slučaju, praksa tijekom vremena će vam omogućiti da to učinite brzo i bez napora.

Koju vrstu bangs odabrati

Pa ste odlučili da sečete šiške. Ali prije nego što počnete raditi sa škarama, trebate odlučiti koju vrstu šiški ćete napraviti i hoće li odgovarati. Za odabir savršene frizure potrebno je posebno znanje, ali postoje neke univerzalne preporuke koje će vam pomoći, barem, ne pokvariti vaš izgled.

Ako ste vlasnik zaobljenog lica s blagim crtama lica, onda će vam odgovarati romantični diplomirani prasak. Zrele djevojke i kratke šiške, ali u nekim slučajevima može naglasiti visoko čelo ili široke jagodice. S predivnim ovalnim licem i pravilnim crtama, klasični klasični pramenovi izgledaju sjajno, a kovrčava kosa ima veličanstvenu kosu. Ne učinite šiške predebelim i simetričnim, jer bi polaganje bilo previše problematično. Preporučuje se vlasnicima tanke kose da lupaju ravno s vrha glave. Ovaj prasak daje volumen kose. Bangs u ovom slučaju treba biti ravno, i šišanje kratka.

Tamna i kovrčava kosa pikantnost će dati rijetke kratke bangs. Niska djevojka ne ide pahuljasto i razbarušen bangs, i visoka se ne preporučuje glatka i ravna. Vlasnici kvadratnih ili okruglih lica mogu se napraviti asimetrične šiške i položiti na stranu. Kratka šiška naglašavaju okruglo lice, a duga - uska i izdužena. Sada su trokutne šiške vrlo moderne, ali odgovaraju samo djevojkama s izduženim pravokutnim licem.

Najobjektivniji prasak s pravom se smatra kosim rubom sa strane. Pogodno je za sve djevojke iu rijetkim slučajevima može pokvariti izgled i sliku njezina vlasnika. Ravne šiške o obrvama također spadaju u ovu kategoriju.

Osnovna pravila za šišanje šišanja

Ako niste dotakli prasak prije ili je njegova duljina gotovo jednaka ostatku kose, onda ćete ga sami oštetiti. Pokušajte olakšati zadatak okretanjem posebnom računalnom programu za frizure za styling, ili, na primjer, otiđite kod frizera za prvu frizuru. Podešavanje rastuće kose bit će mnogo lakše.

Za frizure, poželjno je nabaviti profesionalne škare. Ako nemate takve škare, uobičajene su prikladne za jedno vrijeme, pod uvjetom da su dovoljno velike i oštre. Rezultat koji dobijete i kvaliteta obrezanih šiški izravno ovisi o tome. Ako planirate rezati šiške kod kuće sustavno, onda jednostavno ne možete bez profesionalnih škare.

Većina profesionalnih majstora se navlaži prije rezanja, ali to se ne preporuča, pogotovo prvi put bez iskustva. Izrežite čistu i suhu kosu, inače rizikujete da se neugodno iznenadite na dobivenu dužinu. Naravno, u budućnosti ćete se prilagoditi mokroj kosi i ostaviti potrebnu duljinu. Isto vrijedi i za kovrčavu kosu: šiške na kovrčavu kosu trebaju malo ispod očekivane duljine.

Slijed frizure

Unatoč činjenici da je početniku lakše presjeći suhu kosu, u nekoj je mjeri bolje ostaviti pričuvu uz prvi pokušaj. To će pružiti priliku za daljnje ispravljanje svojih pogrešaka i bez štete po izgled da se prilagodi oblik praska.

 1. Morate početi šišanje u mirnom stanju i uz dobro osvjetljenje, bolje je to učiniti tijekom dana, naoružani ogledalom i škarama.
 2. Prvo, odvojite kosu za šiške od ostatka mase. Sve ostale kose treba ukloniti natrag kako ne bi slučajno odrezali dodatni pramen. Duga kosa može biti skupljena u pecivo ili rep, a kratka može biti učvršćena kolutom ili barretama.
 3. Posvećena dlaka za šiške treba lagano posuti vodom iz spreja tako da se kosa ne raspada, što može komplicirati cijeli proces.
 4. Podijelite kosu na nekoliko jednakih dijelova i češljajte ga češljem s rijetkim zubima u različitim smjerovima. Ovaj postupak će vam omogućiti da ne propustite niti jednu kosu.
 5. Odaberite malu cjedilu u jednom od odabranih dijelova kose i, zatežući je između indeksnog i srednjeg prsta, povucite pramen naprijed. Sada izrežite kosu, ostavljajući dužinu koja vam je potrebna. U ovom slučaju, škare treba držati pod kutom od oko 45 stupnjeva, a kosu polako rezati na male komadiće. Ako škare držite pod pravim kutom u odnosu na pramenove, završit ćete s lukom u obliku luka, jer kosa klizi duž oštrice škare i nemoguće je postići savršeno glatki prasak.
 6. Učinite isti postupak s ostatkom kose. Na taj način smanjite dodatnu dužinu.
 7. Nakon davanja duljine šiški potrebno je dobro ga češljati u različitim smjerovima i odrezati dlačice od ukupne mase. Također možete ispraviti oblik ponavljanjem cijelog procesa, ali istovremeno rezanjem samo netočnih niti ili niti različitih duljina.
 8. Za konačnu prilagodbu linije kose, odrežite opuštene dlake, krećući se s desna na lijevo, a škare više ne držite pod kutom od 45 stupnjeva, već pod pravim kutom.
 9. Navlažite prasak i dobro ga češite češljem s finim zubima, zatim ga pritisnite rukom na čelo i provjerite je li sve kako ste htjeli. Prilikom ravnanja kose škarama u mokrom stanju, nemojte se previše udaljavati, inače ćete neprimjetno učiniti je prekratkom.
 10. Osušite šiške sušilom za kosu i češljem i gotovo je spreman.
 11. Sa specijalnim škarama, šiške se mogu lagano profilirati. Da biste to učinili, prođite kroz razrezivanje škare na njegovom rubu, što će dati vašoj kosi lakoću i pojednostaviti daljnje oblikovanje.

Rezanje šiški na dugu kosu mnogo je teže. Ali čim je prošla faza duljine rezanja, možemo pretpostaviti da je posao obavljen. I još jedna mala tajna za one koji kosu kose nisu prvi put: razdijelite smotane niti na dva horizontalna dijela i napravite gornji dio milimetar duži od dna. To će uvelike olakšati polaganje šiški i dati mu uredniji izgled.

Ostale domaće frizure

Nakon što ste savladali klasični postupak rezanja šiški i nadjevom ruku, možete isprobati druge opcije šiške. Svaki od njih ima svoje karakteristike, i svaka ima nešto na što treba obratiti pozornost.

Da biste napravili ravan i dugačak prasak, odvojite kosu od krune. Nakon toga su podijeljeni u dva dijela, od kojih je jedan dio koji počinje od vrha glave. Ona također treba prvo biti podrezana, tako da će biti lakše podesiti duljinu ostatka kose. Duljina prvog dijela trebala bi biti nešto niža od jednog stoljeća, a ostatak kose trebao bi biti nazvan uzduž njega, a kosu bi se odrezao s jednog ruba na drugu.

Asimetrične šiške malo su oštrije. Prvo morate izrezati toliko kose da preostala duljina odgovara najnižem rubu buduće šiške. Obično je ova duljina razina vrha nosa. Po želji, naravno, donji rub šiški možete produžiti ili skratiti. Sada podijelite svu kosu na tri dijela tako da su dvije strane bile prilično uske, a većina kose bila je srednji dio. Zatim trebate odrezati samo srednji dio kose odozdo prema gore, ostavljajući donji rub nepromijenjen, a gornju duljinu otprilike na razini obrva. Asimetrični prasak je bolje profilirati kasnije, inače će izgledati neravno, neuredno i preteško.

Polukružna šiška se reže prema principu ravne linije. Jedino što je vrijedno razmotriti je da bi takav prasak trebao biti gust, inače će izgledati ružno. Također je potrebno podijeliti kosu na dva dijela, tako da je jedan dio kose, počevši od vrha glave. Tada morate izrezati ovaj dio na željenu duljinu i podijeliti cijeli prasak na dva jednaka dijela. Sada izrežite ostatak duljine u polukrug, vodeći škare od centra do rubova, povremeno uspoređujući suprotne rubove.

Osnovna pravila za rezanje bangs

 1. Očistite i suhu kosu. Mokra kosa, kada je suha, značajno se skraćuje, tako da rezultat može biti razočaravajući. Možete izrezati i mokru kosu, onda morate uzeti u obzir ovu imovinu, ostaviti malo više dužine.
 2. Kovrčava kosa je također rezati s činjenicom da su "skočiti", a zatim ostaviti malu marginu duljine, kako ne bi ispalo prekratko.
 3. Uključite se u skraćivanje bangs bolje tijekom dana. Vodite računa o dobrom osvjetljenju i mirnom raspoloženju.

Kako smanjiti kosi rub

 1. Odvojite kosu koja će se izrezati od ukupne mase. Uklonite kosu natrag i popravite obruč, ukosnice ili gumicu, kako se ne bi miješali. Kosa za šiške odvojena u obliku trokuta ili potkove. Osnova trokuta je: od udubljenja s jedne strane čela duž ruba kose do udubljenja s druge strane (otprilike između vanjskih rubova obrva). Stranice slike: točke bazena spojene su pod kutom s točkom na dijelu, ovisno o tome koja će masa biti. Odvojite kosu oštrim vrhom češlja. Ako je rastanak na strani, onda će se pokazati da trokut bang nije jednakostran.
 2. Kosu lagano navlažite sprejom.
 3. Odredite potrebnu duljinu šiške. Opcije: kosi izrez gornje točke doseže do vrha nosa ili sredine duljine nosa, donja točka linije povlači trepavice, možda je duljina još manja. Bilo bi lijepo imati ilustraciju željene frizure, koja može biti jednaka.
 4. Dva prsta skidaju kosu, tražeći željenu duljinu i nagib reza, a kratki pokreti ga izrežu.
 5. Češljanje i, ako je potrebno, ispravljanje rezanja. Jedna od tehnika, kako napraviti pravi rez: povucite kosu u smjeru u kojem će kratki dio biti, i izrežite ga vodoravno.

Kako izrezati ravne resice

Kako izrezati prasak s ravnim rezom? To je jednostavan zadatak! Sve radnje opisane u prethodnom odjeljku prije rezanja resama se podudaraju. Razmišljajte kroz rez. Obično ide na obrve. Pročitajte više: Kako koristiti ulje za kosu.

 1. Odvojite vodoravnu tanku cjedilu.
 2. Dva prsta, indeksni i srednji, povlače sredinu trake okomito na čelo i odvajaju dodatnu dužinu kratkim pokretima. Škare se drže pod kutom od četrdeset pet stupnjeva.
 3. Izjednačite duljinu šiški u središnjem dijelu u svakom smjeru.
 4. Odvojite još jedan sloj kose i izjednačite ga s prvom niti, ali učinite još oko jedan milimetar. Da biste to učinili, zgrabite dva sloja s dva prsta i istegnite ga tako da se gornji sloj dobije s malim preklapanjem.
 5. Isto se radi s ostatkom bangsa. Posljednji sloj je također napravljen oko milimetra dulje od prethodnog. Kao rezultat toga, kosa će imati oblik koji teži savijanju prema unutra.
http://volosikov.ru/kak-podstrich-chelku-krasivo-i-pravilno/

Motorna pila, kosa i avion ili kako rezati bangs (60 fotografija) kod kuće

Prasak je nevjerojatan element frizure na svoj način, jednostavne niti na osobi su u stanju prilagoditi njegov oblik, dati sliku individualnosti, au nekim slučajevima i postati prva violina u šišanju. O tome kako pravilno izrezati prasak sam, a ja ću danas razgovarati.

Bangs - najlakši i najbrži način za vizualno ispravno lice

Profesionalne škare: zašto je to važno

Prije nego što počnemo pregledavati sheme, tehnike i savjete, podsjetit ću vas da visokokvalitetna frizura ovisi samo o vještini frizerke. Druga polovica, koja određuje ishod i uspjeh frizure - kvalitetan alat. Da, profesionalne oštre škare, koje se koriste isključivo za rezanje kose, trebale bi biti vaši pratioci.

Koliko će rezultat zadovoljiti očekivanja ovisi o kvaliteti alata, iz osobnog iskustva ne preporučujem kupnju škare, čija je cijena niža od 2000 rubalja.

Zašto se fokusiram na instrument? Kućne škare, koje su se ranije koristile za izrezivanje aplikacija s djetetom ili još gore, ne rezati kosu kao kuhinjsko posuđe, nego je oderati. Kao rezultat toga, nakon 2-3 tjedna, počinje intenzivno stratificirati.

Oblik praska i njegovo značenje

Dakle, naoružani visokokvalitetnim škarama, možete prijeći na sljedeću fazu - izbor bangsa.

Potrebni element frizure

Udarci kao nezaobilazna frizura

Bangs kao element kose je vrlo čest, pogotovo kada je riječ o frizurama kao što su "ladder" ili "cascade". Dizajn pramenova lica provodi se zajedno s rezanjem cjelokupne mase kose, zatim se resica češlja u odabranom smjeru.

Ne bih savjetovao onima koji nemaju minimalno frizersko znanje i iskustvo da poduzmu tako kompliciranu manipulaciju s kosom. Zašto? Činjenica je da pažljivo proučavanje ne zahtijeva samo prednje pramenove i vjerojatno je da će rezultat biti daleko od čekanja, šiške neće izgledati kao jedna cjelina s frizurom i preostale odvojene niti.

Ovaj rezultat je izuzetno neprivlačan pogled na frizure pixie, sesson, ladder i kaskadu.

Odvojite šišanje stavke

Udarci kao poseban element frizure

To je posve drugačija stvar: u rezanju takvog praska ograničena je samo vaša vlastita mašta. Budući da je nezavisan element, prasak ne postavlja zahtjeve na duljinu preostale mase kose, a njezin se oblik određuje isključivo tipom osobe i osobnim sklonostima.

Osim duljine i oblika pramenova lica, važno je odrediti vrstu vodoravnog razdvajanja koje će ih odvojiti od glavne frizure. Vaš izbor može biti trokutasti, paralelni ili u obliku slova U.

Tehnike rezanja

Ravne šiške

Ravne šiške - klasična verzija, koju savjetujem da obratite pozornost na vlasnike malo kovrčave i tanke kose.

Podijelite šiške na slojeve za svoju frizuru

 1. Područje šiški je razdvojeno, preostala kosa je pričvršćena kvačicama.
 2. Izrezujem prvu nit (kontrolu) na odabranoj razini. Odvojim sljedeći, odmičem se za 1 cm, i odrežem ga u okomitom uzdignutom položaju. Prvu cjelinu uzimam kao vodič.

Obloga donjeg sloja

 1. Isto tako, proučavam cijelu debljinu.
 2. Završna faza (izborno) - filirovka. Provodim metodu vystriganiya trokuta, razdvajajući pramenove po širini šiške svakih 0.8 cm.

Šiške gornje šiške za šišanje

Ravno bujni prasci

 1. Kosa je odvojena trokutastim ili pravokutnim dijeljenjem.
 2. Kod horizontalnog razdvajanja izdvajam prvu nit i odrežem je na odabranoj razini.
 3. Sljedeći dio je odvojen na isti način kao i ravna šiška.

Šišanje i oblikovanje debelih šiški

Obratite pozornost! Dvije gore opisane sheme su gotovo iste. No, važno je razumjeti da je druga verzija praska, zbog svoje gustoće, ne preporučuje se za vlasnike okruglog lica, kao i za one koji imaju male i tanke značajke.

Kosi čeholki

 1. Odvojim pramenove s trokutastim razdvajanjem, fiksiram ostatak mase kose isječcima.
 2. Prije nego što sami obrežete prasak, navlažite ga vodom i pažljivo ga češite. U provedbi ove sheme iznimno je važno da se u radu upotrijebi jednoredni češalj s najčešćim zubima.

Priprema za šišanje

 1. U tom slučaju, cijela masa kose, kojoj je suđeno da postane chelochek, bit će izrezana u isto vrijeme. Da biste to učinili, pričvrstite kosu odabranim kutom, vrhovi ispod prstiju, nježno odrežite.

Obratite pozornost! Zapamtite da kosa nakon sušenja uvijek postaje kraća. Ova činjenica posebno je važna kod rezanja kratkih kosih brušenih bangsa, čiji gornji rub ne prelazi 2-3 cm.

Proces šišanja kosih pramenova u stranu

Bangs - dio frizure

Ova vrsta šiške ne podrazumijeva jasan pregled, preporučio bih da djevojke s okruglim i pravokutnim licem trebaju obratiti pozornost na njih. Osim toga, zbog dodatnog volumena i teksture, izgledaju sjajno na blago kovrčavoj i tankoj kosi.

 1. Očistim prvu nit u obliku malog trokuta i odrežem je na potrebnoj duljini.
 2. Sljedeći dio je razdvojen dijagonalno na licu.
 3. Usredotočujući se na prethodno obrezanu cjedilu, odrežite vrhove.
 4. Povlačeći se za 1 cm, izdvojit ću još jednu cjelinu i ponoviti stavak 3.

Dječje pitanje

Fotografije iz kategorije "Pravo i krivo"

U pitanju kako pravilno izrezati dječje šiške, postoji samo jedan kriterij - duljina. Chelochka za bebu treba biti udoban!

Glodane šiške na uglu, kosi i dugi, stvaraju mnogo nevolja, od stalne želje da se ukloni ovaj prasak, do problema s vizijom. Ako vi i beba niste spremni pohađati frizer sa zavidnom pravilnošću, odbijte šiške uopće.

zaključak

Dragi čitatelji, nadam se da je moj mali izlet u kućno modeliranje šiške bio koristan za vas, a vi ste pronašli odgovor na pitanje kako pravilno izrezati šiške. Kao posljednji akord predlažem videozapis u ovom članku.

A što misliš o bangsu? Smatrate li ih reliktom prošlosti ili ga nosite s užitkom, stvarajući svoju jedinstvenu sliku? Podijelite svoje misli o ovoj temi u komentarima, postavljajte pitanja i samo iskreno komunicirajte.

http://shpilki.net/strizhki-pricheski/chelka/3091-kak-otrezat-chelku

5 načina za rezanje šiški kod kuće

Za djevojke koje dugo nose šiške i bez nje ne predstavljaju život, stalno održavanje željene duljine postaje pravi problem. Da biste izrezali šiške, morate trčati u salon svaka dva tjedna ili pitati svog doma da obrežete rubove.

Ako nemate bangs, ima smisla odabrati odgovarajući prasak prema obliku vašeg lica, video ispod će vam pomoći.

Još uvijek niste odlučili o obliku šiški? Pogledajte kako pokupiti bangs na oblik lica.

Kako podrezati prasak kod kuće?

Prvo odredite koju vrstu šiški imate - ravnu, kosu, debelu ili poderanu. Da biste rezali svoje prste kod kuće, slijedite ove jednostavne lekcije. Za slike na engleskom jeziku predstavljen je kratak prijevod!

1 način za rezanje šiški. Idealne šiške (za pacijenta)

Ako imate debele šiške odmah ispod obrva, lukova ili ravno da biste ih poravnali - slijedite jednostavne korake.

Korak 1. Odvojite prasak od ostatka kose (fiksirajte kosu tako da ne ometa).

Korak 2. Pažljivo češljajte šiške i stavite ih sa sušilom za kosu.

Korak 3. Odvojite gornji sloj kose i pričvrstite odvojeno, za savršen rezultat, bang je bolje dub slojeva.

Korak 4. Uhvatite škare, držeći prasak na mjestu češljem za češalj, pažljivo odrežite višak prateći oblik vaše šiške. Za rezanje bangs i ne biti razočarani - bolje je da ih izrezati za nekoliko, pokušajte da ne pretjerati. Kada je donji sloj spreman, otklonite vrh i temeljito češljajte. Zatim ćete vidjeti donji sloj ispod gornjeg sloja, pa samo podrežite gornji sloj ispod donjeg, možete ostaviti par dugih niti za prirodan učinak. Ako imate škare za filanje, možete ispuniti gornji sloj, tako da će šiške izgledati lakše!

2 načina za rezanje šiški. Metoda starog viskija

Ako niste jako debeli bangs, pokušajte koristiti viski za pričvršćivanje kose na čelo i odrezati točno

3 načina za rezanje šiški. Puknuće šiške.

Na taj način ne samo da možete smanjiti duljinu poderane šiške, već i sami odrezati svoje praske. Da biste to učinili, odvojite dio kose (ili šiške), okrenite flagellum i odrežite kosu koja drži škare pod kutom.

4 načina za rezanje šiški. Japanske stvari.

Nije iznenađujuće da su Japanci otišli najdalje i izumili cijeli niz uređaja za rezanje praska. Komplet sadrži posebne škarice za ravnanje i ravnanje. Takav komplet možete kupiti na internetu.

5 način za rezanje bangs. Najlakše.

Odvojite kosu od šiški (skupite kosu na repu). Dalje, držite škare vodoravno izrezati šiške preko očiju, držite škare pod kutom - podrežite rubove, držeći škare vertikalno laganim profilom kako biste postigli prirodan rezultat.

Svaka od opisanih metoda zahtijeva određenu vještinu i dobre škare! Ako sumnjate u sebe i ne želite riskirati, najprije pokušajte rezati resicu za 1-2 mm (tako da to nije jako uočljivo), ako vam rezultat odgovara - možete sigurno zakopati rubove kod kuće.

Kako sami odrezati svoje šiške? Da biste to učinili, trebat će vam redovite i okrugle četke za kosu, kao i profesionalne frizerske škare (redovite škare nisu dovoljno oštre, rezanje šiške dobro neće raditi, a također ćete imati i krajeve).

http://www.kosadopoyasa.ru/5-domashnix-sposobov-podstrich-chelku/

Kako lako i jednostavno izrezati šiške

Šišanje bangs pod moći obavljati samostalno kod kuće. No, prije nego što odaberete opciju, morate se upoznati s pravilima za kombiniranje oblika rezova s ​​ovalnim licem.

Udarci mogu osvježiti izgled, ispraviti problematična područja i korisno je naglasiti prirodne ljepote. No, pogrešan oblik će dati suprotan učinak - usredotočit će se na nesavršene detalje. Osim toga, rez se treba skladno uklopiti u cjelokupnu frizuru, kako ne bi bio poseban dio. Koncept uokvirivanja vrhova podudara se s dizajnom vrhova duž cijele dužine.

Šišanje šiške kod kuće

Mnoge žene ovladavaju složenim tehnikama bojanja i kozmetičkih postupaka kod kuće. Sa bangs da se nosi s njima nije osobito teško. No, kao iu svakom poslu postoje nijanse, s obzirom da možete izbjeći razne nedostatke i nepopravljive pogreške.

Najvažniji trenutak u kućnoj frizuri jest odrediti oblik buduće frizure. Ako se rezanje izvodi prvi put, bolje je konzultirati se s voditeljem. Pomoći će vam da odaberete rez koji se skladno uklapa s slikom. Za samo-traženje, bolje je da se zaustavi na nagnutim rezovima ili poderanim vrhovima. Tanke niti izgledat će više nježne, ali ne i na tankoj kosi.

Glavnom alatu postoji samo jedan uvjet - oštrina platna. Dosadne škare čine prekrasnu frizuru nemogućom. Ako nemate profesionalni alat, možete koristiti tiskanice, duljinu slika koje nisu manje od 10 cm.

Prije izvođenja frizure, kosu navlažite za glatko rezanje. Međutim, potrebno je uzeti u obzir da će u suhom obliku duljina skočiti za nekoliko milimetara. Posebno pažljivo trebate liječiti kovrčave brave. Kad su mokri, uspravljaju se i stvaraju varljiv pogled na budući oblik. Prilikom sušenja, kovrče se nabijaju, ne ostavljajući nikakav prethodni dojam i trag. Izlaz je u povremenom poravnanju kose pomoću željeza prije polaganja ili davanja odgovarajućeg oblika.

Razdvajanje niti u sredini također pomaže u stvaranju lijepog oblika. Ostatak kose treba odcijepiti kvačicama kako bi se izbjegla smetnja tijekom smicanja. Filiracija će vam pomoći dati pompe i lakoću. Izvodi se uz pomoć posebnih škare ili s vrhovima običnih, ali to će zahtijevati određene vještine.

Što je potrebno za ovo:

 • češalj s finim zubima;
 • škare 2 vrste (friziranje i prorjeđivanje);
 • posebne stezaljke;
 • ogledalo;
 • sprej za vodu.

Kako odabrati duljinu i debljinu šiški

Parametri šiški se određuju na temelju vrste kontura lica i svojstava strukture kose. Tanke niti ne smiju biti prekomjerne i produljene. Oni sami imaju delikatne i glatke obrise, pa je sasvim moguće raditi sa svjetlosnim snimanjem, koje će dati potreban volumen.

Guste šiške ne izgledaju u skraćenoj verziji, međutim, toliko su kovrčave. Dakle, za njih su odabrani neravni i kosi dijelovi, asimetrije. Za glatku kosu, ravnomjerni rez duž linije obrva je prekrasan, otvara ih ili doseže trepavice. Na debelim nitima možete koristiti nekoliko tehnika, među kojima je posebno popularna diploma. Višeslojnost savršeno ispravlja nesavršene oblike lica, problematična područja i jednostavno dodaje ženstvenost.

Potreban je kvadratni oblik bang lica, jer kosi ili poderani dijelovi učinkovito omekšavaju široki oblik, privlače pažnju na sebe, uklanjajući naglasak s tvrdih linija brade i jagodica. I valovite niti će izgledati povoljnije.

Prerušiti nedostatke trokutastog lica pomoći će debelim ravnim rubovima. Sakrit će svoje široko čelo. I kosi oblik s izduženim krajem brade također će odvratiti pozornost od oštre brade.

Ovalno lice može eksperimentirati s različitim rezovima. Savršene linije je teško pokvariti. Ali ne treba pretjerivati ​​s kreativnošću, klasicizam i asimetrija će biti prikladniji.

Okruglo lice također će odgovarati različitim oblicima, ali prednost ima kosi dio. Prikladno je organizirati poderane savjete ili dobiti u redu.

Osim izbora linije rezanja, potrebno je odrediti i rastanak. Može se izdati u nekoliko opcija:

 • u obliku trokuta;
 • Konfiguracija u obliku slova U;
 • s paralelnim razdvajanjem.

Ako je tip kose tanak, onda ne biste trebali primijeniti razdjeljak u obliku slova U. To će uzeti više od gornjeg dijela kose, što će smanjiti volumen na krunu i strane.

Kako rezati

Ravne šiške

Ravni prasak zahtijeva pažljiviji pristup i pažljivo izvršavanje. Bez odgovarajuće hidratacije, učinite da čak i rez ne radi.

Walkthrough:

 1. razdvojiti s dijelom željenog oblika prasak i nasjeckati preostale niti zajedno s kopčama ili gumenom trakom;
 2. uzmite mali pramen s desne strane hrama, istegnite ga između prstiju, odrežite duljinu malo ispod linije obrva (škare treba držati pod nagibom od 45 stupnjeva);
 3. isto učiniti s lancem koji se nalazi na lijevoj strani hrama;
 4. naizmjenično izrezati središnje niti, fokusirajući se na odabranu dužinu;
 5. češljajte kosu, poravnajte rez ako je potrebno;
 6. također naizmjenično sa svakim pramenom kako bi se vršilo filiranje vrhova, koristeći proređujuće škare (ne smijete se povlačiti više od 2-3 cm od ruba);
 7. osušite i provjerite dobiveni oblik.

Kosi rubovi

Kosi bangs izvedeni su na suhim i vlažnim pramenovima. Važno je uočiti na suhoj kosi najkraću razinu i najdužu.

Walkthrough:

 1. odvojiti prednje kovrče s dijelom, odabranim oblikom, odrezati ostatak kose isječcima ili elastičnom trakom;
 2. navlažite pramenove vodom iz raspršivača;
 3. češalj i obris najvišeg i najdužeg vrha;
 4. drži škare pod kutom od 45 stupnjeva kako bi izvela kosi rez, povezujući oznake dvije razine;
 5. savjeti za procesiranje sa škarama za stanjivanje;
 6. osušite i provjerite dobiveni oblik.

Puknuće šiške

Razdvojeni rub je jednostavan. To može učiniti čak i amatera. Tip frizure nalikuje na tanku crtu, ali s dubljim rezovima. Nepravilan oblik može sakriti sve nedostatke, stoga je prikladan za bilo koju vrstu osobe.

Walkthrough:

 1. da bi odvojili šiške od željenog oblika odvajanja, preostali pramenovi usitniti s kopčama;
 2. navlažite uvojke vodom iz spreja;
 3. uvijajući male žitnice iz niti, izrežite ih pod kutom (slijedite nižu razinu duljine kako ne biste dobili previše kratke praske);
 4. češljati i po potrebi podesiti.
http://krasota.guru/volosy/pricheski/chelka/kak-podstrich.html

Kako lijepo rezati vlastitu šišku

-Mnoge žene žele znati kako rezati svoje resice: ne svatko ima priliku otići do frizera. Uz pomoć šiški, brzo možete promijeniti i osvježiti lice. Glavna stvar - odabrati prikladnu varijantu frizure i slijediti pravila.

Odabir prave opcije

Da biste radikalno promijenili sliku, trebali biste znati kako samostalno rezati šiške. Treba ga odabrati uzimajući u obzir oblik lica i vrste kose:

 1. Za okruglo lice stane bilo koji oblik. Kratka verzija će dati malo entuzijazma. Prstovi na sredini čela naglašavaju ženstvenost. Kosa mogućnost vizualnog sužavanja lica. Izgledat će sjajno debela šiška.
 2. Kod ovalnog lica prednost treba dati ravnom izduženom obliku. Također odlična opcija.
 3. Za četverokutno lice bolje je odabrati asimetrični i svijetli oblik, jer može ispraviti masivnu bradu.
 4. Za trokutasto lice prikladna je ravnomjerna i gusta izvedba s linijom do obrva.
 5. Ako je lice maleno i usko, a obilježja su mala, najprikladnija je skraćena verzija s otrgnutim ili brušenim rubovima.
 6. Ako osoba ima široke jagodične kosti, bit će omekšana rijetkim praskom srednje duljine.
 7. Za tanke i rijetke kose idealan je prasak koji počinje na vrhu glave i prekriva crtu obrva. Dakle, kosa će vizualno izgledati voluminozno.

Popularne vrste ljudi

Svaki tip ima svoj vlastiti učinak i posebnu tehniku ​​rezanja. Prije nego počnete šišanje, vrlo je važno napraviti pravi izbor. Uostalom, morate odabrati odgovarajuću duljinu i oblik.

Udarci mogu biti:

Osnovni oblici:

 • ravna ili ravna;
 • kosi ili bočni;
 • polukrug ili luk;
 • rastrgan.

Pravilna tehnika šišanja

Odlučivši se za prikladnu opciju, trebate kupiti alate na kojima će ovisiti kvaliteta šišanja. Ti alati uključuju:

 • Oštre škare: prikladne za sve, ali bolje profesionalne.
 • Razrjeđujuće škare: s njima možete stvoriti zanimljive efekte.
 • Češalj ili kapice: Važno je da imaju fine zube.
 • Ukosnice za pričvršćivanje.

Ako ne znate kako pravilno odrezati šiške kod kuće, trebate se upoznati s tehnikom kojom možete postići željeni rezultat.

Glatki oblik

Izravna verzija je klasik koji će uvijek biti u modi. Ali, birajući ovaj oblik, treba imati na umu da će se morati neprestano podrezivati. Da biste dobili jednak rezultat, morate slijediti važna pravila.

Prvo morate odvojiti dio kose od ostalih i ubosti ih barretom. Sve ostale kose treba skupljati u repu, inače će ometati. Zatim morate uzeti jednu žicu u ruku i držati je među prstima, a zatim je povući prema dolje. Potrebno je smanjiti duljinu ispod linije obrva. U ovom je slučaju važno da škare držite pod kutom od 45 stupnjeva.

Postupak se mora ponoviti sa svim pramenovima, provjeriti s duljinom reza. Linija praska mora biti vodoravna. Nakon što se sve skraćene niti moraju pažljivo češljati. Ravnomjernost se može provjeriti pritiskanjem niti na čelo. Svi kinkovi se mogu ukloniti škarama, koje se moraju držati pod kutom od 90 stupnjeva. Poželjno je sušiti pramenove sušilom za kosu i ležati okruglom četkom.

Opcija kose

Zahvaljujući iskrivljenim ili bočnim šiškama stvara se ženski izgled. Savršen je za svaku kosu i frizuru. Odrežite ga lako. Prije nego što isečete kratak pramen, morate odlučiti u kojem ćete ga smjeru položiti. Prvo morate odabrati dio, a ostatak kose prikupiti u rep. Pramenovi moraju biti pažljivo češljani i obrezani duž kosine. U isto vrijeme potrebno je rezati odozdo prema gore, tako da su škare pod kutom od 45 stupnjeva. Nakon toga, kosa se može osušiti i osušiti.

Rezanje polukruga

Brijanje konkavnog oblika nije teško, ali je potrebno pridržavati se točne simetrije. Gotova verzija treba nalikovati urednom polukrugu. Prvo morate odvojiti pramenove od ostatka kose i popraviti, kako se ne bi uhvatili dodatni pramenovi. Trebalo bi je skratiti prste. Postupno, morate premjestiti na strane, dok je povećanje dužine za 1 mm. Rezultat bi trebao biti nalik na uredan luk. Ako je prasak ispao pregust, može se profilirati.

Poderane niti

Da biste dobili poderane niti, morate ih podijeliti na nekoliko dijelova. Bang bi trebao biti jednak širini čela. Prvo, morate glatko rezati, a zatim kosu izrezati dijagonalno. Šiške treba podijeliti u niti: širinu od po 1 cm, a nit se mora postaviti između dva prsta i podignuti, odrezati sve izbočene dlake. U tom slučaju rez mora biti ravan. Posljednji dodir je stanjivanje. Duljina može biti bilo koja, ovisno o vašim željama.

Važni savjeti stilisti

Ako tražite odgovor na pitanje kako pravilno izrezati prasak i nikada ga prije ne rezati, sjetite se da ga ne biste trebali prekratiti. Za početak, bolje je odabrati izduženu verziju. Ako vam se ne sviđa rezultat, uvijek ga možete lijepo ukloniti ukosnicama ili oštricom.

Kako rezati prasak kod kuće na suhu ili mokru kosu, nitko ne može sa sigurnošću reći, jer je sve sasvim individualno. Neki ljudi vole raditi frizure za mokru kosu, dok su drugi, naprotiv, mnogo lakši kada je njihova kosa suha. Ako želite rezati mokru kosu, imajte na umu da će, kada se osuše, dužina biti kraća.

Da bi slojeviti, morate kupiti posebne škare, oštrica koja ima male zube. Zahvaljujući takvim makazama, kosa nije potpuno odrezana. Za podnošenje potrebno je ukloniti višak kose s lica, a zatim razdvojiti niti i uvrnuti ih u svjetlo pletenicu. Od vrhova na udaljenosti od 2–3 cm moraju se izravnati sva željena područja.

Ako su vaše šiške narasle, lako ih je podrezati. Da biste to učinili, samo ponovite tehniku ​​rezanja, zadržavajući njezin oblik. Važno je ne rezati prekratko. Mnogo je teže napraviti samu opciju koju ste prvotno planirali. Ali ako sve radite točno onako kako je opisano u tehnici, možete lako i brzo bez ikakvih problema postići željeni rezultat.

http://chebo.pro/krasota/kak-samostoyatelno-krasivo-podstrich-chyolku.html

Lekcije kako pravilno izrezati šiške na stranu i nagnuti preko lekcija za fotografije i videozapise

Kosa je simbol ljepote. Da samo žene ne čine da izgledaju zapanjujuće. Bojanje, perm, styling, tkanje - to su samo osnove rada na frizuri. Cijeli arsenal je mnogo bogatiji. Danas ćemo se usredotočiti na to kako sami odrezati šiške.

Kome to ide

Mnoge frizure izgledaju nedovršeno bez praska. Različiti stilovi skladno se slažu samo s određenim oblicima, koji se međusobno razlikuju po dužini, debljini, kutu nagiba. Djevojke koje vole eksperimentirati, možete pokušati stvoriti željenu opciju kod kuće. Sretni koji su već bili s stilistom i ne žele mjesečno prilagođavati duljinu šiški, to je još više vrijedno učenja kako to rade u vlastitoj kupaonici.

Prije no što podignete škare, trebali biste razumjeti što je za vas lijepo i što nije prihvatljivo:

 1. Vlasnici lica pravokutnog i ovalnog oblika mogu birati apsolutno bilo koju opciju, bez straha od oštećenja vlastite slike (stanjivanje, neravnine).
 2. Djevojke s trokutastim licem ići će kosim bangama maksimalne duljine (od linije kose na čelu točno do jagodica).
 3. Za pravokutno lice, kratka verzija je idealna (duljina kratke strane je nešto veća od centimetra, a duljina do obrva), višeslojnost je dobrodošla.

Osnovna pravila za rad s bangom

Otkrivamo važne nijanse u radu s kosom lica. Trebat će vam nekoliko frizerskih dodataka:

 • oštre makaze s tankom oštricom;
 • razrjeđivanje škare ili britve;
 • fini češalj s čestim zubima;
 • stezaljke i gume.

Osim pripreme svega što vam je potrebno, odlučite se za željeni krajnji rezultat, odlučite što će biti linija kose, dužina i oblik. Nježno koristite škare kako biste izbjegli grebanje lica. Ako niste sigurni da ćete doći do željene veličine, možete izrezati suhu kosu (mokra nakon sušenja će se skratiti).

Tehnike za rezanje frizura

Za početak, pogledajmo kako rezati kosi bangs:

 1. Operi glavu.
 2. Osušite.

 • Pomoću tankog češlja odvojite šiške od ostatka kose, uklonite labave uvojke u repu.
 • Označite buduću frizuru ispravno olovkom ili češljem i vizualno je zapamtite.

 • Stisnite pramenove između dva prsta i odrežite višak duljine točno duž konture koja je dizajnirana. Oštrica škare mora se pomicati od vrha do dna kako bi dobila kosinu. Možete ostaviti dodatnu količinu od oko pet milimetara da biste smanjili nepravilnosti.
 • Škare se okreću pod kutom od četrdeset pet stupnjeva prema uvojcima, nježno savijajući vrhove. Smjer lopatica pod pravim kutom ispunjen je činjenicom da dobivamo luk zbog klizanja dlaka, a potrebno je točno ukloniti dodatnu duljinu.

 • Nakon uklanjanja nepotrebnih vlakana, češljajte češljeve češljeve češljeve češljeve i pregledajte ima li nepravilnosti. Uvjerite se da ste s takvom duljinom i kutom lijepi. Inače, ispravite proizvedeno remek-djelo.
 • Da bi slika bila prirodna, možete napraviti tanku crtu ili teksturu. U prvom slučaju, trebat će vam posebne škare s rezanjem na oštricu. Moraju se držati na udaljenosti ne većoj od jedan i pol centimetara od ruba.

  Ako nema škare, uzmite žilet. Podijelite prasak na pet dijelova. Svaki od njih zakrenite u čvrsti snop, obradite rubove izratka na udaljenosti od oko centimetra s oštricom, pravilno ga usmjerite (kut od oko 30 stupnjeva) i vrlo pažljivo kako ne biste uklonili višak dlačica. Uklonite samo gornji sloj oklopa, razrjeđujući ga do ruba u obliku čavla ili igle.

  Teksturirani ili poderani rubovi se mogu dobiti tako da se oštrica usmjerava prema rubovima prasaka gotovo uspravno. Da biste to učinili, postupno povucite šiške preko vrha glave, uklanjajući dodatnu duljinu pod malim kutom u obliku božićnog drvca s korakom od centimetra. Nakon završetka šišanja, šetajte okolo s prorijeđenim škarama.

  Ako je ova tehnologija razumljiva, onda ćemo shvatiti kako smanjiti resice na svojoj strani.

  Evo nekoliko opcija. Najlakše je ovako:

  1. Napravite ravni rez po centimetru više od željene duljine, jer kada češljate uvojke na stranama, niti će se skratiti.
  2. Podijelite prasak na dva dijela, čineći bočno razdvajanje.
  3. Pramenovi široki od razmaka rezati pod kutom od četrdeset pet stupnjeva do visine od jedan i pol do dva centimetra, tako da šiške izgledaju lijepo.

  Ovu opciju možete napraviti kao na slikama. Da biste to učinili, odmah razdvojite šiške sa bočnim razdvajanjem i odvojeno odrežite svaku polovicu.

  Možete napraviti vrlo originalno polaganje na svojoj strani kako slijedi:

  1. Prednju kosu podijelite u tri zone (prosjek bi trebao biti nešto veći).
  2. Središnje obloge, koje se kreću prema gore, čineći bočnu kosinu.
  3. Profil sredite na udaljenosti od oko dva centimetra od vrhova.

  Neke važne tajne

  Kosi bangs trebaju biti mljeveni, pogotovo ako vaša kosa ima debelu strukturu. Samo tako ćete postići prirodnu sliku.

  Završna provjera vašeg rada može se obaviti nakon šamponiranja i oblikovanja kovrča. Tada će se pojaviti vidljivi nedostaci. Podesite ih škarama.

  Ni u kojem slučaju nemojte rezati ravne šiške s idejom da budu kosi, jer će biti teško promijeniti glatke linije i možda ne pogoditi s duljinom.

  Za asove koji svoju kosu ne sijeku sami po sebi, nudimo malu tajnu. Podijelite prasak na dva dijela u horizontalnom smjeru. Gornji dio čini jedan do dva milimetra duljim, tako da se dlačice lijepo uvijaju ispod dna.

  http://beverli.ru/blog/pricheski-svoimi-rukami/kak-podstrich-chelku/

  Kako izrezati prasak

  Za mnoge djevojke pričvršćene za svoju frizuru, stalno održavanje njegove optimalne duljine i izgleda može biti pravi problem. Česti posjeti frizeru, barem jednom svaka dva tjedna, oduzimaju puno vremena. Stoga aktivno traže načine za pravilno rezanje resica ili ih položite na stranu bez pomoći stručnjaka. U stvari, u ovom zadatku ne postoji ništa teško - glavna stvar je napraviti ravne rubove tako da ne ometaju pregled.

  18 različitih načina za rezanje praska

  Kako izrezati prasak

  U početku je vrijedno odlučiti koju vrstu frizure imate, bez obzira nosite li ravnu, debelu ili kovrčavu kosu. Zatim slijedite ove jednostavne smjernice o tome kako rezati vlastite šiške kod kuće.

  Postupak započinje s definicijom područja šiški, a zatim je potrebno navlažiti

  1. Ako je ravan, debeo ili s lukom, onda ga odrežite, odvojite pramenove odabrane ispod i pričvrstite preostalu kosu tako da ne ometaju.
  2. Pročešljajte odabrano područje i osušite njegove krajeve unutra.
  3. Da biste postigli savršeni rezultat, izrežite niti u slojevima, pažljivo ih odvojite češljem, slijedeći zadani oblik.
  4. Pokušajte da ne uklonite mnogo duljine, vodite se njihovom donjom reznom površinom.
  5. Za veću prirodnost možete ostaviti nekoliko niti neobrezanih ili koristiti posebne makaze za filanje.

  Nakon određivanja duljine glodanja konchki

  Druge varijante ove frizure podrazumijevaju malo drugačiju tehniku, ali postoje brojni savjeti koji su univerzalni u svim slučajevima:

  • Mokra i mokra kosa je vizualno dulja od suhe, tako da je izrežite na centimetar niže, tako da vaši napori ne izgledaju ranjeni i da ne skaču nakon sušenja.
  • Kada kosite, nemojte previše pretjerivati ​​odabrane niti, tako da možete pomaknuti liniju rezanja i ona neće biti ravnomjerna i uredna.
  • Prije nego počnete - vodite brigu o prisutnosti kvačica za ubadanje viška kose, kako ih ne biste slučajno dotakli škarama.
  • U nedostatku profesionalnih alata - koristite nove oštre dodatke i pobrinite se da nisu glupi, koristeći ih isključivo za frizerske svrhe.

  Kao rezultat toga, možete usporediti prije i poslije

  Kako izrezati poderane resice?

  Učinite ovu opciju poželjno na suhu kosu. Svojom kovrčavom i gustom strukturom trebat će vam svakodnevno oblikovanje, pa prije nego što pređete na način na koji ćete izrezati šiške, razmislite o ovoj važnoj točki.

  1. Odaberite željeno područje i uklonite preostalu kosu ukosnicama.
  2. Označenu zonu povucite u stranu gdje će minimalna dužina biti.
  3. Izrežite vrhove frizure i uklonite ih oko trećine.
  4. Usredotočite se na širinu desne i lijeve izbočine čela i ne idite iza hramova.

  Evo još nekoliko savjeta o tome kako sami odrezati poderane resice:

  • Prije nego počnete, odvojite kosu u dijelu koji vam najviše odgovara - paralelno s linijom rasta, u obliku slova U ili trokutastom.
  • Odaberite gustoću frizure, ovisno o vrsti lica i osobnim željama. Zapamtite da što je deblja šiška, to će manje biti kose u glavnom dijelu kose.
  • U procesu rezanja odbijte parametre kao što su debljina, dužina i strukturne značajke vaše kose.

  Vi svibanj biti zainteresirani: Kako koristiti vitamin E za lice

  Kako izrezati dugi prasak?

  To je najjednostavnija i najbrža opcija za odsijecanje slatke svinje. Nema poteškoća i posebnih tajni u tome kako se izrezati dugi prasak.

  1. Odaberite željeno područje i uvrnite ga u čvrsti snop.
  2. Pomoću kliznih pokreta od vrha do dna izrežite željenu dužinu.
  3. Promiješajte prvu nit i izrežite je na odgovarajućoj razini - to će biti vaša kontrolna zona.
  4. Uz vodoravno razdvajanje, uhvatite sljedeći pramen uvučen za jedan centimetar i izrežite ga na razini kontrolnog kriška.
  5. Tako obrij svu kosu koja je skupljena u snop.
  6. Izrežite zubima ili ravnom linijom ovisno o željenom rezultatu.
  7. Kada rezate kosu, češljajte je i napravite trim. Ako je potrebno, izvršite podnošenje.
  8. Ako ste prethodno navlažili glavu, najprije je osušite oko lica, a zatim po cijeloj dužini pomoću okrugle četke.

  Svoje šišanje možete ažurirati bez novčanih troškova.

  Kako rezati kosu bangs?

  Jedno od popularnih pitanja je kako se izrezati kosi prasak. Lako se možete nositi s tim ako slijedite ove smjernice:

  • Operite kosu i osušite je ručnikom.
  • Odredite duljinu i smjer. Ne zaboravite da mokra kosa pod njihovom težinom izgleda duže i teže nego suha. Ostavite centimetar ili jednu i pol na zalihi.
  • Odvojite čekinje i fiksirajte ostatak kopči za kosu.
  • Izrežite ga na željenom kutu na kosom. Držite vrhove ravno dolje, a škare nagnute. Za poderan učinak, to bi trebao biti oko 45 stupnjeva - za to, postavite alat okomito i napraviti dijagonalne rezove, ide dublje postupno.
  • Dati volumen - izravnati gotov rez. Uzmite gornju cjedilu za kontrolu male debljine i držite je u razini očiju. S dva prsta držite vrh i odrežite nastali rep. Učinite to sa svim nitima.
  • Ako imate debelu ili tvrdu kosu, profilirajte je. Ako se uvijaju, onda to nije potrebno, jer će se još više intenzivno savijati.

  Ispod je dijagram frizure, kako izrezati resicu sa strane.

  Sastoji se od nekoliko faza.

  1. Odlučite se o duljini i strani u kojoj ćete ležati.
  2. Izrežite kosu dijagonalno pod kutom od 45 stupnjeva, ravnomjerno se krećući duž linije rasta. Postupno smanjite duljinu.
  3. Počnite rezati s obrva gdje će vam biti čelo, a zatim prijeđite na njegovu drugu stranu.
  4. Na kraju frizure - profil frizuru.

  Naravno, podrezivanje već gotove frizure nakon nekoliko tjedana mnogo je lakše nego samooblikovanje. Ali to ne znači da to ne možete učiniti sami kod kuće. Pogledajte video za vježbanje i slijedite detaljne preporuke, a onda vam neće trebati usluge profesionalnog majstora.

  A ipak - nemojte biti pohlepni i dijelite na društvenim mrežama!
  Ovo je najbolje hvala za nas...

  http://33devici.ru/kak-podstrich-samostoyatelno-chelku.html