logo

Kako pravilno posvijetliti kosu kod kuće bez štete.

Ponekad se dogodi da doista želite promijeniti svoj izgled i da nemate novca ili prilike da izađete iz kuće da posjetite kozmetički salon (na primjer, ako ste na porodiljskom dopustu s malim djetetom i ne možete ga ostaviti na nekoliko sati). U takvim slučajevima možete otići u trgovinu, kupiti sve što vam je potrebno za velike reinkarnacije i. djelovati! Točno kod kuće! U našem članku naučit ćete kako pravilno koristiti profesionalne proizvode za kosu kod kuće, kao i kako ne biste oštetili kosu u procesu izbjeljivanja kose.

Procjenjujemo stanje kose i njezine mogućnosti

Prema pravilima friziranja prije bilo kakvog bojenja, a osobito sijeva, potrebno je procijeniti stanje kose i vlasišta. Zdrava kosa je jaka i elastična, ima prirodni sjaj, dopušten je manji broj rascijepljenih krajeva. Na kožu glave također ne smiju biti rane, osipi, ranice, alergije.

Znakovi oštećenja kose su snažan gubitak kose, krhkost, prekomjerna suhoća i promjena strukture. Ovo stanje kose može se promatrati nakon ponovljenog bojenja s agresivnim bojama, nakon kemijskog trajanja, prijenosa bilo koje bolesti, kao i zbog hipovitaminoze. U svakom slučaju, ako je kosa jako oštećena i oslabljena, onda bi se ideja sijeva trebala napustiti, jer je rizik od gubitka kose nakon izbjeljivanja vrlo visok.

Odredite koliko tonova treba posvijetliti kosu

Da biste to učinili, možete koristiti paletu nijansi bilo koje boje za kosu. Usporedite boju kose s nijansama prirodnog asortimana bilo koje palete profesionalnih boja, a također pronađite željenu nijansu koju želite dobiti kao rezultat. Tako ćete dobiti ideju o tome koliko će tonova morati posvijetliti kosu.


Poznavanje željenog rezultata vrlo je važno kako bi se procijenile njihove sposobnosti. Ako ćete osvijetliti tamnu kosu za 5 ili više tonova, pripremite se za zamjetan gubitak kvalitete kose. Za jako izbijeljenu kosu morat će se brinuti više, oni postaju vrlo suhi i vrlo osjetljivi na mehanička oštećenja i lomljenje.

Da biste posvijetlili tamnu kosu kod kuće, morate kupiti:

 1. Posvjetljivanje praha ili praha. Obično se prodaju u vrećama koje su dizajnirane za jednu uporabu ili u većim bankama.
 2. Oksidirajuća emulzija (oksidant). Također dostupno u bočicama za jednokratnu uporabu i većim bocama.
 3. rukavice
 4. Ampule sa zaštitnim uljem. Gotovo svi proizvođači imaju zaštitna sredstva koja se dodaju u smjesu za bojenje ili posvjetljivanje neposredno prije primjene. Namijenjene su smanjenju štetnih učinaka kemijskog sastava na strukturu kose. U principu, to nije obavezan proizvod i može se zanemariti ako je vaša kosa dovoljno jaka.
 5. Toniranje trajnog bojila + aktivator. Svijetleći prah ne daje željenu nijansu kose, već samo priprema bazu za njenu proizvodnju, uklanjajući prirodne pigmente iz kose do određenog pozadinskog osvjetljenja. Osim toga, izbijeljena kosa izgleda beživotno i vrlo suha na dodir. Da biste dobili prekrasan hlad, kao i za vraćanje izgubljene elastičnosti kose, morate držati toniranje.

Što je pozadinsko osvjetljenje? Malo teorije boja

U prirodi postoje samo tri osnovne boje koje se ne mogu dobiti miješanjem - to je crvena, plava i žuta. Sve ostale boje dobivaju se miješanjem ovih triju glavnih, na primjer:

 • Crvena + žuta = narančasta
 • Crvena + plava = ljubičasta
 • Plava + žuta = zelena
 • plava + crvena + žuta = smeđa.

Pozadinsko osvjetljenje je boja koja se dobiva nakon djelomičnog uništenja prirodnog pigmenta zbog kemijske izloženosti kosi. U pravilu, prvi u kosi je uništen od strane plavog pigmenta, tako da kosa u procesu sijeva prvi crveni. Zatim se crveni pigment uništi, a kosa postane žuta. Žuta boja kose u procesu munje znači da pozadinsko osvjetljenje već odgovara razini "plavuše". Nadalje, što je manji žuti pigment u kosi, boja kose je bliža bijeloj boji. Unaprijed odredite pozadinsko osvjetljenje, na koje želite ukloniti boju kose kako biste postigli željenu nijansu.

Gdje kupiti profesionalne proizvode za kosu?

 • Najlakši način je da kupite sjajila i boje u trgovinama profesionalne kozmetike za kosu vašeg grada. Tamo možete vidjeti paletu boja, odlučite se na željenu nijansu, dobiti savjet od prodavatelja. Ako ne možete otići u kupovinu, možete tražiti slične internetske trgovine u svom gradu. Budući da živim u Ufi, dat ću vam primjere nekoliko online trgovina profesionalne kozmetike za kosu našeg grada:
 • http://cosmeticufa.com
 • http://profcosmetic-shop.ru/
 • http://kudriprof.ru/
 • Online trgovina profesionalne kozmetike za kosu s isporukom širom Rusije. U takvim prodavaonicama korisno je kupiti proizvode u malom rasutom stanju, tako da možete nadoknaditi troškove dostave. Na primjer, jedna od popularnih trgovina profesionalnih proizvoda za kosu je "HiHair.RU" http://www.hihair.ru
 • Zajedničke kupnje. Danas ova vrsta kupovanja postaje sve popularnija. Ako imate iskustva u naručivanju robe u zajedničkim kupovinama, tada možete lako pronaći par kupljenih profesionalnih kozmetičkih proizvoda za kosu koji su organizirani u vašem gradu.

Što izbjeljivati ​​prah (prah)?

Općenito, upotreba salonskih proizvoda kod kuće često postaje problematična. Posebno, profesionalna sredstva za čišćenje obično sadrže mnogo amonijaka, čiji se oštar i neugodan miris može proširiti po cijelom stanu. U procesu nanošenja spoja za osvjetljavanje na kosu, također ćete osjetiti veliku nelagodu povezanu s otpuštanjem mirisa amonijaka, na primjer, peckanje i crvenilo očiju. Također, ako postoje djeca u stanu, onda je nepoželjno koristiti amonijak razrjeđivače.

Srećom, za sigurniju kosu postoje sigurniji proizvodi. Na primjer, tvrtka Kapous proizvodi prašak za posvjetljivanje bez amonijaka Kapous Magic Keratin. Iz vlastitog iskustva znam da tijekom rada s ovim prahom, miris amonijaka ne postoji, a također nema pečenja i crvenila očiju. Plus, to je relativno jeftin (oko 80 p. Po vrećici 30g, 450r. Po može 500g).

Sličan prašak za posvjetljivanje bez sadržaja amonijaka dostupan je od drugih proizvođača, na primjer:

 • L'Oreal Professionnel Platinum (3500 r.)
 • Brelil Ne izbjeljivanje AMMONIA (2700r.)
 • Baco Soft Colour Collection prašak za osvjetljavanje bez amonijaka - osvjetljavajući prah bez amonijaka s anti-žutim efektom (1200 r.)
 • CHI Professional Blondest puder za puder u prahu za amonijak bez kreme (4000r.)

Koliko biste trebali kupiti prah za osvjetljavanje i oksidans?

Najjednostavnije kod kuće je posvijetliti kratku tamnu kosu i kosu dužine ramena. Da biste posvijetlili kratku kosu, 1-2 vrećice praha uzimat će po 30 g, 2-3 vrećice na kosi do ramena, 3-4 vrećice na kosi do lopatica, za dulju kosu može biti potrebno do 8 vrećica. Izračunavanje količine oksidativne emulzije temelji se na broju praha za posvjetljivanje u omjeru 2: 1 (na primjer, 60 g oksidanta i 30 g praha za posvjetljivanje)

Kako odabrati oksidant?

Da bi munja bila manje traumatična za kosu, uzmite oksidacijsku emulziju koja sadrži 3% vodikovog peroksida. Oksidatori s višim sadržajem vodikovog peroksida snažnije uništavaju strukturu kose. Osim toga, uporaba oksidanata s visokim sadržajem vodikovog peroksida uključuje vrlo brzu primjenu, tako da ne biste trebali riskirati i kupiti visok postotak oksida za izbjeljivanje kose kod kuće.
Također su komercijalno dostupni oksidanti s 1,5% vodikovog peroksida. To su takozvani "aktivatori", namijenjeni toniranju plave kose. Za posvjetljivanje tamne kose s prahom, također nisu prikladni, jer će rezultat biti teško uočljiv u najboljem slučaju.
Kako osvijetliti kosu kod kuće korak-po-korak vodič za početnike
Osvjetljavanje kose nije lak zadatak, bez obzira kako se čini. Odaberite dan kada ćete imati nekoliko slobodnih sati kako biste sve obavili ispravno.
Promjena boje i osvjetljavanje kose vrši se SAMO na prljavoj kosi kako bi se smanjili štetni učinci sredstva za posvjetljivanje na kosu. Također bi bilo lijepo napraviti masnu masku na kosi nekoliko dana prije zahvata.

Dakle, prijeđimo na akciju:

 1. Češljajte kosu, podijelite ih u 4 zone (duž rastanka i preko) i skupite kosu svake zone gumenom trakom u repu.
 2. Nosite rukavice
 3. Priprema strukture za pročišćavanje:
  Prašak i oksidans pomiješajte u preporučenim omjerima (obično 1: 2). Po želji dodajte zaštitno ulje. Pomiješajte sastojke temeljito. To bi trebala biti homogena masa. Ako je sastav previše gust, i teško ga je primijeniti na kosu, ili se brzo suši, dodajte malo oksidacijske Noah emulzije i pomiješajte.
 4. Rastvorite kosu na jednom dijelu glave, odvojite tanku traku i počnite nanositi smjesu za posvjetljivanje. Može se nanositi izravno rukama u rukavicama, tako da će biti brži. Imajte na umu da je vrijeme primjene ograničeno, tako da ne biste trebali izgubiti ni minutu. Preporučljivo je imati vremena za nanošenje kompozicije što je brže moguće kako bi se ravnomjerno posvijetlila kosa. Budite oprezni da kosu ne ostavljate netaknutom, pogotovo ako uzimate predebele niti.
  Učinite isto s drugim zonama, tj. Prvo na stražnjoj strani glave, a zatim na fronto-parijetalnoj zoni.
 5. Ostavite kompoziciju na kosi u vrijeme koje preporuča proizvođač. Ali ne više od 50 minuta. Stalno pratite reakciju na kosu, odnosno promjenu boje. Ako vidite da je željeno pojašnjenje pozadine već postignuto, onda sigurno nastavite s ispiranjem.
 6. Isperite spoj za izbjeljivanje iz kose tekućom vodom, a zatim kosu operite šamponom. U salone za ovu uporabu šampon duboko čišćenje. Kod kuće, svaki prikladan šampon za masnu kosu.
 7. Toniranje je završna faza bojenja nakon što se kosa osvijetli praškom za izbjeljivanje. Stručnjaci ne preporučuju zanemarivanje ovog postupka, već to učiniti istog dana nakon pojašnjenja. U ovom slučaju, kosa se hrani pigmentima iz boje za bojanje i bit će manje osjetljiva na oštećenje mehaničkog naprezanja.

Za toniranje uzimaju boju po toni lakšu od željene, kao i oksidirajuću emulziju od 1,5% ili 3% za stabilniji rezultat. Sam proces toniranja sličan je uobičajenom bojanju kose, ali se u ovom slučaju boja nanosi na mokru kosu. Trebate također pažljivo pročitati upute za preporučeno vrijeme izlaganja, jer izbijeljena kosa može se intenzivnije obojiti.

Nakon vremena izlaganja obojenog bojila, oprati kosu toplom tekućom vodom i nanijeti balzam za obojenu kosu.

Važni savjeti

 • Ne uljepšajte kosu profesionalnim proizvodima ako je vaša kosa prethodno bila obojena prirodnim bojama, kao što su kana ili basma, ili mjesec dana nakon upotrebe tonskih balzama kao što je Toniki.
 • Strogo proučite i slijedite upute za korištenje svakog korištenog alata, ne pribjegavajte kombinaciji profesionalnih alata i narodnih savjeta (na primjer, dodajte biljno ulje emulziji munje).
 • Nemojte koristiti metalne posude i metalne predmete u procesu izbjeljivanja i bojanja kose.
 • Nakon postupka izbjeljivanja, kosa će dugo trebati posebnu njegu, kombinirajući posebne šampone za obojenu kosu i hidratantne i hranjive maske.
 • U početku, nakon bojenja, prestanite koristiti agresivne četke i četke za kosu, po mogućnosti sušite kosu na prirodan način.

Hvala na pažnji! Neka vam kosa bude zdrava i lijepa i uvijek ste zadovoljni svojim izgledom!

http: //xn--80aagmvb1aoklom.xn--p1ai/index.php? go = kak-pravil-no-osvetlit-volosy-v-domashnih

Što može posvijetliti kosu bez štete

Ova web stranica je inicijativa web dizajnera, webmastera i blogera koji žele poboljšati mrežu i pomoći svojim posjetiteljima.

Zastarjeli preglednici stvaraju sigurnosne probleme i ometaju razvoj Interneta zbog ograničenih mogućnosti i višestrukih grešaka.

"Ne mogu ažurirati preglednik"

Ako zbog problema s kompatibilnošću ne možete promijeniti preglednik, možete instalirati drugi i ostaviti stari da biste osigurali kompatibilnost.

Ako niste administrator ovog računala i ne možete sami instalirati novi preglednik, obratite se administratoru s ovim zahtjevom.

http://mamsy.ru/blog/osvetlyaem-volosy-v-domashnih-usloviyah/

Kako posvijetliti kosu bez štete? 7 dokazanih metoda

Pitanje je kako posvijetliti kosu bez štete. Doista, sastav kemijskih boja sadrži štetne sastojke, nakon interakcije s kojom kosa gubi zdrav izgled. Stoga oni zahtijevaju dugoročni oporavak. Da biste to spriječili, možete upotrijebiti učinkovite načine kako biste osigurali pojašnjenje. U tu svrhu koriste se jednostavni narodni lijekovi. Svi se postupci mogu obavljati kod kuće.

Kako posvijetliti kosu bez štete, kako ne bi posjetili salon? Važan korak je priprema za postupak, a zatim i njega. Zbog sijeva, lice izgleda mlađe, tako da mnoge žene odabiru ovu vrstu aktovki. Postupak se može koristiti za tamnu i svijetlu kosu. Da biste izbjegli greške, trebali biste se upoznati sa svim suptilnostima rada.

Sadržaj

Za tamne kovrče

Za tamne kovrče potrebno je kremu ili prašak za izbjeljivanje. U ovom je slučaju važno neutralizirati crveno-narančastu nijansu. Kremasta boja ima učinak posvjetljivanja i toniranja. Koristi se za tamne plave kovrče.

Za crne niti, bolje je odabrati prah, zbog čega se vrši osvjetljavanje na 8 tonova. Ali onda će vam trebati toniranje, tako da će cijeli proces biti dug. Prije zahvata morate se pobrinuti da odaberete osvjetljavanje, jer po prirodi kosa se kombinira s očima i obrvama.

Za plave kovrče

Najsigurniji način osvjetljavanja kose je isticanje. On savršeno ažurira boju i čini kosu voluminoznijom. U usporedbi s bojanjem, postupak je sigurniji.

Šamponi su namijenjeni za sigurnu kosu. Još je bolje izabrati narodne metode, jer je mnogo lakše posvijetliti smeđe kovrče od drugih. To su med, rabarbara, kamilica i limun.

Za osvjetljavanje kose koristi se limun s kojim se boja mijenja za 1-2 tone. Da biste to učinili, voda (0,5 litara) pomiješajte s limunovim sokom (od 1 voća). Alat se koristi za ispiranje čistih niti. Ali za suhe kovrče ova metoda nije prikladna, jer limunska kiselina ima učinak sušenja.

Sigurna rasvjeta

Da biste izvršili pojašnjenje bez štete, trebali biste se pridržavati recepta. Postupak se provodi na temelju sljedećih pravila:

 • Kemijska sredstva treba koristiti pažljivo jer mogu osušiti kosu. Ako se nepravilno koriste, kovrče mogu loše ispasti;
 • Kožu i lice treba zaštititi od izlaganja sredstvima;
 • Osvijetljena kosa mora biti zaštićena od klorirane vode;
 • Na oštećenu kosu ne bi trebalo vršiti pojašnjenje.

Stupanj pojašnjenja

Razina pojašnjenja ovisi o:

 • Izvorna boja kose. Sjajne crne kovrče dovoljno su teške;
 • Trajanje postupka;
 • Iznos sredstava;
 • Temperatura.

Blago posvjetljivanje oštećuje kovrče. Stoga prije postupka treba odabrati prikladniji alat.

limun

Sok od limuna pogodan je za posvjetljivanje tamne i plave kose. Dobivaju sjaj. Alat vam omogućuje da eliminirate elektrifikaciju. Bojanje se temelji na sljedećim metodama:

 • Sok od limuna (0,5 šalice) pomiješan s vodom (125 g);
 • Prije izbjeljivanja dodajte malo maslinovog ulja;
 • Zatim se sastav nanosi na čiste kovrče, a zatim se suši;
 • Nakon sat vremena, morate oprati glavu klima uređajem.

kamilica

Daisy će učiniti vašu kosu zlatnom. Za pripremu sredstava potrebno suho cvijeće (2 žlice. L.) i vode (2 šalice). Sastav treba zagrijavati na laganoj vatri. Nakon 15 minuta može se ukloniti i ohladiti. Otopina se mora ispustiti.

Kamilica se koristi kao klima uređaj. Kamilica se može kombinirati s koprive (1 tbsp.). Bilje se kuha u 1 litri 10 minuta. Sastav se koristi za ispiranje čiste glave. Nakon 15 minuta možete ga isprati.

kefir

Sigurna kosa s kefirom. Morate uzeti proizvod najmanje 3-4% masnoće i ne vrlo svježe, jer je obogaćen kiselinama. To će zahtijevati kefir (0,5 šalice), votku (2st. L.), limunov sok (od polovice voća), žumanjak, šampon.

Komponente su pomiješane, a zatim se smjesa nanosi na kosu. Glava treba biti omotana s filmom, a zatim ručnikom. Maska traje oko 8 sati, a zatim je treba isprati šamponom.

cimet

Cimet se mora prethodno samljeti i pomiješati s balzamom u količini od 2: 1. Zatim se alat nanosi na kosu. Toplinu stvaraju plastična vrećica i ručnik. Maska vrijedi 8 sati.

Posvjetljivanje cimeta je također prikladno za tamnu kosu. Pronaći će sjajni sjaj. Za učvršćivanje učinak zahvata izvodi se 3 puta tjedno.

Prije sjednice morate oprati kosu sastavom na bazi šampona, soli, sode. Alat vam omogućuje da omekšate kosu. Nakon sušenja nanosi se med, a onda morate nositi maramu.

Za pojašnjenje meda toplina nije potrebna. Maska se koristi 10 sati. To će omogućiti ne samo pojašnjenje, nego i odstranjivač boje. Kovrče postaju svilenkaste.

Kana je prirodna kozmetička komponenta koja ne samo da oboji kosu, već je i ojačava. Struktura je ojačana i s njom su tretirani rascjepkani krajevi.

Za pripremu kompozicije kane treba temeljiti na uputama. Tamo je također naznačeno vrijeme izlaganja. Zatim operite glavu toplom vodom. Rezultat je ujednačena, atraktivna boja.

Vodikov peroksid

Zahvaljujući vodikovom peroksidu, izvršena su 2 tipa bistrenja:

 • Jednostavno. Namijenjen je svjetloplavoj kosi. Za bistrenje sa 2 tona, potreban je vodikov peroksid od 3-5%. Prvo trebate oprati kosu, osušiti je i nanositi balzam. Tada se peroksid ulije u bocu spreja. Kosa se mora češljati, a alat se može nanijeti. Pričekajte pola sata, a zatim isperite. Na kraju se primjenjuje klima uređaj;
 • Duboko. Postupak je potreban za tamnu kosu. Potreban je peroksid 8-12% (40 g), koji se miješa s tekućim sapunom (40 g), vodom (30 g). Nanesite proizvod na neopranu glavu. Nosite šešir nije vrijedno toga, kako se ne bi spalili. Nakon 30 minuta možete isprati glavu octenom vodom. Rezultat je ujednačena, atraktivna boja.

Ove sigurne metode namijenjene su kućnoj uporabi. S njima se struktura kose neće oštetiti. Sada poznate metode kako posvijetliti kosu bez štete. Proizvodi za prirodne maske uvijek će biti kod kuće. Postupci omogućuju jačanje kovrča, poboljšavaju njihov izgled. Potrebno je samo slijediti upute za kvalitetno pojašnjenje.

http://evagirl.ru/45-kak-osvetlit-volosy-bez-vreda-7-proverennyh-metodov.html

Svijetlo bez štete za kosu - istina ili mit?

Želja za plavim kovrčama toliko je jaka da čak i strah od kvarenja ne zaustavlja izgled kose. Bilo koji postupak sijevanja, čak i najnježniji, nije povoljan za kosu. Rezultat obojenosti nije samo dugo očekivana nijansa plave, već i suhe, tupa, beživotna niti. Kako postići dobar učinak i održati kosu zdravom? Kako posvijetliti kosu bez štete po njihov izgled? Razmotrite moguće opcije.

Učinak sijeva na kovrče

Svaka promjena boje utječe na stanje kovrča, osobito ako je sijeva. Razaranje prirodnog pigmenta nastaje kao rezultat oksidativnog procesa koji negativno utječe na cijelu strukturu kose.

Pod djelovanjem kemijske reakcije na mjestu prirodnog melanina formiraju se šupljine, a keratin građevinski materijal je značajno deformiran. Jezgra nakon razjašnjavanja slabi. Otpušteni sloj pahuljica koje prekrivaju kosu prestaje pružati pouzdanu zaštitu.

Kovrče postaju suhe, krhke, nejasne, bespomoćne.

Važno je! Svaki utjecaj može pogoršati njihovo stanje. Stoga je vrlo oprezno rukovati s izbijeljenom kosom.

Priprema postupka

Da bi kosa imala manje štetan učinak u procesu razjašnjavanja, trebate se unaprijed pripremiti za nju:

 1. Vodite računa o uvojcima što je više moguće: bitno ograničite ili odbacite bilo koji toplinski učinak (sušilo za kosu, ispravljač, sunce).
 2. Nemojte proizvoditi druge štetne kose, kemijska djelovanja (perm, bojenje).
 3. Ako se izbjeljivanje planira za mjesec dana ili više, poželjnije je pripremiti glavu za kosu uz pomoć domaće sjaje: napravite maske, isperite. Odaberite prikladne recepte s cimetom, medom, kefirom, kamilicom, ali bez kemikalija, alkohola. Postupci osvjetljavanja izmjenjuju hranjive tvari. 2 tjedna prije agresivnog izbjeljivanja završi se domaći izbacivanje boje.
 4. Pružite pravilnu njegu niti: prehrana, hidratacija, temeljito čišćenje. 1 tjedan prije zahvata zaustavljena je intenzivna njega.
 5. Bolje je riješiti se splitskih završetaka prije bojenja, jer su vidljiviji na svijetlim pramenovima. Frizura će dobiti neuredan izgled. Ako se u kabini provede munja za izvođenje ove manipulacije, to je dopušteno odmah nakon promjene boje.
 6. Kosa ne smije sadržavati nikakve tragove stila, čak i klorirana voda iz bazena ili morska sol koja je pala na kovrče može pokvariti rezultat nadolazećeg izbjeljivanja.
 7. Za čišćenje kovrče je 1-3 dana prije zahvata, na koži se formira prirodni zaštitni sloj.
 8. Važno je voditi zdrav način života: hranu, san, bez loših navika.

Poštujući ova jednostavna pravila, bit će mnogo lakše postići najbolji rezultat. Imajući zdravu, pripremljenu kosu, možete se nadati povoljnom ishodu događaja.

Kako pažljivije osvijetliti kosu

Da bi kosa bila manje zahvaćena kemijskim bojama, potrebno je ne samo pravilno se pripremiti za nju, nego i slijediti smjernice za izbjeljivanje.

 1. Vrlo pažljivo pristupite odabiru boje. Ako kosa ne mora bitno promjeniti boju (više od 3 tone), vrijedi se zadržati na osjetljivijim sredstvima.
 2. Kada nježna kosa sijeva ne stane (tamna izvorna boja, kruta struktura), trebali biste ozbiljno razmotriti izbor oksidatora. Što je štap tamniji, to je kompozicija koncentriranija.
 3. Obavezno se pridržavajte vremenskog intervala preporučenog od strane proizvođača. Perederzhivaya boja povećava rizik od opeklina kovrče, ozlijediti kožu.
 4. Ako jedan postupak nije dovoljan za postizanje željenog rezultata, potrebno je ponoviti boju, ali ne ranije od tjedan dana.
 5. Da biste posvijetlili kosu bez oštećenja kose, morate stalno pratiti proces. Ako osjetite neugodne osjećaje: svrbež, pečenje, grijanje, odmah je potrebno isprati kompoziciju tako da kosa nakon takve manipulacije ne napusti vlasnika.
 6. Potrebno je pažljivo pročitati upute za bojanje sastava, strogo ga slijediti. Nemojte zanemariti test za alergije.

Upozorenje! Usklađenost s preporukama pomoći će u zaštiti niti od negativnog utjecaja, proces obezbojenja će se odvijati bez gubitka, frustracije.

Sredstva za nježno razjašnjenje

Za one koji ne trebaju dramatične promjene u izgledu, prikladna je nježna kosa. Za takvu manipulaciju postoje mnogi alati koji delikatno djeluju na kosu.

Pomoću tonika, toniranih šampona, možete promijeniti boju uvojka u 1-2 koraka. U isto vrijeme, sastav je pretežno štedljiv, omogućava sigurnu rasvjetu kose. Kovrče dobivaju novu nijansu, sjaje, izgledaju zdravo.

Boje bez amonijaka mijenjaju boju kovrči bez oštećenja unutar 4 koraka. Ova metoda će biti izvrsno rješenje za prepoznavanje dubine prirodnog sjenila. Zasićena boja, prekrasan sjaj rezultirat će takvim bojanjem. Kosa nakon bojanja bez amonijaka blago se kvari.

Posvjetljivanje krema, sprej nedavno uživao veliku popularnost. Oni su jednostavni za uporabu, sastav se primjenjuje pažljivo, kovrče se ne kvare. Ovdje, međutim, učinak nije jak (1-3 koraka). Ali to vam omogućuje postizanje nekih trendovskih učinaka, na primjer, ombre.

Kućna kozmetika

Kosu možete posvijetliti kod kuće uz pomoć narodnih recepata. Ova opcija je prikladnija za vlasnike svijetlo smeđih nijansi, ali i za brinete pomoći će da se malo smanji toplina boje. Kućna kozmetika apsolutno je bezopasna za kosu, čak iu mnogim slučajevima može ojačati i hraniti.

Maskajte cimetom i medom

Brunettes, važno je znati kako olakšati njihove niti lako, uz maksimalnu brigu. Ovaj recept je izvrsno rješenje. Cimet će dati tamnu zlatnu nijansu, a ulje će nahraniti niti.

U malo meda zagrijanog u vodenoj kupelji (2 žlice), na isti način dodajte maslinovo ulje na temperaturu tijela u količini od 2 žlice. žlice. Za dobivenu masu mix 2 žlice. žlice mljevenog cimeta i regenerator za kovrče. Temeljito promiješajte, nanesite na niti, toplo, pričekajte od 1 do 8 sati. Isperite na uobičajeni način.

Više o ovoj metodi pročitajte u članku: cimet i med za osvjetljavanje kose.

Imajte na umu da se drobljeni cimet loše ispire iz kose - morate ga temeljito isprati vodom.

Maska s kamilicom i glicerinom

Plavuše bi trebale pažljivo odabrati recepte za pojašnjenje kako ne bi kupile crvenokose. Kamilica će dati svjetlo zlatni sjaj, a glicerin će učiniti uvojke elastičnim i sjajnim.

Zakuhajte 2 žlice. žlice suhog cvjetova kamilice s 1 šalicom kipuće vode, uliti 1-2 sata, procijediti. U rezultat infuzije na sobnoj temperaturi, dodajte 5 žlice. žlice glicerina. Ravnomjerno rasporedite otopinu po pramenovima, zagrijte je. Nakon 1 sata isprati.

U posebnom odjeljku odabrali smo za vas mnogo načina za osvjetljavanje kose folk lijekovima.

Kako odabrati boju za osvjetljenje

Često se žene pitaju je li boja loša za kosu. Moguće je nedvosmisleno odgovoriti da spojevi koji sadrže amonijak nisu bezopasni za kosu. Izbor sredstava za promjenu boje mora se shvatiti ozbiljno.

Sparing sredstva nisu prikladna za kardinalnu promjenu slike, tako da to morate odmah uzeti u obzir pri odabiru. Odabrane su agresivne formulacije, dopunjene raznim komponentama njege: uljima, ekstraktima, vitaminima. Tako će boja „ublažiti“ štetne učinke.

Za kućnu upotrebu savršena kremasta tekstura. Takva opcija osigurava prikladan crtež, ravnomjernu distribuciju. Hue postaje homogen.

Odaberite profesionalne boje, misleći da su najbolje, ne isplati. Kod kuće je teže pripremiti kompoziciju, ako nema relevantnog iskustva, možete napraviti greške u proporcijama, koje će naštetiti kosi.

Boja za osvjetljenje je bolje odabrati poznate robne marke, dokazane proizvođače. Daje prednost vrlo skupim ili jeftinim opcijama nema smisla.

Vijeće. Kada nema iskustva razjašnjenja, bolje je da ne eksperimentirate sami, već da kontaktirate salon ili se barem posavjetujete s dobrim stručnjakom. Atraktivan izgled, prisutnost zdrave kose na glavi - primarni zadatak.

Mnoge žene, odlučujući se za eksperimentiranje s bojom, pitaju se kako osvijetliti kosu bez štete po zdravlje. Pažljiva priprema za postupak, slijedeći preporuke o boji, kompetentan pristup odabiru alata pomoći će u postizanju dobrih rezultata. Ažurirani izgled oduševit će i inspirirati.

Mi smo za nježno osvjetljenje kose:

Korisni videozapisi

Korisni savjeti i recepti za sigurnu kosu kod kuće.

Metoda kućne sijeva kose bez štete i kemijskih komponenti.

http://expertpovolosam.com/procedury/osvetlenie/uhod/bez-vreda

Kako posvijetliti kosu kod kuće bez štete i bez boje

Žene se često dosađuju s uobičajenom bojom kose, a ne svatko će im se usuditi naškoditi bojom. Uostalom, korištenje kemijskih boja za dugo razdoblje ozbiljno šteti kovrče, oni postaju suha i krhka. Kemikalije se počinju nakupljati u njima i na vlasištu, što može dovesti do njihovog gubitka. Srećom, moguće je osvijetliti kosu nekoliko tonova koristeći samo prirodne sastojke.

Ovdje su neke od najučinkovitijih recepata za osvjetljavanje kose, bez pribjegavanja bojama s kemijskim sastavom.

Kako osvijetliti kosu brineta bez boje

Med učinkovito posvjetljuje tamnu kosu (poput bilo koje nijanse), jer sadrži enzim koji proizvodi malu količinu vodikovog peroksida. Med također vlaži i hrani ih, čineći ih zdravijima.

Recept 1

Med pomiješajte s dovoljno vode da biste dobili glatku pastu. Preporučeni omjer meda i vode je 4: 1. Neka mješavina stoji oko 30-60 minuta, zatim nanesite na kosu i stavite kapu za tuširanje. Čuvajte najmanje 2 sata (ili cijelu noć poželjno). Zatim isperite glavu toplom vodom i operite je šamponom.

Recept 2

 • 1 šalica jabučnog octa;
 • 1/2 šalice meda;
 • 1 žlica kokosovog ulja.

Pomiješajte sve sastojke u zdjeli dok se ne formira glatka tekstura i rasporedite po pramenovima. Zatim ih zamotajte ručnikom i ostavite preko noći. Ujutro morate oprati kosu šamponom. Obavite postupak jednom tjedno kako biste postigli željene rezultate.

Recept 3

 • 1/4 šalice meda;
 • 1/4 šalice maslinovog ulja.

Dobro promiješajte sastojke u posudi. Utrljajte smjesu u kosu i izađite van, držite se izravnog sunčevog svjetla oko sat vremena. Zatim isperite šamponom. Tečaj - 2 puta tjedno.

Recept 4

 • 1 šalicu meda;
 • 2 žlice cimeta;
 • 2 žličice sok od limuna;
 • 1 šalica klima uređaja.

U maloj zdjeli dobro promiješajte sve gore navedene sastojke. Operite kosu i obrišite je ručnikom kako biste uklonili višak vlage. Nanesite smjesu po cijeloj dužini kose ili na željena područja. Nosite kapicu za tuširanje ili omotajte glavu i ostavite najmanje 2 sata. Što duže to bolje. Nakon ispiranja brave hladnom vodom. Ako je potrebno dodatno pojašnjenje, ponovite postupak.

cimet

Cimet ne samo da osvjetljava niti, nego ih i štiti od sunca. Sadrži antioksidanse koji sprječavaju oštećenje kose.

Recept 1

 • 1/2 šalice cimeta;
 • 1/2 šalica klima uređaja.

Izmiješajte oba sastojka dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite na kovrče i ostavite 3-4 sata. Po želji moguće je otići na noć. Ujutro operite kosu šamponom. Dovoljno je jednom tjedno raditi željeni rezultat.

Recept 2

 • 3 žlice meda;
 • 4 žlice cimeta;
 • 2 žlice maslinovog ulja.

Pomiješajte sve sastojke i utrljajte masku na mokru kosu. Zatim pokrijte glavu folijom i ručnikom. Ostavite 1-2 sata i isperite blagim šamponom.

Recept 3

 • 1 žumanjka;
 • 3 žlice meda;
 • 1 žlica svježeg soka od limuna;
 • 3 žlice cimeta;
 • 1 žlica maslinovog ulja.

Pobuditi žumanjak s limunovim sokom i medom. Zatim dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Masažu smjesu na kosu. Pokrijte glavu folijom i ostavite masku sat vremena. Nakon šamponiranja vaše kose.

ocat

Recept 1

 • 1/2 šalice jabučnog octa;
 • 1/2 šalice vode;
 • bocu s sprejom.

Ulijte vodu i jabučni ocat u bocu i dobro protresite. Poprskajte smjesu na kosu i držite oko 30 minuta. Zatim isperite hladnom vodom.

Uz pomoć kave možete obojiti tamnu kosu. Koristi se stoljećima iu nekim kulturama, a danas se češće koristi od kemijskih boja. Kava također značajno poboljšava njihovo stanje.

Recept 1

Napravite jako jaku kavu i pustite da se potpuno ohladi. Prelijte ga u sprej bocu i ravnomjerno nanesite na kosu. Izađi van i ostani na izravnom sunčevom svjetlu. Za najbolji učinak poželjno je češće provoditi postupak.

Recept 2:

 • 3 žlice. mahunasti grah;
 • 2 žlice. regenerator za kosu, koji se ne mora isprati;
 • topla voda

Napravite srednju čvrstoću kave, pustite da se ohladi. Dobro izmiješajte s neizbrisivim regeneratorom. Ravnomjerno rasporedite po uvojcima i držite 1 sat.

Kako posvijetliti plavu kosu bez boje narodnih lijekova

limun

Među mnogim učinkovitim proizvodima za izbjeljivanje kose, sok od limuna je daleko najpopularniji. Također im daje blistav sjaj i zasićuje se korisnim tvarima. Pogodno za bojanje ne samo vlasnika svjetla, već i tamne kose. Da biste postigli taj učinak, koristite samo svježe iscijeđeni sok od limuna.

Recept 1

 • 1 čašu svježeg limunovog soka;
 • 1/4 šalice tople vode (za normalnu kosu)
  ili
  1/4 šalice balzama (za suhu kosu);
 • 1 boca s sprejom.

Za normalnu kosu: pomiješajte sok od limuna i vodu. Zatim ulijte u bocu i protresite.

Za suhu kosu: pomiješajte sok od limuna i regenerator u zdjelu dok ne postane glatka.

Sprej / Nanesite ovu otopinu na niti. Sjednite na izravnoj sunčevoj svjetlosti 1-2 sata. Operite kosu šamponom, a zatim nanesite regenerator. Postupite jednom tjedno dok ne dobijete željeni rezultat.

Recept 2

 • 3 žlice. gel aloe vere;
 • 1/2 svježeg soka od limuna;
 • 2 žlice regeneratora.

Dobro izmiješajte sastojke i nanesite na kosu. Stavite kapicu za tuširanje i pričekajte oko 15 minuta. Isperite hladnom vodom i ostavite da se osuše prirodno. Za bolji učinak, preporučljivo je sjediti na suncu 10 minuta.

kamilica

Kao prirodna boja za plavu kosu, kamilica se koristi dugo vremena. Trava s mnogim blagotvornim svojstvima jača žice, uklanja perut i brzo posvjetljuje 1-2 tona. Kamilica se može nanositi svježe ili suho.

Recept 1

 • 2-3 vrećice čaja od kamilice (ili nekih sušenih trava);
 • voda.

Stavite vrećice čaja u malu posudu s vodom. Prokuhajte i inzistirajte 30 minuta, zatim procijedite. Dobiveni izvarak treba isprati pramenove nakon šamponiranja. Trebali biste izaći na topli sunčani dan i ostati na suncu dok vam se kosa ne osuši.

Recept 2

 • 2 vrećice čaja od kamilice;
 • voda;
 • 2 žličice med.

Pripremite ekstrakt kamilice. Pustite strmo 2 sata. Nakon toga ohladite i dodajte med. Izlijte ovu otopinu u sprej bocu i dobro protresite. Poprskajte pramenove, a zatim ih počešljajte po cijeloj dužini. Neka se vaša kosa sunča pola sata, a zatim isperite hladnom vodom. Koristite metodu dva puta tjedno.

Soda je najpraktičniji i dokazani način za proizvodnju prirodnih svjetlosnih nijansi. Ima učinak sušenja, stoga je pogodan za one koji imaju masnu kožu.

Recept 1

 • 1/2 šalice sode;
 • 1/2 šalice tople vode.

Izmiješajte soda za kuhanje s toplom vodom do željene konzistencije i nanesite na kovrče. Pričekajte 15-20 minuta ili dulje. Zatim isperite kosu i operite je blagim šamponom. Obaviti postupak jednom tjedno.

Vodikov peroksid

Napravite kovrče nekoliko tonova lakši može biti pomoću vodikovog peroksida. Ova metoda je prilično dvosmislena i ima i gorljive pristaše i protivnike. No, kako god bilo, ovaj postupak je relativno siguran i djelotvoran. Uz pravilnu uporabu, alat također može dati kosi mekoću i sjaj.

recept

 • 1/4 šalice vodikovog peroksida, 3% otopina;
 • 1/4 šalice vode;
 • sprej bocu.

Prvo morate oprati kosu šamponom kako biste uklonili masnoću iz njih. Kada se osuše, pomiješati jednake dijelove vodikovog peroksida i vode. Ulijte ovu otopinu u bocu i poprskajte je na kovrče. Ako želite, ako samo želite posvijetliti pojedine niti, koristite pamučnu kuglicu. Držite oko 30 minuta. Da biste postigli najbolji rezultat, poželjno je sjediti na suncu. Na kraju, temeljito operite kosu šamponom. Tijek postupka je jednom svaka 2 tjedna.

video

Ove metode su sigurne za uporabu i ne uzrokuju nikakvu štetu. Iako ne dobijete isti trenutni rezultat koji biste mogli dobiti od boje, redoviti postupci pomoći će vam da postignete željenu boju.

http://anatalia.ru/kak-osvetlit-volosy-v-domashnix-usloviyax.html

Sredstva za osvjetljavanje kose kod kuće

Ako odlučite posvijetliti kosu, ne mora nužno ići do stručnjaka, to je moguće učiniti sami. U ovom članku ću govoriti o osnovnim pravilima sijeva, o tome koje alate možete koristiti ovisno o vrsti kose.

Što utječe na stupanj izbjeljivanja

Da bi kosa posvijetlila kod kuće i uzrokovala im minimalnu štetu, a rezultat nije bio iznenađenje za vas, morate procijeniti stanje kose prije zahvata.

1. Izvorna boja

Ako kosa nije prethodno obojana:

 • Brunete će morati posvijetliti niti u nekoliko faza kako bi se oslobodile neželjene svijetle žute nijanse.
 • Plavuše, ovaj postupak ne uzrokuje mnogo problema.
 • Crvenokosu ljepotu je izuzetno teško pobijediti prirodni pigment. Prije poduzimanja bilo kakvih radnji potrebno je upoznati se s tehnikom razjašnjavanja.

2. Ponovno bojenje

 • Ako ste ranije bili naslikani u crnoj, tamno plavoj, kestenjastoj i tamnoj boji kestena, ne možete bez da se odlučite postići željeni rezultat. U protivnom riskirate dobivanje crvenkaste nijanse.
 • Ako ste učinili bojenje otpornom bojom ili kanom, treba razumjeti da za postizanje željenog rezultata u jednom postupku neće raditi.

Morate biti strpljivi i slijedite upute u nastavku. Ako ste koristili amonijak boje, trebate pričekati dva tjedna, kada se djelomično isprati i zatim početi razvedriti.

3. Struktura kose

Bojenje ravne ili kovrčave kose je mnogo lakše nego što to radite s debelom i uskom kosom.

Nemojte obezboiti:

 • Vlasnici osjetljivog, upaljenog vlasišta.
 • Ako je vaša kosa labava, oštećena ili podijeljena.
 • Tijekom trudnoće i dojenja.

Kome treba malo pričekati s pojašnjenjem:

 • Prošlo je manje od 2 tjedna od posljednje mrlje.
 • Nemojte se osvijetliti unutar dva tjedna nakon perm.
 • Nakon uzimanja antibiotika, morate dati tijelu nekoliko tjedana da se oporavi.

Načini i sredstva za osvjetljavanje kose kod kuće

Priprema za postupak:

 • Nekoliko dana prije zahvata, razmazite kosu raznim hranjivim maskama i hidratantnim sprejevima.
 • Ne preporučuje se oprati kosu neposredno prije bojenja. No, potrebno je da na njemu nema tragova sprejeva, lakova i pjene. Ako ste morali oprati glavu, osloboditi je prirodne zaštite u obliku masti, morate koristiti ulja koja štite korijenje od negativnih učinaka.

kemijska sredstva

Nemoguće je postići duboko razjašnjenje bez upotrebe boja s kemijskim sastavom. Da biste postali plavuša trebate ukloniti melanin iz kose, to je dugotrajan postupak temeljen na kemijskim reakcijama.

Uzmite u obzir koji su agenti sijevanja kemijski i koje su njihove karakteristike.

Jeftin način, možete kupiti u bilo kojoj ljekarni.

Snažno uništava strukturu kose. Prije uporabe potrebno je mljeti i pripremiti otopinu prema uputama.

Omogućuje vam da osvijetlite do 4 tona. Savršeno usklađuje boju sijede kose. Koristi se za pripremu za daljnje bojenje.

2. Vodikov peroksid

Jeftino sredstvo, u slobodnoj prodaji, nije potrebno dijeliti.

Ako se nepravilno koristi, može jako oštetiti vašu kosu, ona će postati labava i mršava.

Uz pravilnu uporabu, postići ćete željeni rezultat u nekoliko faza. Takav pristup će minimizirati štetne učinke lijeka. Osvjetljava izvornu boju kose do 4 tona.

Jeftino sredstvo u paketu ima sve što je potrebno za pripremu sastava za bojanje.

Nema nikakve veze s medicinskom kanom. Učinak proizvoda je posljedica sastojka hidroperita. Štetno djeluje na kosu.

Omogućuje vam da rasvijetlite kosu kod kuće za 4-5 tonova, a redovito koristite za postizanje snježnobijelog rezultata. Pogodno za djevojke koje se žele riješiti crne, ali za jednu uporabu dobivate crvenkastu nijansu.

Postupak pomoću posebnog blokiranja znači uklanjanje pigmenta. Koristi se u slučajevima kada je kosa već obojana u tamniju boju, i stvarno želi biti vruća plavuša. Ili, kada ste nezadovoljni rezultatom bojenja i želite promijeniti ton. Pranje je dvije vrste:

Jedan od najnježnijih načina za posvjetljivanje kose, ne sadrži kemikalije koje uništavaju kosu.

Ovisno o tome koliko ste trajne boje koristili, pranje uklanja cijeli pigment ili prigušuje boju.

Vraća se tamna boja. To se događa kada se nakon uklanjanja neželjene boje primijeni nova boja. Rezultat je tamniji od planiranog.

Ne utječe na prirodnu "spaljenu" boju, prikazuje samo umjetni pigment. Ne biste trebali očekivati ​​da će vam se vratiti izvorna boja koja je bila prije bojanja. Postupak se može provesti istovremeno do 5 puta. Priprema kosu za naknadno slikanje.

Učinkovitiji od kiseline. Peri boju mekše nego gore.

Više štetan utjecaj na strukturu kose nego na kiselinu. Nakon primjene potrebna je intenzivna njega. Priprema kosu za naknadno slikanje.

Omogućuje jednoj aplikaciji da promijeni boju na 3-4 tone.

Šampon za duboko čišćenje

Praktički ne kvari glavu.

Sušite kosu, budite sigurni da koristite balzam. Lagano ispire boju.

Prodiranje duboko u strukturu kose, uz zagađenje, ispire pigment boje. Omogućuje podešavanje boje.

Nježno djeluje, blago osvjetljava. Ako imate izraženu žutu nijansu, nakon nanošenja kose će postati više prigušen ton.

Suši se malo. Učinak je vidljiv nakon brojnih primjena.

To omogućuje da se smanji razlika između obojenih krajeva i rastućih korijena, da se oslabi nijansa boje, da se izjednači boja. Idealna opcija za one koji malo žele posvijetliti kosu za 1-2 tone.

Omogućuje postizanje pojašnjenja od 4 tona po aplikaciji.

Tržište je prezasićeno bojama različitih proizvođača, kako za samostalno korištenje tako i za profesionalno. Razmotrite najčešće tvrtke.

Ako govorimo o osvjetljavanju vrlo tamne kose, ova boja zauzima vodeću poziciju. Ima štedljiv učinak. Paleta sadrži 7 nijansi plavuše. Nedostatak nije osobito uporan.

Omogućuje osvjetljavanje tamne kose i bojanje sijede kose bez žute nijanse. Uključena eterična ulja i kolagen omekšavaju kemijski učinak. Pruža brzu boju najmanje četiri tjedna.

Paleta sadrži preko 20 nijansi plave. Omogućuje vam da osvijetlite niti za 4 -6 tona. Prisutnost ulja doprinosi nježnoj i nježnoj njezi.

Ovom bojom ostvarujete svoje najluđe snove o boji plave. Lak je za korištenje, rezultat će biti hladna nijansa i sjajna kosa. Daje dodatnu svjetlinu kosi, usklađuje njihovu strukturu. Boja otporna na sunčevu svjetlost.

To je izbor mnogih brineta koje su postale plavuše. Boja savršeno posvjetljuje do 6 tona, a nježno utječe na kosu, zahvaljujući komponentama kao što su ljekovita ulja, vitamin B5, čestice koje reflektiraju svjetlost i štite od negativnog izlaganja suncu. Boja se lako nanosi i ne teče. Učinak bojenja traje cijeli mjesec.

Ona zauzima vodeću poziciju. Za osvjetljavanje kose kod kuće, razvijena je linija boja bez amonijaka. Potpuno obojite sive niti. Dugo se zadržava intenzivna i sočna boja.

Ova boja kombinira europsku kvalitetu i pristupačnu cijenu. Posebnost je organska i prirodna.

Široku paletu proizvoda predstavlja linija profilaktičkih i terapeutskih boja koje kovrčama daju zdravu snagu i sjaj. Zbog sadržaja keratina ova boja ne samo da osvjetljava, nego i liječi kosu.

Zahvaljujući proteinu kukuruznog škroba koji ga čini, nježno se posvjetljuje do 6-7 tona, neutralizira žutu boju, ali se također jako suši.

Izvrstan izbor, ne stvara učinak žutila. Uz pravilnu uporabu, malo boli kovrče, boja ostaje zasićena mjesec dana.

Predstavnici grupe za izbjeljivanje su:

 • niz super sjajnih nijansi krem ​​- boja, temeljenih na kationskim tvarima;
 • mikrogranularni prah koji omogućuje promjenu boje kovrča za 7 tona;
 • WHITETOUCH pasta, koja se može koristiti u salonima za sve tehnike izbjeljivanja do 6 tona.

To se događa profesionalno i uobičajeno. Osvjetljava do 7 tonova. Glavna razlika je u tome što se obična Supra prodaje u kutiji s oksidirajućim sredstvom, a cijev profesionalne boje prodaje se zasebno s pogledom tako da sam majstor može pokupiti potreban postotak kisika.

Boja je prilično agresivna. Kada je prvi put nanosite na tamnu kosu, možete naići na neželjenu žutu nijansu.

Najčešće se koristi za izbjeljivanje prije glavnog bojenja i za isticanje.

Kozmetika poput spreja, ulja, gela i kreme također se koristi za pojašnjenje.

Daje bogat šimer, osvjetljava 1-2 tone. Prikazan za prirodne plavuše.

Daje toplu nijansu. Vrijeme izlaganja nije dulje od pet minuta.

Nova opcija sigurnog bojenja. Postupno (za nekoliko aplikacija) posvjetljuje kosu do 3 tona. Pogodno za djevojke koje sanjaju o kalifornijskim pramenovima.

Nježne, idealne za davanje svježine i razigranosti bojama. Osvjetljava na 1 - 2 tona. Hrani i obnavlja kosu.

Prirodni proizvodi za osvjetljavanje

Domaći proizvodi pomoći će vam da posvijetlite kosu bez ozljeda. Ovo je izvrsna alternativa bojama na bazi kemikalija. Uz njihovu pomoć nemoguće je drastično promijeniti boju kose, ali da bi boja postala malo svjetlija, a istovremeno je moguće poboljšati stanje uvojki.

Pogodno za one koji žele dobiti zlatnu nijansu. Za posvjetljivanje do 1 tone, medna maska ​​mora se čuvati najmanje 8 sati. Osim toga, kosa će postati glatka i svilenkasta.

Lemon light je idealan za dobivanje platinaste nijanse, a također doprinosi bržem izbljeđivanju kose na suncu.

Ovaj učinak može se postići redovitim ispiranjem kovrča vodom limuna. Potrebno je izbjegavati jake koncentracije soka od limuna, jer to može uzrokovati suhoću i lomljenje niti.

Omogućuje vam da tamnu kosu učinite svjetlijom od 1 do 2 tona, jača ih i dodaje sjaj. Međutim, to nije opcija za djevojke koje sanjaju o svjetlosnim kovrčama bez naznake žutosti.

Posvjetljivanje vrućeg ulja

Za postupak su idealni morski krkavac, čičak i maslinovo ulje. Ne biste trebali čekati jaka pojašnjenja, ali možete se riješiti svijetlog nije željeni pigment. Učinak se događa nakon 5 sati izlaganja maski.

Možete napraviti masku na bazi kefira ili pomiješati s jajetom, limunovim sokom, pahuljicama i šamponom. Za slab učinak dovoljno je proći s takvom maskom oko 2 sata. Za osvjetljenje do 2 tona potrebno je najmanje 8 sati.

Idealno za prirodnu kosu. Kosa će vam se razveseliti 2-3 tona. Ako je kosa prethodno obojana, onda će zahvaljujući ovoj maski boja postati manje zasićena.

Važno je zapamtiti da je nemoguće da sastojci maske dođu u kontakt s metalom.

Korištenje takve maske omogućuje 40 minuta da se pojasne 1 ton. Za kuhanje, morate pomiješati ekstrakt kamilice s glicerinom.

Sjaj s sodom za pečenje

Nezamjenjiv je alat za čišćenje vlasišta i za pranje neželjenih boja. Za kuhanje, potrebno je razrijediti dvije žlice sode u čaši vode.

Ako želite postići toplu nijansu, koristite jabučni ocat, za hladno - vino. Uz pomoć octa možete lagano osvijetliti niti, maksimalno 1 ton. Dovoljno je ispirati glavu nakon pranja ili je ostaviti na kosi 2-3 sata.

http://concept-hair.ru/osvetlenie-volos-doma